1.5 Etsi Yoğun Trafik Sonrası Motordan Gelen Ses

bu konu için ciddi araştırma yaptım alper hocamında dediği şekilde
2 farklı kişiyle konuştum biri almanyada diğeri türkiyede
Hortum sökülüp,
Parmağınızla ağzı kapatıldığında ses değişiyor veya kesiliyorsa,
bu durum sorunun vakum hattı/emme sistemi kaynaklı olabileceğine işaret eder. sonucuna vardılar
yani delik büyütme işlemi yapanlar bence sorunu çözmüştür

Dedim abi zaten vallahi olamaz krank yani
Servis evcilik oynuyor diye
Sorunu yaşayanlar zaten zamanında çözdü arkasına yaslandı

Zaten delik büyütme o kocaman bir şey değil ki 2mm ve herşey yoluna giriyor ve bunu yetkili servis yapıyor…

Denizdeydim krank denildi forumda pılımı pırtımı topladım eve geçtim
Araştırmaya geçtim sordum soruşturdum krank krank bi rüyama girmedi krank yani olmaz olamaz kime soruyosam neyseki sorun belli artık
Valla kusura bakmayın kendimi de sizi de tribe soktum boş yere :D

bizim bursadaki arca ya bu durumu söylesem yok öyle bir şey derler %99.99. adamlara golf forumumuz var cok aktif falan diyorum, bize forumdakilerle gelmeyin ordakilerin çoğu yalan yanlış abartma falan diyorlar 🤣
Aynen aynı cümleleri Ankara bayisinden de duymuştum :D

Arkadaşlar tekrardan selam, öncelikle sizi gereksiz gerdiğim için özür dilemek istiyorum. Görevli arkadaş sağolsun beni de alt üst etti ama krank keçesiyle ilgili değildi zaten ama o öyle dediğinde bende yorumlarınızla birlikte baya tedirgin oldum. Neyse ki böyle bir şey değildi ve şimdi aradılar ve işlemin hepiniz bahsettiği hava hattındaki çıkışında olan daralma mevzusuymuş. Çözmüşler çok şükür bugün. Bazı arkadaşlar 3-4 gün neden araç kalsın demişler, ben cumartesi aracı bırakmıştım ondan kaynaklı araya pazar girdiği için uzadı işlem. Neyse ki sorunumuz aynı ve çözümümüz aynı.
size verilen servis formuna ve kendilerinde kalan detaylı formda bu işlem için ne yazıyorlar hocam?

bu sorun sadece ses kaynaklı herhangi bir sorun olmaz demişti değil mi uzaydaki ustamız?
@calik @metinkar
VAG nin şimdilik önerdiği kontrol ve yöntem bu dedi Cahit Bey.

Parça üzerinde çalışılıyor ama henüz bir düzeltme gelmedi VAG tarafından diye biliyorum.

Ben bugün teslim aldım aracı. 9000 km de kontrol edildi henüz ses veya alternatör ile ilgili bir sorun görmemişler.

Denizdeydim krank denildi forumda pılımı pırtımı topladım eve geçtim
Araştırmaya geçtim sordum soruşturdum krank krank bi rüyama girmedi krank yani olmaz olamaz kime soruyosam neyseki sorun belli artık

Sen yine iyisin ustad

Sabah okudum acele ile pijamalarim ile direk ciktim evden servise dogru

Sonra aklima geldi benim araba golf 8.5 degil diye :) geri dondum servisin kapisindan :)

Arkadaşlar tüm yazılanları okudum. Bu sesi 6 yıldır dinliyorum dpca kodlu motorda da var. Devirdaim, turbo, yüksek basınç yakıt pompası, yağ pompasu, sübaplar, enjektörler her ihtimali düşündüm. Çünkü rölantida gaza hafif dokunma anında ve 1-2 vites düşük hızda yük altında bariz duyulan bir ses.
Servis personelleri bile kulağınız çok hassas normal ses diyip gönderdiler bu zamana kadar.
Şimdi hava filtresi kazanındaki delik ve belirttiğiniz hortum hangileri burada fotoğrafla belirtme imkanımız var mı? Şu sesten ben de kurtulayım

Arkadaşlar selamlar,

Benim aracımda da bahsedilen ses var sanırım ancak stop ederken sanki biraz daha şiddetli geliyor ses, stop ederken gelen ses de aynı sorunla mı ilgili sizce ? Tecrübe eden arkadaşlar videolardan bakabilirse memnun olurum. Ankara Doğuş servise sordum ancak arabayı bırakın biz kendimiz inceleriz öyle bir şey duymadık daha önce gibi bir diyalog yaşadım.

Arkadaşlar selamlar,

Benim aracımda da bahsedilen ses var sanırım ancak stop ederken sanki biraz daha şiddetli geliyor ses, stop ederken gelen ses de aynı sorunla mı ilgili sizce ? Tecrübe eden arkadaşlar videolardan bakabilirse memnun olurum. Ankara Doğuş servise sordum ancak arabayı bırakın biz kendimiz inceleriz öyle bir şey duymadık daha önce gibi bir diyalog yaşadım.

Doğuş Otolarda bu konu için herhalde toplu yemin etmişler; amaç aracı servise bıraktırmak gibi duruyor.
Birinin söylediğini diğeri bilmiyor, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.
İnsanın kendi malına gösterdiği özeni gösterecek servis bulmak piyango gibi.
Şu ana kadar duyduğum kadarıyla sanırım bir tek Kasımpaşa Uzay, araca gerçekten kendi aracıymış gibi yaklaşan yerlerden biri.
Onun dışında koordinasyon desen yok, iletişim desen yok, herkes ayrı telden çalıyor.

Doğuş Otolarda bu konu için herhalde toplu yemin etmişler; amaç aracı servise bıraktırmak gibi duruyor.
Birinin söylediğini diğeri bilmiyor, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor.
İnsanın kendi malına gösterdiği özeni gösterecek servis bulmak piyango gibi.
Şu ana kadar duyduğum kadarıyla sanırım bir tek Kasımpaşa Uzay, araca gerçekten kendi aracıymış gibi yaklaşan yerlerden biri.
Onun dışında koordinasyon desen yok, iletişim desen yok, herkes ayrı telden çalıyor.

Cahit bey bilgili bu sorun gelirse o ilgileniyor sistem düz…

Ya aslında istanbul da bu sorunu yaşayan yada yaşamış olan herkes araçlarda gidecek doğuşa kontağı kapatacak otoparkta ciddi anlamda görüşme için…

Bu sorun bütün araçlarda var ama hepsi maldarma salağa yatıyor…

Doğuş Oto Maslak da aşırı bir yoğunluk var. Sırf o yoğunluk yüzünden ben orayı bakım/onarım için tercih etmiyorum. Mutlaka orada da çok tecrübei ustalar vardır ama onlara ulaşmak garanti değil.

Uzay daha sakin. Cahit Bey de en az 12 yıldır orada. O nedenle onu tercih ediyorum. Kendisi elinden geldiğince ilgilenip yardımcı olur.

Geri