Golf'ten 408'e Geçiş

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi


@GolfTutkulu

8,5 yıl önce Arabayı ist. Tamaş dan sıfır teslim aldığımdada showroomda böyle duruyordu . Bisey degismedi .
Binmeye devam....

17674.jpg
Mükemmel kondisyonda bı 8 daha gider bu 😀 Maşallah
image.jpg
şimdi böyle görünce de pek satasım gelmedi yavrumu yalan yok:)
Usta sen bı jant alıyorsun, r line difüzör ve siyah marşpiyel de ucuza iyi modifiyeler. O zaman gör bak satmak istiyor musun 😃👍🏻
 
Her yıl Devlete gönüllü Ötv+kdv ödemek benim ağırıma gider.

15 yıl astra G
9 yıl golf (şimdilik)

Çeşitsizlik yani
Görüyor ve arttırıyorum ; 10 yıl clio, 6 yıl honda jazz, 1 yıl corolla, şimdilik 3 yıldır golf kullanıyorum. ama 15 yıl çok iddialı arttıramadım :) Golfü 15 yıl kullanırsam oğlum 22 yaşında olmuş olacak. Vay be.
 
Benzer ikilemi 2025 şubat ayında 8,5 Golf alırken ben de yaşamıştım. Golf , Astra ve 408 arasında kalmıştım. O dönem sıfır 2024 Astra 1.2 GS ve 300 bin tl sıfır kredi ile 1.900 e alabiliyordum. Yine 2024 model GT 408 6001 kmli 1.900 civarına bulunabiliyordu. Ben de 1.5 150 hp 8,5 kasa Style Golf'ü 3000 km'de 1.900 e almıştım.
Biliyorum her şey para değil fakat günümüz koşullarında araçların ikinci el değerlerini koruması da bana göre çok değerli. Şuanda Astra'yı almış olsaydım max 1.700 , 408 2.000 civarlarındayken Golf minimum 2.300.
Konuyu çok dağıtmadan, Astra'nın iç mekanının darlığı ve görüş mesafesini beğenmemiştim. 408'in her ne kadar dış tasarımı hem Avrupa da hem de gönlümde 1. sırada olmasına rağmen iç mekan kalitesizliği ve motorun o kasa için yetersiz olduğunu düşünmem neticesinde Golf'te karar kıldım ve hiç pişman olmadım.
 
Peugeot Türkiye, her nedense bana pek kurumsal bir firma izlenimi vermiyor.408 makyajsız kasayı kullanmıştım, oturma pozisyonu rahat gelmedi bana.Yeni PSA modelleri aslında geniş araçlar ama oturunca o devasa orta konsol yüzünden insan kendini kapsüle kapatılmış gibi hissediyor.Albenisi yüksek araç, orası ayrı.
 

Geri
Üst