Elektrikli Araç Bilgi ve Tüketim Verisi Paylaşımı [ANA KONU]

Yaklaşık 1 aylık bekleyiş sonrasında dün elektrikli Countryman’i Borusan’dan teslim aldım. @HONEY Bülent abi sağolsun teslimde ve sonrasında eşlik etti. Anı olsun diye Garipçe tarafına fotoğraf çekmek için gittik vs derken ilk günden 100 km’ye yakın yol yapmışım. :)

İlk izlenimlerime göre sürüşü keyifli. Donanımları güzel. En büyük eksiği acc ve 360 kamera. Adaptif fren var, acc için donanımları var ama yurtdışında acc online şekilde satılırken bizde online satışı yok. Belki daha sonra gelebilir. Enerji verimliliği güzel. Bu fiyat bandında alınabilecek güzel araçlardan birisi diye düşünüyorum. Allah herkese daha güzelini nasip etsin.

Araçla biraz daha vakit geçirdikten sonra konu açıp naçizane genel fikirlerimi paylaşacağım.
hayırlı olsun hocam, güle güle kullan. ioniq 5 neden tercih etmediniz?

Yaklaşık 1 aylık bekleyiş sonrasında dün elektrikli Countryman’i Borusan’dan teslim aldım. @HONEY Bülent abi sağolsun teslimde ve sonrasında eşlik etti. Anı olsun diye Garipçe tarafına fotoğraf çekmek için gittik vs derken ilk günden 100 km’ye yakın yol yapmışım. :)

İlk izlenimlerime göre sürüşü keyifli. Donanımları güzel. En büyük eksiği acc ve 360 kamera. Adaptif fren var, acc için donanımları var ama yurtdışında acc online şekilde satılırken bizde online satışı yok. Belki daha sonra gelebilir. Enerji verimliliği güzel. Bu fiyat bandında alınabilecek güzel araçlardan birisi diye düşünüyorum. Allah herkese daha güzelini nasip etsin.

Araçla biraz daha vakit geçirdikten sonra konu açıp naçizane genel fikirlerimi paylaşacağım.
Hayırlı olsun güzel günlerde, güzel yerlere gitmek nasip olsun.

Hayırlı olsun Ahmet hocam gülle gülle günlerde kullanin güzel ve mantıklı bir seçim yapmssin Bülent hocam baklavayı tepsisiyle almıştır senden
Sağolun Oktay hocam. Baklavayı bu seferlik pas geçtik ama cezalı listeye düştüm. :)
Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah

Arabanın içinde baklava yenmiş mi kontrol et derim :)
Sağolun Burak hocam. Sonraki sefer yenecek mecbur. :D
hayırlı olsun hocam, güle güle kullan. ioniq 5 neden tercih etmediniz?
Sağolun hocam. Tasarımı itibariyle beni çeken bir araç değildi. 800v mimari olması güzel ama benim için önemli bir kriter olmadığından düşünmedim. Tasarımı dışında mantıklı araç.
@AhmetCakmak

Bu ilk 100 km deki ortalama tüketim kw si ne oldu ? (Tabi ortalama hızıda belirtseniz iyi olur)

Hayırlı olsun
Sağolun Eray hocam. 13 km iken teslim almıştım, en başından itibaren 128 km’nin ortalaması 14.6 kwh. Dikkatli kullanınca 11-15kwh civarında geziyor sanırım.

IMG_0342.jpeg
@AhmetCakmak

Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanın inşallah :)
Sağolun Koray hocam. Tek pedal tutkusuna katılmış oldum sizin gibi. Tek pedala alışınca benzinli araç sürmesi eziyet oluyormuş. :D
Hayırlı olsun güzel günlerde, güzel yerlere gitmek nasip olsun.
Sağolun hocam 🙏

Hayırlı olsun Güle güle kazasız belasız kullan @AhmetCakmak.

Artık izlenimlerini yazarsın bizlere. :)

Sağolun Koray hocam. Tek pedal tutkusuna katılmış oldum sizin gibi. Tek pedala alışınca benzinli araç sürmesi eziyet oluyormuş. :D

Aman dikkat edin hocam, ara sıra ailedeki diğer araçları kullanıyorum ilk tepkim "bu araç direkt gidiyor yahu" oluyor 😁 Özellikle tek pedala alıştıktan sonra otomatik araç sürmek garip geliyor.

@alper32 IONIQ 5'den memnunmusunuz? Cumartesi günü Antalya Cangarlar bayide test sürüşü yaptum çok ama çok hoşuma gitti. İç yaşam konforu,bagajı tam bana göre. Hızlı şarj olması ve V2L özelliği gibi özellikleri çok hoşuma gitti. Bakımı Kia'da 2 Yılda bir Hyundai'de şuan yıllık bakım oluyormuş. Hiç bakım yaptırdınız mı ve yapıldı ise fiyatı ne kadar oldu? Saygılarımla.

@alper32 IONIQ 5'den memnunmusunuz? Cumartesi günü Antalya Cangarlar bayide test sürüşü yaptum çok ama çok hoşuma gitti. İç yaşam konforu,bagajı tam bana göre. Hızlı şarj olması ve V2L özelliği gibi özellikleri çok hoşuma gitti. Bakımı Kia'da 2 Yılda bir Hyundai'de şuan yıllık bakım oluyormuş. Hiç bakım yaptırdınız mı ve yapıldı ise fiyatı ne kadar oldu? Saygılarımla.
Son derece memnunum. 5 ayda 18bin km oldu. Golf aracım halen duruyor. Alırken uzun yol için Golf ü kullanırım diyordum ama her yere io5 ile gidiyorum.
15 bin bakım için servise gittim. Sadece polen filtresi değişimi için 5500 ödedim. Onu da kalitesiz olduğu için kendim mann filtre ile değiştirdim.
Kısaca artıları, sessizlik, konfor, malzeme kalitesi, iç hacim, tüketim maliyeti, sürüş asistanları.
Eksileri: sürüş hissi, dönüş çapı, evinizde mutlaka şarj imkanı gerekmesi.

Son derece memnunum. 5 ayda 18bin km oldu. Golf aracım halen duruyor. Alırken uzun yol için Golf ü kullanırım diyordum ama her yere io5 ile gidiyorum.
15 bin bakım için servise gittim. Sadece polen filtresi değişimi için 5500 ödedim. Onu da kalitesiz olduğu için kendim mann filtre ile değiştirdim.
Kısaca artıları, sessizlik, konfor, malzeme kalitesi, iç hacim, tüketim maliyeti, sürüş asistanları.
Eksileri: sürüş hissi, dönüş çapı, evinizde mutlaka şarj imkanı gerekmesi.
Hızlı şarj desteği sayesinde evden şarj imkanı olmasa bile avantajlı gibi geliyor hocam bana İoniqler. En büyük eksiği 360 kamera maalesef

Hızlı şarj desteği sayesinde evden şarj imkanı olmasa bile avantajlı gibi geliyor hocam bana İoniqler. En büyük eksiği 360 kamera maalesef
en büyük eksik şerit takip bence bu devirde 360 kamera da olmayışı büyük eksik tabiki

Geri