Triger seti ve devirdaim değişimi sonrası sesli çalışma. Sente ihtimali... (1.2 tsi 90)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bence motor kulakları sağlam çıkacak, sente ayarı hala problemli

Senten kaçık hocam başka yerde arama sorunu. Benim poloda da senteyi yapamamışlardı. 1500 devir sabit giderken tekleme, ışıklarda sabit beklerken titreme gibi sorunlarım vardı. O serviste çözüm bulamıyorsan genel merkezi ara ve başka serviste bakılmasını istediğini belirt.

Senten kaçık hocam başka yerde arama sorunu. Benim poloda da senteyi yapamamışlardı. 1500 devir sabit giderken tekleme, ışıklarda sabit beklerken titreme gibi sorunlarım vardı. O serviste çözüm bulamıyorsan genel merkezi ara ve başka serviste bakılmasını istediğini belirt.
Teşekkür ederim hocam. Belirtiler benzer benim durumla. 2 defa kontrol ettiler özellikle ikinci gidişimde bayağı uğraştılar araçla. Normal diyip de başlarından mı savdılar acaba? Bunu da düşünmek istemiyorum ama bu zamanda her şey olabiliyor.

Yakıt tüketiminde de değişim yok performanslı kullanımda sorun yok o da ilginç

Yakıt tüketiminde de değişim yok performanslı kullanımda sorun yok o da ilginç
Yakıt tüketiminde yada yüksek devirde falan hiç problem yoktu benim de.
Sadece düşük devirlerde hafif gazla sabit hızda gitmeye çalışınca inanılmaz sarsıyordu araç öne arkaya doğru.
Triger kayışının sökülüp tekrar takılması sonucunda sorunumu yetkili servis çözmüştü.
Yukarıda da yazılmış, genel merkeze ulaşıp başka yetkili serviste kayışın sökülüp tekrar ayarlanarak takılmasını talep ediniz.
Yanlış yapan yer nerede yanlış yaptığını bilse zaten bu hale getirmezlerdi aracı. Aynı yerin bu durumu düzeltebileceğini sanmıyorum o yüzden.

Yakıt tüketiminde yada yüksek devirde falan hiç problem yoktu benim de.
Sadece düşük devirlerde hafif gazla sabit hızda gitmeye çalışınca inanılmaz sarsıyordu araç öne arkaya doğru.
Triger kayışının sökülüp tekrar takılması sonucunda sorunumu yetkili servis çözmüştü.
Yukarıda da yazılmış, genel merkeze ulaşıp başka yetkili serviste kayışın sökülüp tekrar ayarlanarak takılmasını talep ediniz.
Yanlış yapan yer nerede yanlış yaptığını bilse zaten bu hale getirmezlerdi aracı. Aynı yerin bu durumu düzeltebileceğini sanmıyorum o yüzden.
Teşekkür ederim hocam. Aksi gibi şu an bulunduğum şehirde sadece tek yetkili servis var o da zaten gittiğim yer. Başka şehire gitme durumu da şu an zor gibi duruyor. 😞

Bence sorun sente değil, devirdaim pompası. Benim devirdaim pompası 55 bin km'de su kaçırması sebebiyle garanti kapsamında serviste değişti. O gün bugün aracım sesli çalışıyor. 2750-3000 devirden itibaren kabine ciddi bir motor sesi geliyor. Bir gün aynı motor koduna sahip olan benzer km'de 1.2 TSI Leon kullandım onda 4000 devirden sonra kabine motor sesi gelmeye başlıyordu.

Bence sorun sente değil, devirdaim pompası. Benim devirdaim pompası 55 bin km'de su kaçırması sebebiyle garanti kapsamında serviste değişti. O gün bugün aracım sesli çalışıyor. 2750-3000 devirden itibaren kabine ciddi bir motor sesi geliyor. Bir gün aynı motor koduna sahip olan benzer km'de 1.2 TSI Leon kullandım onda 4000 devirden sonra kabine motor sesi gelmeye başlıyordu.
Devirdaim de değişmişti hocam. Ben ses durumu için konuyu açmıştım ama farklı sıkıntılar oldu ses araya kaynadı gitti.🤣 arabadan soğudum gerçekten. Üçüncü kez servise gidip baktırmayı düşünüyorum. Sonrasında durum devam ederse doğuş otomotivle görüşeceğim. Gerekirse parça değişimi talep edeceğim

Geri