Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

Servisten çok şunu demek istiyorum adam 80k kullanıma kadar cebinden servis parası vermemiş. Biz de ise araç 80k km'ye gelene kadar 5 bakıma giriyoruz 20 binden alsan her bir bakımı yapar sana 100 Bin TL. Şaka gibi.
Yok ben kendi malzememi kendim aldım 10 bin bro😃 Toplam 50 bin eder.

Şaka bi yana elektriğin en büyük avantajı o zaten bence

Batarya sağlığı konusunda aracı 2-3 günde bir yürütmeniz gerekiyor, araç yatınca bataryaya olumsuz etkisi varmış diye duydum. Sadece haftasonları kullanan biri olarak ki bazen 2 haftada 1'e düşüyor beni en çok düşündüren nokta bu. Hadi 50-80 arası şarjda bıraktım 2 hafta sonra kullanacağım. Pil kendiliğinden düşecek. Bir de pil ömrü olumsuz etkilenecek.
Konuyla alakalı deneyimleri olan varsa dinlemek isterim.

Batarya sağlığı konusunda aracı 2-3 günde bir yürütmeniz gerekiyor, araç yatınca bataryaya olumsuz etkisi varmış diye duydum. Sadece haftasonları kullanan biri olarak ki bazen 2 haftada 1'e düşüyor beni en çok düşündüren nokta bu. Hadi 50-80 arası şarjda bıraktım 2 hafta sonra kullanacağım. Pil kendiliğinden düşecek. Bir de pil ömrü olumsuz etkilenecek.
Konuyla alakalı deneyimleri olan varsa dinlemek isterim.
Batarya türüne ve şarj yüzdesine göre değişir aslında. NMC pilde %80 üzerinde aracı uzun süre bekletmek iyi değil, LFP pil bu koşula daha uygun. Araç yattığı yerde illaki tüketim yapacaktır fakat hiç ellemeseniz 1 haftada maksimum %1 iner. Yani özet olarak düşündüğünüz kadar kötü gözükmüyor. Ancak NMC pilde araç yatacaksa %20-80 aralığında yatmalı.

Geri