Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

AhmetCakmak

Yönetici

İsim
Ahmet Çakmak
Araç
Q2 1.0 TFSI
Selamlar dostlar,

Dünyada ve ülkemizde büyüyen elektrikli araç pazarıyla birlikte bu alanda kullanıcıların bilgi paylaşımları da önemli bir hale geldi.

Bu konu içerisinde marka model farketmeksizin her türlü bilgi paylaşımını yapabiliriz.

Örneğin; elektrikli araç düşünenler için öneriler, kış ve yaz aylarındaki menzil değerleri, kısa ve uzun yol tüketim değerleri, düşük tüketim için öneriler, uygun fiyatlı ve memnun kalınan şarj istasyonları, ev tipi şarj istasyonu çözümleri vs. her türlü bilgi paylaşımı faydalı olacaktır.

Ayrıca daha önce bu kategoride konu açmıştık ama bu konu vesilesiyle "Elektrik Tutkusu" kategorisi hayırlı olsun. :)

Elektringgg alamadim elekrikli aractan :)

Kismet hayat suprizlerle dolu yol gosterici guzel bir konu olacak bence :)

1 sezon deneyimlemek de istiyorum elektringgli araclari

Elektringgg alamadim elekrikli aractan :)

Kismet hayat suprizlerle dolu yol gosterici guzel bir konu olacak bence :)

1 sezon deneyimlemek de istiyorum elektringgli araclari
Elektringi bizi çarpar abi boşver 😂

2. Eli çok hızlı ölüyor sürekli gelişen teknoloji olduğu için. Batarya sağlığı muhabbeti de fiyatı çok düşüyor. Şimdilik 1 sezonluk kullan sat mantıklı değil o yüzden bence. Uzun vadasini bilemem tabi

Elektringi bizi çarpar abi boşver 😂

2. Eli çok hızlı ölüyor sürekli gelişen teknoloji olduğu için. Batarya sağlığı muhabbeti de fiyatı çok düşüyor. Şimdilik 1 sezonluk kullan sat mantıklı değil o yüzden bence. Uzun vadasini bilemem tabi

Hocam bana kalırsa uzun vadesi daha mantıklı gibi geliyor. Artan kur oranlarından ve sürekli ÖTV oranının sınırlarında gezmesinden dolayı uzun vadede pişman edeceğini düşünmüyorum. Hemde bu esnada yapacağınız tasarrufla fark iyice belirgin olacaktır. Tabii gelişen teknolojide kullandığınız aracın eski nesil kalma riski de mevcut. Hoş, yeni nesillerin maddi olarak ülkeye ne derece alınır olarak gelir orasını bilemiyorum.

Hocam bana kalırsa uzun vadesi daha mantıklı gibi geliyor. Artan kur oranlarından ve sürekli ÖTV oranının sınırlarında gezmesinden dolayı uzun vadede pişman edeceğini düşünmüyorum. Hemde bu esnada yapacağınız tasarrufla fark iyice belirgin olacaktır. Tabii gelişen teknolojide kullandığınız aracın eski nesil kalma riski de mevcut. Hoş, yeni nesillerin maddi olarak ülkeye ne derece alınır olarak gelir orasını bilemiyorum.
Şu bakım olmama olayı benim çok aklımı çeliyor

Ama evde şarj imkanı yok ben almam su asamada

Geçen sene 1800 'e alınan teslaları şuan 2800'e satıyorlar. Piyasası çokta ölmüyor sanki.
Gerçi tek elektrikli araç Tesla değil ama aklıma geldi yazmak istedim.

Bakım masrafı olmaması ve yakıt tüketimi ile çok cezbediyor beni şu sıralar.

Geçen sene 1800 'e alınan teslaları şuan 2800'e satıyorlar. Piyasası çokta ölmüyor sanki.

İstisna o

O ekstrem ucuza geldi, sonra gelmeyi bırakınca, daha dandik versiyonu gelince elinde olanlar fiyatı sisirdi

O çok istisna bir örnek bende o dönemde aldım aracı muadili yoktu. Şuanki dönemde satılan 2.350 civarına Tesla'yı alıp kısa vadede kar etmek zor. Aldıktan sonra elbet kur artacak ötv matrahı yükselecek/bir ihtimal üst dilime geçecek. Ama ne zaman işte? :)

Diğer markalarda da örneğin Mini Countryman'de ötv diliminde tutmak için donanımları eksilttiler. İlk alanlar yine şanslı oldu.

Bakımsızlık gerçekten güzel bir olay, 17k km'ye yaklaştım şuana kadar 2 kere cam suyu doldurmak dışında bir şey yapmadım :)

O çok istisna bir örnek bende o dönemde aldım aracı muadili yoktu. Şuanki dönemde satılan 2.350 civarına Tesla'yı alıp kısa vadede kar etmek zor. Aldıktan sonra elbet kur artacak ötv matrahı yükselecek/bir ihtimal üst dilime geçecek. Ama ne zaman işte? :)

Diğer markalarda da örneğin Mini Countryman'de ötv diliminde tutmak için donanımları eksilttiler. İlk alanlar yine şanslı oldu.

Bakımsızlık gerçekten güzel bir olay, 17k km'ye yaklaştım şuana kadar 2 kere cam suyu doldurmak dışında bir şey yapmadım :)
O yüzden uzun vadede ne olur bilemiyorum dedim ya :) Her şey olabilir

Senin aldığın Tesla gerçekten rakipsizdi Avrupa'dan falan daha ucuzdu o dönem bizde. Alınacak olsa o dönem alınırdı. Zaten 10 saniyede stok bitiyordu

O yüzden uzun vadede ne olur bilemiyorum dedim ya :) Her şey olabilir

Senin aldığın Tesla gerçekten rakipsizdi Avrupa'dan falan daha ucuzdu o dönem bizde. Alınacak olsa o dönem alınırdı. Zaten 10 saniyede stok bitiyordu
Kesinlikle, o dönem renk seçme şansım yoktu o stok bitmesinden dolayı. Siyah miyah gözü karartıp almıştım :)

2. Eli çok hızlı ölüyor sürekli gelişen teknoloji olduğu için.
Aslında gelişen teknoloji bile değil, resmen değişiyor :D
Benim kafama en çok takılan şey yukarıda anlatıldığı gibi 2. el piyasasının çok düşmesi (ekonomik durum/şişmeler hariç)
Ayrıca şu batarya muhabbeti, başka bir batarya teknoloji gelmesi gerekiyormuş gibi geliyor bana.

Aslında gelişen teknoloji bile değil, resmen değişiyor :D
Benim kafama en çok takılan şey yukarıda anlatıldığı gibi 2. el piyasasının çok düşmesi (ekonomik durum/şişmeler hariç)
Ayrıca şu batarya muhabbeti, başka bir batarya teknoloji gelmesi gerekiyormuş gibi geliyor bana.
Bana kalırsa bataryayı değiştirmekten ziyade şarj hızlarının artması gerek. Yoksa TOGG'da gördüğümüz gibi 88 kw batarya koyup onun dolmasını yinede 30 dk dolması anlamsız. Birde markalar ağız birliği yapmış gibi batarya boyutu kaç olursa olsun %20-80 aralığını hep 25 dk civarına fiksliyor. Bakıyorsun 44 kw kapasiteli PSA grubu araçta o sürede doluyor, 88 kw kapasiteli togg'da. DC hızı birinin 100 diğerinin 180 gibi.

Babam sıfır araç düşünüyor elektrikliye ikna edemedim üstelik müstakil ev de var
Oda ikinci elde değer kaybı ve herkesin diline pelesenk olan ‘daha zamanı var’ düşüncesine sahip
Oysa togg çok güzel finansman desteği veriyor hem sıfır faizli hemde uzun vadeli seçenekleri bence çok cazip

Babam sıfır araç düşünüyor elektrikliye ikna edemedim üstelik müstakil ev de var
Oda ikinci elde değer kaybı ve herkesin diline pelesenk olan ‘daha zamanı var’ düşüncesine sahip
Oysa togg çok güzel finansman desteği veriyor hem sıfır faizli hemde uzun vadeli seçenekleri bence çok cazip
Sanırım ben de elektrikli alacak olsam TOGG tercihi yapardım. Sıkıntılarının vs her şeyin farkında olsamda araç güzel ve konforlu ve en önemlisi kredi imkanları harika.

Zaten TOGG un bu kadar satmasının sebebi de finansman desteğinin iyi olması. E başka 1-2 sebep daha var tabii. Ben kimse ülkemiz kazansın diye aldığını pek sanmıyorum :)

Geri