TDI Enjektör Değişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Güle güle kullanın. Enjektörlere ne kadar ödediniz?
sağolun hocam 56 bin parça fiyatı ödedim 5 binde işçilik ödedim. Mazot filitresi motor temizliği falanla 63 bin tl tuttu hepsi

Sabah aracı çalıştırdım kibrit misali çeyrek marş eskisi gibi çalıştı. alt devirlerde üst devirlerde eski performansına geldi araba kafa kaldırıyor resmen.

önceden tüm devirler ölüydü araba sanki 110 beygir değilde 70-80 beygir gibi gidiyordu. şu an çok memnunum.

enjektörleri ilk revize yaptırdığımda da çok güzel gücü yerine gelmişti ama zamanla bozulmuştu... kısaca revizyon çok kısa süreli çözüm. enjektörünüzde şakırtı vs sorun varsa doğrudan değiştirip kurtulun.
Güle güle kullan
İnş yeni aracın olur tez zamanda senin ve forumdakilerin 🧿

Garibanın yüzü gülür mü vol bilmem kaç :D

Geçtiğimiz cuma yazlıkta detaylı temizlik yaparken kaput altı girişeyim dedim bide ne göreyim enjektör dipleri göl olmuş... sebebi resimde ki parçadan. 6-7 ay önce enjektörleri ilk revize ettirdiğimde de başıma gelmişti. enjektörler sök tak yapılırken bu parçanın zarar görme olasılığı var. bu sabaha kadar aracı kullanmadım yatırdım bi kaç işim vardı babamın aracına çökmek durumunda kaldım neyse uzatmadan konuya gireyim

aşağıda ki parça enjektör sızdırmazlık contası külbütör kapağı ile enjektör arasına takılıyor. dışarıda orijinali bulunmuyor yan sanayi olanlar ise verimsiz tekrardan yağ kaçırıyor. mecburen orijinalini almak durumundasınız

1.6 cxxb 110 hp lik motor için kodu budur 04L 103 070 A
1.6 CLH 105 lik motor için kodu: 04L 103 070 B

CLH motorun ki biraz daha iç kısmı dardır ikiside birbirine uymaz.

sabah teksilkent avekte 4 tanesine 4000 küsür para verdim tanesi 1040 tl. son kalan 4 taneyide ben aldım haberiniz olsun :D yolda görseniz çöpe atacağınız plastik parça için bu para epey yüksek ama görevi bi o kadar hayati.

ordan idris ustanın yolunu tuttum 4 ünü değiştirdi

Dsg şanzımanda ki yavaşlık kararsızlık kullanım alışkanlığı tüp değişimi sonrası sıfırlanması gerekiyor biz temel ayar diye biliyorduk ama temel ayardan çok farklı bir ayar var odiste ismi MONTAJ BİLGİSİ SIFIRLAMA diye geçiyor odis ile onu ilk defa sıfırladık nazar değmesin arabayı ilk aldığım vites geçişlerine geri döndü o kadar hızlı atıyor ki önceden manuel vites hızında atıyordu hiç hissettirmiyor kavraması yeni olan arkadaşlara şiddetle o ayarı yaptırmasını öneriyorum

bende bu gün kendisinden öğrendim.

benim yağ seviyesi biraz yüksekti baktık yağa az bişey mazot karışmış bayrampaşada kendi ustam var hemen orda yağ bakımınıda daha 2 bin km kala hallettim
büyük ihtimal enjektörler kötüyken işeme dediğimiz olaydan yağa mazot karıştı. veya dpf doldu rejenarasyon yaparken oldu tam emin değilim

balatalar bitikti 60 bin km kullandım fazla fren yapmadığım için idare ediyordu beni ön arka ferodo marka balata aldım o işide çözdük

şu an var ya arabanın sesi soluğu değişti çok memnunum umarım uzun süre sorun çıkarmadan binebilirim.

ayrıyetten size bir soru sormak istiyorum benim aracım 1.6 dsg highline 225/45/17 dijon jant var

kapı içinde ki etikete göre hep 35 basıyordum ön arka ama aynı zamanda ön arka 30 da basabileceğim söyleniyor yanında kitapçık sembolü var trafikteyken bakayım dedim ama bulamadım ilgili sayfayı

ön arka 30 basmam sağlıklı olur mu? açıkcası biraz sert hissettiriyor araba ön arka 35 te golf konforunu pek alamıyorum

aşağıya lastik basınç etiketimi ekliyorum

0CCAD3BA-72FC-4B6F-8BD2-A771A4DBF19C.JPEG

Yine mi masraf ???

Bir sonraki ilk arızada

Bu tdi golf ün DİPLOMASI iptal olur artık .......

Yine mi masraf ???

Bir sonraki ilk arızada

Bu tdi golf ün DİPLOMASI iptal olur artık .......
Daha triger seti salıncak burçları alt üst şanzıman kulakları ve motor kulakları var... manifold egr dpf temizliğide işin fantezi kısmı :D sıfır araba alamıyorsak elimizdekini tamir etmeye bakacağız :(

30 psi değeri konfor basıncı olması lazım, biraz ekonomiden taviz verir tabiki.

Yok o kadar düşük bir basınç değil, dizelde ekonomi falan kalmadı tabi artık.

Geçmiş olsun hocam. Balataları bir süre daha kullandıktan sonra yorumunuzu söyler misiniz ?

Ön-arka balatalarım daha minimum 15 bin km gider. Çünkü aracı ya akan trafikte veya uzun yolda kullanıyorum sadece. Üstündeki Balatalar 80 bin km den fazladır üstünde tam kmyi şu an çıkartamadım:). 15 bin km yi 4-5 ayda yaptığım için ileride lazım olacak bu bilgi.

Araca masraf yaptıktan sonra satma işine karşıyım. Yaptırdıktan sonra doya doya binerim. Kullandığımız arabalar 10 yaş üstü araba elbet bir tarafını yaptırırken bir tarafı patlayacak. Dizel motor olan en ağır şeyi( enjektör ) ve şanzıman tarafındaki ağır şeyleri hallettiniz zaten. Binmeye devam 💪🏻

Lastik basıncı için 30 yapmaktansa 32 idealdir diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun hocam. Balataları bir süre daha kullandıktan sonra yorumunuzu söyler misiniz ?

Ön-arka balatalarım daha minimum 15 bin km gider. Çünkü aracı ya akan trafikte veya uzun yolda kullanıyorum sadece. Üstündeki Balatalar 80 bin km den fazladır üstünde tam kmyi şu an çıkartamadım:). 15 bin km yi 4-5 ayda yaptığım için ileride lazım olacak bu bilgi.

Araca masraf yaptıktan sonra satma işine karşıyım. Yaptırdıktan sonra doya doya binerim. Kullandığımız arabalar 10 yaş üstü araba elbet bir tarafını yaptırırken bir tarafı patlayacak. Dizel motor olan en ağır şeyi( enjektör ) ve şanzıman tarafındaki ağır şeyleri hallettiniz zaten. Binmeye devam 💪🏻

Lastik basıncı için 30 yapmaktansa 32 idealdir diye düşünüyorum.
Sağolun hocam aracımın üstünde vw ag balatalar vardı eski sahibi 4 disk 4 balata değiştirmiş serviste. 143 binde ben aldım aracı ilk defa balata değiştiriyorum şu anda 204 binde aracım.

ilk izlenimlerim eski balatalar çok daha sıkı ve frene basar basmaz sıkı bi şekilde tutuyordu. şu an o his biraz gitti. tabi henüz balatalar yeni alışma sürecinde

eski balatalar inanılmaz derecede balata tozu üretiyordu. şöyle söyliyim jantları tertemiz yapıyorum yarım saat sırf jantlara uğraştım bahçede 2-3 adımlık geriye aldım aracı bi baktım jantlar tekrardan balata tozu olmuş... hemde her yeri. bide ön balatalar ötüyordu baya son zamanlarda.

yeni balatalarda şu anda bi ötme durumu yaşamadım. demir tozu tutma olayını merak ediyorum yarın benzinlikte bi jantı detaylı şekilde temizliyip kurutucam. demir tozu tutuyormu diye kontrol edicem buraya güncelleme olarak yazarım.

lastik içinde bende 32 düşündüm ikisinin ortası olsun. ayrıca halihazırda 200 bin tl üzeri araca harcamışken aracı satmak hiç mantıklı olmaz aynı düşüncedeyim. 400 bine kadar binmeyi düşünüyorum motor yiyene kadar devam. ondan sonrasına ondan sonra bakarız :D

Geri