VW Servisi Pişmanlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eldorado
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakkını arayanı, ses çıkaranı, doğru söyleyeni kimse sevmez oldu . Doğuş/WV niye sevsin ki
Hakkımı aradığım için kavga ettik
her gittiğimde bende takılan parçaların "montaj talimatına uyulsun" diye not bırakıyorum. ama tabi mh kendinden çok emin bir şekilde "zaten onlara uyuyoruz" beyefendi diyor :)
ama münakaşaya girmemek adına ben susuyorum , sadece bende zaten "sırf onun için size getiriyorum" diyorum.. anlıyomudur bilmem..
bende 10 yıldan fazla golf 7 kullanan biri olarak bayağa servis maceram birikti..

ilki; karter tıpa girişini çatlatmaları oldu.. araç ısınınca yağ damlatmaya başlıyordu.. araç sıfırından beri sadece servise girdi bu sebeple direttim ve karteri değiştirrttim. hatta haftasonu ikame araç aldım servisten.. ama bunu izah edene kadar sinir krizi geçirdim.
bir başkası;
2013 1.4 act golf 7 de arka bağımsız alt tablaları değiştirtmiştim. rot ayarında bi baktımki arka ayar vidalarının (elips şeklinde olan) biri aşağı biri yukarı bakıyor. ikisininde yukarı tek yöne bakması gerekiyor.. ayarlanarak arka iç dış ayarı (toe) yapılıyor. bunu, büyük ihtimalle yeni yetiştirilen bir çırak yapabilir.. eğer usta yaptıysa vay o servisin haline ....
başka ufak tefek çok var ama aklıma gelen önemlileri bunlar..
ha bunları yapan sizce montaj talimatına uyuyormudur siz karar verin. (ki buda orjinal parça takmaları kadar önemli inanın)
orjinal poarça kullanmasalar ve garanti yaptırımı olmasa kimse servislerin yüzüne bakmaz..
Çok gemiş olsun ben zaten şurda bittim direttim ve karteri değiştirrttim. Diretmek ne demek ya full servis bakımlıysa ve onlardan kaynaklıysa yapacaklar. Anlamıyorum gerçekten.

Geçmiş olsun
Hallolmasına sevindim.
Bunların yaşanması, teslim edilirken aracı kontrol etmemeleri hoş değil.
Bir de yan çizmeye çalışmaları kabul edilemez gerçekten.
Çok teşekkür ederim.
Teslim edilirken kontrol etmiyolar etmedikleri gibi onlardan kaynaklı problemleri de kabul etmiyolar bizden değil diye.
Ben arayıp şikayet ettiğimde keşke şikayet etmeseydiniz primlerimiz yandı dediler valla ben mağdurum primleriniz umrumda bile değil. Siz o primleri müşteri memnuiyeti tarafından alıyorsunuz ben memnun değilsem aldığınız primleri helal değil diye konuşma geçti aramızda. Söyleyeceklerim bu kadar

Hakkımı aradığım için kavga ettik

Çok gemiş olsun ben zaten şurda bittim direttim ve karteri değiştirrttim. Diretmek ne demek ya full servis bakımlıysa ve onlardan kaynaklıysa yapacaklar. Anlamıyorum gerçekten.
aynen.. bir kaç kere tıpa ve somun değiştirip gönderdiler..
sıfır karteri nasıl garantiye sokup hallettiler. fabrika hatasımı dediler bilmiyorum. usta hatası deyip istememişlerdir parçayı heralde..

6 yıldır bende VW yetkili servise görüyorum. En son akü değişmi yaptırdım. ECU’yu yerine oturtmamışlar. Hatta hiç uğraşmamışlar bile boşta duruyordu. Akü başındaki koruna kılıfını motorun boşluğuna bir yere atmışlar tesadüfen buldum yerine taktım.

Bu olaydan sonra sanayi işi yapıyorlarsa yetkiliye gitmemin ne anlamı var. Sadece yıllık bakım gibi basit işler uzmanları sanırım bunlar.
Onarım, değişim gibi işleri de böyleyse aldıkları para zerre helal değil.

Evet dogru demişler

Bunlar orjinalinde gevsek olur .

Oradan araç içindeki hava yüksek basınçla devamlı giriş yapar icerdeki boşlugu doldurur. Böylece o kısımdan su gireceği zaman, "hava" , suyu ittirir su akmaz.

Yani su akış yolunda sistemin hava yapması sonucu su akması engellenir.

Hani bir atasözü var ya?

"Su akar yolunu bulur "

Orası gevsek olunca yolunu bulamaz

Evet dogru demişler

Bunlar orjinalinde gevsek olur .

Oradan araç içindeki hava yüksek basınçla devamlı giriş yapar icerdeki boşlugu doldurur. Böylece o kısımdan su gireceği zaman, "hava" , suyu ittirir su akmaz.

Yani su akış yolunda sistemin hava yapması sonucu su akması engellenir.

Hani bir atasözü var ya?

"Su akar yolunu bulur "

Orası gevsek olunca yolunu bulamaz
Bu komikti espri olarak alıyorum bunu:)

6 yıldır bende VW yetkili servise görüyorum. En son akü değişmi yaptırdım. ECU’yu yerine oturtmamışlar. Hatta hiç uğraşmamışlar bile boşta duruyordu. Akü başındaki koruna kılıfını motorun boşluğuna bir yere atmışlar tesadüfen buldum yerine taktım.

Bu olaydan sonra sanayi işi yapıyorlarsa yetkiliye gitmemin ne anlamı var. Sadece yıllık bakım gibi basit işler uzmanları sanırım bunlar.
Onarım, değişim gibi işleri de böyleyse aldıkları para zerre helal değil.
Katılıyorum bende. Mekanik becerileri yerlerde resmen. Benim akü değişimiyle ilgili bir serüven oldu ama @forzaGilles ile kontak halindeydik sürekli sorun yaşamadan aküyü değiştirdim

Güneşlikteki (makyaj aynası camı) ayrı satılıyor muymuş..? Bunu sorgulayın,

Başka bir yetkili servisi arayıp (yedek parça bölümü) görüşüp, aracın plaka veya şasi numarasından sorgulatığ güneşlikteki (makyaj aynası camı) ayrı olarak satılıyormuy muş öğrenin, yani böyle bir parça var mı öğrenin,

Aklıma ilk gelen bunlar dışarda camcıdan ayna kestirip takmış olabilirler mi, her türlü dala-vere beklenir bunlardan,

Bunu öğrenöenin tek yolu başka bir yetkili servisin (yedek parça bölümü) ile görüşüp, böyle bir yedek parça var mı öğrenmek, yoksa makyaj aynası güneşlik ile birlikte mi geliyor, bunu öğrenin.
1770800393005.png

Yetkili servis yedek parça bölümünün verdiği bilgiler

Güneşliğin aynası tek başına gelen bir parça değilmiş, Güneşlik komple değişmesi gerekiyor, çünkü ayna camı güneşliğe preslidir, Sistemde sadece ayna için bir parça yok, komple güneşlik olarak gözüküyor, fiyat: 11.700 tl.

Sonuç olarak bunlar dışardan camcı da aynı ölçüde ayna kestirip taktılar büyük ihtimalle, Zaten yeni güneşlik takmış olsalardı güneşliğin mentesinde açıklık ve boşluk olmazdı, Tam 3 kağıtçıymış gittiğiniz servis malesef,

En iyi ihtimalle servise bakım için gelen başka bir Golf’ten sağlam güneşliği söküp sizin araca takmışlardır, Olmaz demeyin çünkü gözümün önünde 700-800 liralık plastik bir parçayı kırmışlardı, Abi bu parçanın gelmesi 4-5 gün sürer, boşuna para verme (kıran kendileri) ben başka Golf’ten söküp senin araca takayım diye utanmadan bana bunu söylemişlerdi, Kabul etmedim ben böyle bir şeyin günahına asla girmem, bana böyle şeyler ile gelmeyin diye sert bir üslüp ile söyledim ve parçayı sipariş ettik,

Sürücü tarafının aynasından kendinize bakınız, bir de yolcu tarafından bakınız, Aynaların yüzünüzü yansıtma mesafesi aynı mı, çözünürlüğü homojenitesi kalitesi vS.. kontrol ediniz,

benim ön cam değişmişti , öncesinde uyardım keserken dikkat edin döşeme de kesilmesin diye.

gittim teslime sürpriz,,, döşemede deformiteler. servislerin genel savunması girdi devreye "abi geldiğinde belki böyleydi." ön camın tavanla birleştiği yer yani sen istesen de oraya hasar veremezsin.

açtım doğuşa fotograflarla şikayetimi ettim. kusura bakmayın deseler bana yetecekti halbuki. sonra tutuşup aradılar sürekli, gelin döşemeyi değişelim diye, cam değişirken bu hasarı verdiniz, döşeme değişse başıma neler gelecek deyip kapattım.

Geri