▫️Golf 8.5 İlk Yıl Bakımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nasıl yani! bu motor yağ mı eksiltiyor

Obur:) motor hocam sürekli yağlı yemekler istiyor…

Örnek konu sen yoğunluktan hiç takip etmemişsin hepsini birleştirsek Ülke deki servisler gelir belki:)

Son düzenleme:

Abi ben ilk gelen yağ ile rodaj süresince eksiltme yaptığını düşünmüştüm. Daimi eksiltme neden olsunki ? Sonuçta bildiğimiz 1.5 motor . Beni şaşırtan kısmı burası oldu

Benim araç 34 binde. İki bakım arası 1 bilemedin 2 çizgi maksimum eksilme oluyor (Bakımlara 15 binde bir giriyor). Aynı zamanda 10 binde A3 üm var o da hiç eksiltmedi.

Abi ben ilk gelen yağ ile rodaj süresince eksiltme yaptığını düşünmüştüm. Daimi eksiltme neden olsunki ? Sonuçta bildiğimiz 1.5 motor . Beni şaşırtan kısmı burası oldu

ben normalde 10bin km de zaten değiştiriyorum yağı ama ne bileyim bu yağ benim kafamı karıştırıyor…

Benim araç 34 binde. İki bakım arası 1 bilemedin 2 çizgi maksimum eksilme oluyor (Bakımlara 15 binde bir giriyor). Aynı zamanda 10 binde A3 üm var o da hiç eksiltmedi.

Bana da servis 15bin km den sonra düzelecek dedi ama şuan durum bu, 22bin km kadar ne kadar düşecek göreceğim belkide böyle kalacak bilemiyorum…

Kitapcıktan bilgi;

IMG_4669.jpeg

Son düzenleme:
Bana da servis 15bin km den sonra düzelecek dedi ama şuan durum bu, 22bin km kadar ne kadar düşecek göreceğim belkide böyle kalacak bilemiyorum…
Tsı motor sonuçta olur

Öyle kritik eşiğe inmiyor sonuçta. Bakımdan bakıma hiç yağ eklemeden gidiyorsa benim gözümde sorun yoktur

Tsı motor sonuçta olur

Öyle kritik eşiğe inmiyor sonuçta. Bakımdan bakıma hiç yağ eklemeden gidiyorsa benim gözümde sorun yoktur
Motorda bakımdan bakıma 1 litre yağ eksiltmesini (uyarı vermeye ramak kala) sorun ben de etmem. İlerisi içinse Allah büyük der geçerim.

Ancak her 3-4 bin km’de 1 litre yağ ekleyeceksem biraz araçtan soğurum yalan yok. Çünkü ben 1 ayda 3-4 bin km yol yapıyorum bu da araca her ay 1 litre yağ eklemek demek.

Vereceğim benzin parasının yanında yağ parasına da yanarım. Aracım 100 km de 30-35 lira yağ yakıyor diye hesap yapmak istemem. Hele ki kafam gözüm rahat olsun diye sıfır km aldığım bir araçsa…

Motorda bakımdan bakıma 1 litre yağ eksiltmesini (uyarı vermeye ramak kala) sorun ben de etmem. İlerisi içinse Allah büyük der geçerim.
Aynen öyle bizim durum da bu, uyarı vermeye yaklaşmyor sorun yok.
Ancak her 3-4 bin km’de 1 litre yağ ekleyeceksem biraz araçtan soğurum yalan yok. Çünkü ben 1 ayda 3-4 bin km yol yapıyorum bu da araca her ay 1 litre yağ eklemek demek.

Vereceğim benzin parasının yanında yağ parasına da yanarım. Aracım 100 km de 30-35 lira yağ yakıyor diye hesap yapmak istemem. Hele ki kafam gözüm rahat olsun diye sıfır km aldığım bir araçsa…
O arabaya yol verirdim zaten uğraşılmaz. Benzin koyar gibi yağ koyman gerekir, gerek yok

30 bini devirdim bu haftasonu. İkinci bakım kmsi geçti biraz ama artık bayram sonrasına kaldı. Bende de 3 çizgi yağ kalmış. İlk bakım 14binde yapılmıştı.

Bende 11 Kasımda girdim ilk bakıma. 11.000 km civarında servise girerken yağ seviyem bu fotodakinden 1 çizgi alttaydı ( max.tan 3 çizgi aşağıda). İşlem bitip aracı teslim aldığımda baktım seviye 2 çizgi aşağıda max.tan. Dedim az ekleme yapalım seviye max olsun. Danışman sonradan fazla yağ uyarısı veriyor falan dedi. Dedim az ekleyelim 150-200 ml, zaten zamanla eksiltiyor. Sonra serviste ustaya danıştı, usta ekleyelim madem dedi. Max. seviyeye ulaştı. Bir ay oldu nerdeyse ve 1000 km de yapmışımdır. Herhangi bir hata, uyarı, eksilme vs. yok şu an için.

11 Kasımdaki bakımdan beri araç şu an 16.000 km’ye ulaştı ve hala max. çizgide yağ seviyesi. Hiç eksilme görünmüyor 5000 km kullanımda. Fazla sıkıştırmadan, gerektiği yerde gerektiği şekilde basarak kullanıyorum.

11 Kasımdaki bakımdan beri araç şu an 16.000 km’ye ulaştı ve hala max. çizgide yağ seviyesi. Hiç eksilme görünmüyor 5000 km kullanımda. Fazla sıkıştırmadan, gerektiği yerde gerektiği şekilde basarak kullanıyorum.
Ben şans işi olduğunu düşünüyorum.

Forumda geçtiğimiz haftalarda paylaştım. Cupra formentor 1.5 etsi için. Kullanıcısı bir bayan ve çok sakin araç kullanan birisi. O halde bile araç 4000 kmde 1.2 litreye yakın yağ eksilmesi yaşadı.

Sıkıştırınca elbet daha çok eksiltme yapacaktır. Umarım fabrikadan çıkışta yağı az eklemişlerdir diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar,
4.Şubatta 12406km de ilk bakıma aracı götürmüştüm.

IMG_4658.jpeg

Şuan aracım 16658km de yani 4252km oldu bakımdan çıkalı…

IMG_4654.jpeg

Ekrana bakacak olursak dört çizgi düşmüş 4252km de…

IMG_4653.jpeg

Ekrana göre dört çizgilik yağ var aynı şekilde kullanımımıza göre bir 4000km sonra beni servis götür diyecek araç…

Diğer 0-20 yağ konusunu düşünecek olursam ve @forzaGilles hocamın da dediği gibi bu yağın evet 8000-10000 km de bir değişmesi lazım…

0-30 yorumlarını çok okudum başka yerlerde kafama takılan yakıt ve motor sesi artıyor yazıyor kafam iyice karıştı…
Yağ eksiltme olayı biraz sürüş tarzı ile de alakalıdır,

Motor ısınmadan (90°C) ve yağ sıcaklığı da ideal ısıya (80-90°C) ulaşmadan aracı sakin kullanmak şarttır,

Herşey ideal ısıya ulaştıktan sonra istenildiği gibi kullanılabilir ancak bu motor yüksek devir çevirmek / top speed yapmak için tasarlanmamıştır,

1.5 TSI / eTSI motorun yapısı gereği yakıt verimliliği ve termal verimlilik için yüksek sıkıştırma oranına sahip olan bir motor olmasının bunda etkisi var,

0W-20 yağ kullanan araçlarda (sakin sürüş tarzına sahip) olan arkadaşlar 8-10 bin km’de yağı değiştirmesi,

0W-20 ara - sıra gazlayan bazen ani hızlanmalar yapmayı seven 160 üstü hızlara çıkmayı seven arkadaşlar için 5-7 bin km bir değiştirmesini öneririm.

Aracı Avek ‘te bakıma sokuyorsanız, Avek hatırladığım kadarıyla Castrol kullanıyordu, bu sene fazla yol yaptığım için yağı 1 kez dışarda değiştircem dediğinizi hatırlıyorum, Avek ‘in güncel olarak bakımlarda hangi marka yağ kullandığını öğrenin,

Yani şunu demek istiyorum, dışarda Liqui Moly alıp değiştireyim dediğiniz için, Siz dışarda Liqui Moly aldınız sanayide değiştirdimiz, sonra bakım zamanı geldi yetkili serviste bu sefer Castrol marka yağ ile değişmiş olacak, bu döngü sonucu araba sürekli farklı marka yağlar kullanılmış olacak,

Bunun önüne geçebilmek için Avek dışardan yağ kabul ediyor mu öğrenin, direkt distribütörden (faturalı şekilde) getireceğinizi söyleyip kabul ediyorlar mı tanıdık servis danışması vs.. varsa sorup öğrenin, kabul ediyorlar ise sıkıntı yok,

Kabul etmiyorlar ise dışarda yağ değişimi yapacağınız zaman Castrol Edge LL IV 0W-20 alarak değimi sağlayın, bu sayede sürekli farklı marka yağ kullanmamanın önüne geçmiş olursunuz.

1.5 TSI / eTSI motorun yapısı gereği yakıt verimliliği ve termal verimlilik için yüksek sıkıştırma oranına sahip olan bir motor olmasının bunda etkisi var,
Sıkıştırma oranları gerçekten yüksek, dizele yakın seviyede

0-20 yağ da çok ince

E TSI motorlarda bu durum zaten yıllardır var, ki bence sorun değil

Hepsi birleşince sonuç ortada

Öyle aşırı da değil. Bakımdan bakıma kurtarıyor. Dert etmeye gerek yok bence

Yağ eksiltme olayı biraz sürüş tarzı ile de alakalıdır,

Motor ısınmadan (90°C) ve yağ sıcaklığı da ideal ısıya (80-90°C) ulaşmadan aracı sakin kullanmak şarttır,

Herşey ideal ısıya ulaştıktan sonra istenildiği gibi kullanılabilir ancak bu motor yüksek devir çevirmek / top speed yapmak için tasarlanmamıştır,

0W-20 yağ kullanan araçlarda (sakin sürüş tarzına sahip) olan arkadaşlar 8-10 bin km’de yağı değiştirmesi,

0W-20 ara - sıra gazlayan bazen ani hızlanmalar yapmayı seven 160 üstü hızlara çıkmayı seven arkadaşlar için 5-7 bin km bir değiştirmesini öneririm.

Aracı Avek ‘te bakıma sokuyorsanız, Avek hatırladığım kadarıyla Castrol kullanıyordu, bu sene fazla yol yaptığım için yağı 1 kez dışarda değiştircem dediğinizi hatırlıyorum, Avek ‘in güncel olarak bakımlarda hangi marka yağ kullandığını öğrenin,

Yani şunu demek istiyorum, dışarda Liqui Moly alıp değiştireyim dediğiniz için, Siz dışarda Liqui Moly aldınız sanayide değiştirdimiz, sonra bakım zamanı geldi yetkili serviste bu sefer Castrol marka yağ ile değişmiş olacak, bu döngü sonucu araba sürekli farklı marka yağlar kullanılmış olacak,

Bunun önüne geçebilmek için Avek dışardan yağ kabul ediyor mu öğrenin, direkt distribütörden (faturalı şekilde) getireceğinizi söyleyip kabul ediyorlar mı tanıdık servis danışması vs.. varsa sorup öğrenin, kabul ediyorlar ise sıkıntı yok,

Kabul etmiyorlar ise dışarda yağ değişimi yapacağınız zaman Castrol Edge LL IV 0W-20 alarak değimi sağlayın, bu sayede sürekli farklı marka yağ kullanmamanın önüne geçmiş olursunuz.

- 0W-20 yağ kullanan araçlarda (sakin sürüş tarzına sahip) olan arkadaşlar 8-10 bin km’de yağı değiştirmesi,

10bin km gelince kesin değiştireceğim bunda kararlıyım.
Normalde ben sakin kullanırım lakin bizim delikanlı benim gibi değildir muhtemelen…

- Aracı Avek ‘te bakıma sokuyorsanız, Avek hatırladığım kadarıyla Castrol kullanıyordu, bu sene fazla yol yaptığım için yağı 1 kez dışarda değiştircem dediğinizi hatırlıyorum, Avek ‘in güncel olarak bakımlarda hangi marka yağ kullandığını öğrenin,

Evet geçen gün Fatih usta ile görüştüm 20bin km olunca araç yağı değiştireceğiz.
Avek hala Castrol kullanıyor…

- Yani şunu demek istiyorum, dışarda Liqui Moly alıp değiştireyim dediğiniz için, Siz dışarda Liqui Moly aldınız sanayide değiştirdimiz, sonra bakım zamanı geldi yetkili serviste bu sefer Castrol marka yağ ile değişmiş olacak, bu döngü sonucu araba sürekli farklı marka yağlar kullanılmış olacak,

Bunu Fatih usta dedi ve servisteki yağ markasından devam etme kararı aldık…
Castrol Edge LL IV 0W-20 ok…

Sıkıştırma oranları gerçekten yüksek, dizele yakın seviyede

0-20 yağ da çok ince

E TSI motorlarda bu durum zaten yıllardır var, ki bence sorun değil

Hepsi birleşince sonuç ortada

Öyle aşırı da değil. Bakımdan bakıma kurtarıyor. Dert etmeye gerek yok bence
TD motorlar aşırı yüksek sıkıştırma oranlarına sahip olduğu için motor bloğu (Lamellar Graphite Cast Iron) yani geleneksel yöntemler tercih ediliyor, bu tercih çok yüksek dayanıklılık ve uzun ömür getiriyor,

TSI motorda ise motor bloğu (döküm alüminyum) tercih edilmesi bunun başlıca sebebleri.

Hem çok ince yağ kullanıp, hem alüminyum blok kullanırsan, hem de yüksek sıkıştırma oranı tercih edersen bu sonuç kaçınılmaz olur.

Geri