1.5 Etsi Yoğun Trafik Sonrası Motordan Gelen Ses

Bu ses sorunu ETSİ hybrid sistemli araçlarda olabilir mi? bende çok takıntılı birisi olarak 1.5 manuel impression aracımda çok şükür bu ses yok, her sabah ve her akşam rölantide çalışırken motoru dinlerim. İstanbulda yoğun trafikte kullanıyorum 8.500 kmde aracım.

Bu ses sorunu ETSİ hybrid sistemli araçlarda olabilir mi? bende çok takıntılı birisi olarak 1.5 manuel impression aracımda çok şükür bu ses yok, her sabah ve her akşam rölantide çalışırken motoru dinlerim. İstanbulda yoğun trafikte kullanıyorum 8.500 kmde aracım.
hayır. hava filtre kutusu iki araçta da aynı

a3 evo2 150 de bu tarz bir ses duymadım.

Yoğun trafiğe girmeyen ben için gerek var mı bu işleme sizce? Servise anlatınca kem küm edecekler ağızlarını kırasım gelecek çünkü hiç uğraşmak istemiyorum. Bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama yine de fikir alayım dedim

Yoğun trafiğe girmeyen ben için gerek var mı bu işleme sizce? Servise anlatınca kem küm edecekler ağızlarını kırasım gelecek çünkü hiç uğraşmak istemiyorum. Bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama yine de fikir alayım dedim
illa ses çıksın diye uğraşılmaz bence. basit işlem zaten garanti bittikten sonra da ufak ücretle yardımcı olur servis.

Mevzu şu hava filtre kazanı içindeki 2mm lik deliği test ettikleri genişlikte __mm büyütüyorlar…

Evet bu işlemi biz rahatlıkla yapabiliriz fakat ben olsam servise giderim çünkü bütün Mk8.5 larda bu var lakin insanlar bizim gibi aracını dinlemediği için farkında değil…

Neden servis; bu şikayet üzerine kayıt açmaları ve video eklemeleri büyük ihtimal hava filtre kazanlarının değişimi için belki Mk8.5 larda belkide Mk9 da değiştirilerek satışa sunulacak bilemiyorum…

Özellikle istanbulda ki arkadaşlar bir video ile kesinlikle VW Uzay gidip işlem yaptırmalı…

metin abi merak ettiğim bir konu var
sen şimdi bu işlemi yaptırdın
rutin kullandığın yoldaki motor ve yağ sıcaklığından farklı bir derece gözlemlersen yazabilirmisin rica etsem
artış olmayacağı kesinde / acaba 1-2 derece veya 3-4 derece gibi düşüş merak ettim

metin abi merak ettiğim bir konu var
sen şimdi bu işlemi yaptırdın
rutin kullandığın yoldaki motor ve yağ sıcaklığından farklı bir derece gözlemlersen yazabilirmisin rica etsem
artış olmayacağı kesinde / acaba 1-2 derece veya 3-4 derece gibi düşüş merak ettim

Özellikle servisten çıkınca yoğun trafiğe girdim şuan bir şey yok ama gözlemlerim devam edecek aksi bir durum olunca yazacağım…

Merhaba, ben de aracimi servisten teslim aldim. Metin Bey'in belirttigi islem uygulandi. Yogun trafikte kullandiktan sonra ses sorununun kalmadigini gordum. Rutin kullandigim yolda da yag sicakliginda herhangi bir degisim gozlemlemedim ama bir sonraki surusumde dikkatli gozlemlerim. Guvenli surusler.

Sıcak motorda daha çok kendini belli ediyor.

Hortumu çıkarıp parmak ile ağzını kapattığınızda ses yapıyor ise o zaman büyütülmesi gerekebilir diyor Cahit Bey.

VW ye bilgi veriyorlarmış olay ve çözümüyle ilgili olarak.

Bir geri çağırma yok henüz.

Ses gelmedikten sonra durup dururken deliği büyütmek için acele etmeye gerek yok. Ben şu anda bekleyeceğim.

Sıcak motorda daha çok kendini belli ediyor.

Hortumu çıkarıp parmak ile ağzını kapattığınızda ses yapıyor ise o zaman büyütülmesi gerekebilir diyor Cahit Bey.

VW ye bilgi veriyorlarmış olay ve çözümüyle ilgili olarak.

Bir geri çağırma yok henüz.

Ses gelmedikten sonra durup dururken deliği büyütmek için acele etmeye gerek yok. Ben şu anda bekleyeceğim.
Hocam
Araçtaki sorun sadece bu olsun herkes razı valla
Kimse sorun yaşamasın inş
Harika bir motor 🧿

Doğuş Esenyurt'ta hocam benim aracım şu an. Geçmiş olsun. Ekstra aracı ilk çalıştırdığımda düşük hızla giderken sol arka kulak tarafından tutuşma sesi gibi bir trim sesi geliyordu. Ona da bakıp emniyet kemerinden geldiğini söylediler. Onun için de ayrıca ilgileneceklermiş. Bilgilerinize.
Hocam merhaba, sol arka kulak tarafından gelen sese çözüm bulabildiler mi? Ben de zaman zaman duyuyorum, fren yaptığımda veya hızlanırken çıt çıt ses geliyor bazı aralıklarla.

Hocam merhaba, sol arka kulak tarafından gelen sese çözüm bulabildiler mi? Ben de zaman zaman duyuyorum, fren yaptığımda veya hızlanırken çıt çıt ses geliyor bazı aralıklarla.
hocam yalıtım malzemesi uyguladıklarını belirttiler ama ara ara duyuyorum yine malesef. Bendeki o kadar rahatsız edici bir seviyede değil. Kulak kesilirsem fark ediyorum. Sizdeki daha rahatsız edici bir seviyedeyse götürmeniz faydalı olabilir.

hocam yalıtım malzemesi uyguladıklarını belirttiler ama ara ara duyuyorum yine malesef. Bendeki o kadar rahatsız edici bir seviyede değil. Kulak kesilirsem fark ediyorum. Sizdeki daha rahatsız edici bir seviyedeyse götürmeniz faydalı olabilir.
Sıcakta olan plastik genleşme veya büzülme sesi gibi ama sık değil. Geçenlerde emniyet kemeri değişti, belki ilgilidir. Teşekkür ediyorum cevap için

Geri