Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

almayanlar önyargısını kırınca satışlar patlar zaten t10x satışı patlamış durumda
Sanki para iktidara gidiyor gibi inat yapıp almayanlar var.

Tam tersine devletimiz yapmış destekleyelim diye alanlar da var.

Yani tam parti koyunluğu. Parti koyunluğu yapanlardan nefret ediyorum

benim tanıdığım solcu bir abi aldı idolojik davranmaya gerek yok adamlar yapmış dedi

Keşke öyle olsa herkes
Ülkede maalesef siyasete dahil olmamak ve siyasi düşünmemek mümkün değil :) ne kadar dayanırsak dayanalım bir yerde "e bu kadar da saçmalık olmaz ama" diyor insan ister istemez. İnsanların bu kadar kutuplaştırılmadığı, siyaseti düşünmedikleri zamanları özlüyorum.

Ben kendi adıma daha ucuz olması gerektiğini düşünüyorum. Çok pahalı. byd ye vaktinde toyota hibritlerine tanınan teşvik yerli otomobile verilmedi. ucuz kredi + fiyat avantajı aklında olmayanın da aklına sokardı diye düşünüyorum.

İsabetli bir başlık olmuş.
6 aydır ioniq 5 aracını kullanıyorum. 12 bin km oldu.
Genel olarak memnunum, 10 yıldır her yaz tatilini Golf 7 aracımla severek yapmama rağmen bu yıl ioniq5 ile çıkacağım. Golf garajda yatacak.
İoniq menzili 350 km civarı. Evde AC şarj imkanım var. Evinde şarj imkanı olanlara tavsiye ederim.
Sorusu olanlar varsa cevaplayabilirim.

IMG20251101114521.jpg
uzun yol maceranızı da paylaşmanız benim gibi EV araç ile hiç şehir dışına çıkmamış kişilere faydalı olur. benim merak ettiğim. gerçi istanbulda yaşamıyorsunuz sanırım. sürüşte manevrada golften ne kadar farklı bu araç. epey uzun gibi. sanki dar alanda parkta zorlar gibi.

Ben kendi adıma daha ucuz olması gerektiğini düşünüyorum. Çok pahalı. byd ye vaktinde toyota hibritlerine tanınan teşvik yerli otomobile verilmedi. ucuz kredi + fiyat avantajı aklında olmayanın da aklına sokardı diye düşünüyorum.
Beğenmemek başka. O olabilir mantıklı gelmeyebilir kimse bir şey diyemez

Gümrük anlaşmaları olmasa ötv kdv den kıssalar deli satardı. Ama avrupa ile olan anlaşma buna olanak tanımıyor maalesef.

Bende o 1.5 metrelik ekranı çok gereksiz buluyorum. Kim böyle bir ihtiyacım var der ki. Keşke daha sadece kadran + düzgün bir multimedya ekranıyla yapsalardı. Böyle otoyol gibi ekran koyunca sistemde fellik fellik karmaşıklaşıyor sorunlar çıkıyor.

Bende o 1.5 metrelik ekranı çok gereksiz buluyorum. Kim böyle bir ihtiyacım var der ki. Keşke daha sadece kadran + düzgün bir multimedya ekranıyla yapsalardı. Böyle otoyol gibi ekran koyunca sistemde fellik fellik karmaşıklaşıyor sorunlar çıkıyor.

Hocam çağa ayak uyduran ilerici bir ürün işte.

1000085993.jpg

Aslında ekran boyutu ve sayısı karışıklığı artıran bir şey değil. Bir bilgisayara 4-5 ekran da taksanız içerisindeki yazılım neyse öyle çalışacaktır.

Açıkçası yılların markaları bile deneyimli oldukları halde sorun yaşıyorlarsa yazılım konusunda Togg'unda yaşıyor olmasını yadırgamam.

Telefon gibi düşünün iPhone, Samsung gibi pahalı markalar bile telefonları ilk çıktığında bir çok yazılım sorunu barındırıyor ve bunları zaman içinde bir kaç yılda güncellemeler vasıtasıyla gideriyorlar.

Yani yazılım işi böyle, yazılımcılar biraz kaprisli olurlar. :ROFLMAO:

uzun yol maceranızı da paylaşmanız benim gibi EV araç ile hiç şehir dışına çıkmamış kişilere faydalı olur. benim merak ettiğim. gerçi istanbulda yaşamıyorsunuz sanırım. sürüşte manevrada golften ne kadar farklı bu araç. epey uzun gibi. sanki dar alanda parkta zorlar gibi.
Şu güne kadar max 300 km lik mesafelere gidip geldim. Sorun yaşamadım. Çok sayıda şarj istasyonu var. Yazın 3500 km lik rota planladım.Uzun yol deneyimlerimi buraya yazacağım.
Sürüşte Golf e göre çok farklı tabiki. Tek kelimeyle anlatmak gerekirse hissiz. Yoldan ve sürüşten geri dönüş alamıyorsunuz. Motor sesi, yol sesi yok. Başta garip geliyor ama sonra Golf e geçince o konfora geri dönmek istiyorum. Ama Golf de sürüş pozisyonu ve yol tutuşuyla sürücü ile bütünleşiyor. Ben 40 yaşı artık devirdiğim için beklentilerim değişti, 10-15 yıl önceye dönsem yine Golf alırdım.
Ioniq 5 aslında golf ün hormonlu hali gibi tasarımlarını benzetiyorum. Özellikle kapalı otoparklarda manevra zor, şehir içi park zor. Araç uzun ama klasik suvlar kadar hantal değil.
Ekran görüntüsü 2026-04-10 113006.png

Şu güne kadar max 300 km lik mesafelere gidip geldim. Sorun yaşamadım. Çok sayıda şarj istasyonu var. Yazın 3500 km lik rota planladım.Uzun yol deneyimlerimi buraya yazacağım.
Sürüşte Golf e göre çok farklı tabiki. Tek kelimeyle anlatmak gerekirse hissiz. Yoldan ve sürüşten geri dönüş alamıyorsunuz. Motor sesi, yol sesi yok. Başta garip geliyor ama sonra Golf e geçince o konfora geri dönmek istiyorum. Ama Golf de sürüş pozisyonu ve yol tutuşuyla sürücü ile bütünleşiyor. Ben 40 yaşı artık devirdiğim için beklentilerim değişti, 10-15 yıl önceye dönsem yine Golf alırdım.
Ioniq 5 aslında golf ün hormonlu hali gibi tasarımlarını benzetiyorum. Özellikle kapalı otoparklarda manevra zor, şehir içi park zor. Araç uzun ama klasik suvlar kadar hantal değil.
Bende şubat ayında 1800 km'lik İstanbul-Nevşehir arası yapmıştım. Kışın soğuk olmasına rağmen hiç sorun yaşamamıştım :) Zaten konu 2-3 saatte durmayı kabullenen biriyseniz kolay oluyor. Sürüş özetine baktığımda 250-300 km'de bir şarja durmuşum ve genel ortalamam 16,5 kw/100 km olmuş. Ben aslında şuanki elektrikli araç sayısını kaldıracak düzeyde istasyon olduğunu düşünüyorum, çok yoğun rotalar hariç sorun yaşanmıyor. Dışarıdan görüktüğü gibi korkunç bir senaryo yok.

benim tanıdığım solcu bir abi aldı idolojik davranmaya gerek yok adamlar yapmış dedi
Hicbir alakası yok tabi

Solcu abimiz eski komünist sovyet birliği arabası LADA alacakken gidip togg aldım bu kadar şahane araba da demez zaten.

Biz burda yıllardır

100 yıllık geçmişi olan İtalyan+ fransız arabaları bile araba degil derken

4 yıldır araba üreten yerli malı yurdum malı arabaya niye torpil gecelimki

Kayseri mantısı
Edirne cigeri
Erzurum oltu kebabı
Hatay künefesi

Gercek yerli Bunlardır ...500 yıllık harbi kalite gercek lezzet

Hicbir alakası yok tabi

Solcu abimiz eski komünist sovyet birliği arabası LADA alacakken gidip togg aldım bu kadar şahane araba da demez zaten.

Biz burda yıllardır

Kayseri mantısı
Edirne cigeri
Erzurum oltu kebabı
Hatay künefesi

Usta kaçırdığın bı nokta var. Bu 100 yıllık markalar da 4 yıldır elektrikli üretiyor zaten. Elektrikli bambaşka kategori :)

Hicbir alakası yok tabi

Biz burda yıllardır

Kayseri mantısı
Edirne cigeri
Erzurum oltu kebabı
Hatay künefesi

torpile ihtiyaç yok togg zaten iyi

Geri