Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

Servisten çok şunu demek istiyorum adam 80k kullanıma kadar cebinden servis parası vermemiş. Biz de ise araç 80k km'ye gelene kadar 5 bakıma giriyoruz 20 binden alsan her bir bakımı yapar sana 100 Bin TL. Şaka gibi.
Yok ben kendi malzememi kendim aldım 10 bin bro😃 Toplam 50 bin eder.

Şaka bi yana elektriğin en büyük avantajı o zaten bence

Batarya sağlığı konusunda aracı 2-3 günde bir yürütmeniz gerekiyor, araç yatınca bataryaya olumsuz etkisi varmış diye duydum. Sadece haftasonları kullanan biri olarak ki bazen 2 haftada 1'e düşüyor beni en çok düşündüren nokta bu. Hadi 50-80 arası şarjda bıraktım 2 hafta sonra kullanacağım. Pil kendiliğinden düşecek. Bir de pil ömrü olumsuz etkilenecek.
Konuyla alakalı deneyimleri olan varsa dinlemek isterim.

Batarya sağlığı konusunda aracı 2-3 günde bir yürütmeniz gerekiyor, araç yatınca bataryaya olumsuz etkisi varmış diye duydum. Sadece haftasonları kullanan biri olarak ki bazen 2 haftada 1'e düşüyor beni en çok düşündüren nokta bu. Hadi 50-80 arası şarjda bıraktım 2 hafta sonra kullanacağım. Pil kendiliğinden düşecek. Bir de pil ömrü olumsuz etkilenecek.
Konuyla alakalı deneyimleri olan varsa dinlemek isterim.
Batarya türüne ve şarj yüzdesine göre değişir aslında. NMC pilde %80 üzerinde aracı uzun süre bekletmek iyi değil, LFP pil bu koşula daha uygun. Araç yattığı yerde illaki tüketim yapacaktır fakat hiç ellemeseniz 1 haftada maksimum %1 iner. Yani özet olarak düşündüğünüz kadar kötü gözükmüyor. Ancak NMC pilde araç yatacaksa %20-80 aralığında yatmalı.

Merak eden arkadaşlar için ioniq5 30 bin bakım. 12 bin tl. İlave olarak batarya sağlığı kontrolü ve lastik rotasyonu yaptırdım.
20260916_095501.jpg

Merak eden arkadaşlar için ioniq5 30 bin bakım. 12 bin tl. İlave olarak batarya sağlığı kontrolü ve lastik rotasyonu yaptırdım.
Tesla fren hidroliği konusunda 4 yılda 1 kontrol ve test önermiş, hyundai tarafı ise 30 binde hidroliği değiştirmiş. Acaba hangisi daha doğru aradaki fark çok fazla. Hocam sizin fren kullanımınız ne ölçüde oluyor?@alper32

1789542253384.png

Tesla fren hidroliği konusunda 4 yılda 1 kontrol ve test önermiş, hyundai tarafı ise 30 binde hidroliği değiştirmiş. Acaba hangisi daha doğru aradaki fark çok fazla. Hocam sizin fren kullanımınız ne ölçüde oluyor?@alper32

1789542253384.png
Açık konuşmam gerekirse Hyundai servisin hidroliği değiştirdiğini sanmıyorum. Biraz üzerine ekleme yapılmıştır, belki. Hyundai globalde bakım aralığı 30 bin km. Tr de malesef 15. Ben hafif rejende kullanıyorum. Nem kaynaklı hidroliğin bozulduğunu da sanmıyorum araç daha 6 aylık.
Başka bir detay vereyim, kullandıkları polen filtresi çok adi. Dışarıdaki tüm kokuyu içeri alıyor. Bu yüzden aracı alır alır almaz mann filtre (vag grubundaki karbonlu) ile değiştiriyorum.

Açık konuşmam gerekirse Hyundai servisin hidroliği değiştirdiğini sanmıyorum. Biraz üzerine ekleme yapılmıştır, belki. Hyundai globalde bakım aralığı 30 bin km. Tr de malesef 15. Ben hafif rejende kullanıyorum. Nem kaynaklı hidroliğin bozulduğunu da sanmıyorum araç daha 6 aylık.
Başka bir detay vereyim, kullandıkları polen filtresi çok adi. Dışarıdaki tüm kokuyu içeri alıyor. Bu yüzden aracı alır alır almaz mann filtre (vag grubundaki karbonlu) ile değiştiriyorum.
6 aylık aracın fren hidroliğini de ne bileyim değiştirmeyiz herhalde ya. belki kontrol adı altında eklemişlerdir faturaya.

Benim 1 yılı geçti 32k km'ye geldim hala içeriye koku vb rahatsız edici bir şey gelmiyor orijinal filtreler duruyor. Servis menüsünde baktığımda daha ömürleri var gibi.

1789543508992.png

Geri