Buji Değişimi Hakkında

orjinal ngk bulduktan sonra dışarda veya serviste fark etmez

Daha yeni degistim serviste. 4800 tl odedim %30 indirimle.b
Bedava fiyat. 2800 buji fiyatı 500 de işçilik yazıyor sanayide. Toplamda 3300 yapıyor. Serviste yaptırıyorsun bir tık daha fazla fiyata ancak kullanım ömrü servis bujisinin 2 katı zamanı oluyor. Ondan buji işinizi serviste halledin daha hesaplı

Bedava fiyat. 2800 buji fiyatı 500 de işçilik yazıyor sanayide. Toplamda 3300 yapıyor. Serviste yaptırıyorsun bir tık daha fazla fiyata ancak kullanım ömrü servis bujisinin 2 katı zamanı oluyor. Ondan buji işinizi serviste halledin daha hesaplı
Ayrıca arabayı iç dış yıkıyorlar ve kahve ikramı da ücretsiz. Bunları ekleyince kafa kafaya geliyor 😁 😁

150bin km buji değiştirmeden binmek nedir abi. Kimse demedi mi bujinin değiştirilmesi gerektiğini . Allah bilir sizin triger ve devirdaim de değişmemiştir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinizi bu kadar korkak alıştırmayın. Motor indirmiyorsunuz, 4 tane bujiyi daha once hic yapmadıysanız bile 1 saatte kendiniz de değiştirirsiniz. Orjinal NGK buji alin servisin yari parasına kendiniz değiştirin. Biraz eliniz alissin, aracinizi ogrenin yahu. Ya parayi çalışmadan kazanıyorsunuz ya da evde ampul değiştirmeye bile usta çağırıyorsunuz sanirim. 😄

Elinizi bu kadar korkak alıştırmayın. Motor indirmiyorsunuz, 4 tane bujiyi daha once hic yapmadıysanız bile 1 saatte kendiniz de değiştirirsiniz. Orjinal NGK buji alin servisin yari parasına kendiniz değiştirin. Biraz eliniz alissin, aracinizi ogrenin yahu. Ya parayi çalışmadan kazanıyorsunuz ya da evde ampul değiştirmeye bile usta çağırıyorsunuz sanirim. 😄
Bujiyi doğru torkla sıkmayıp yuvasını çatlatınca ustaya vermediğiniz 500 lira kat ve kat fazlasıyla geri döner hocam 😂

Üniversal kural, buji yerine oturunca çeyrek tur çevirmek yeterlidir. Sanayide tork anahtari kullanan birine rastlamadım henüz. 1 ay once 1.4 TSI twincharge da tum bujileri kendim değiştirdim. Motor yagini, filtreleri kisaca bakimi kendim yapiyorum. Turbo basinc selenoidi arızayı kendim tespit ettim, kendim değiştirdim. Bahar gelince DQ250 yağ degisimi, fren balataları, hidrolik degisimi, antirifiriz flush işlemini de kendim yapacağım 😁
Uzay mekiği değil, araba bunlar. Garantisi bitince servis de biter. Kendi yapabildiginiz herseyi kendiniz yapin. Benim fikrim bu. Herkesin fikri kendine tabiiki. 😄

haklısınız bazı parçalar çok kolay değiştirilir örneğin hava filtresi polen filtresini kendim değişirim bizim araçlarda kolay olduğu için yağımı alırım yağ değişimi yapan shell istasyonlarında yağ ve filtremi değişirim bitti gitti daha ekonomiğini bulamadım daha

Herkese merhabalar tekrardan, hayırlı ramazanlar dilerim. An itibari ile İstanbul Uzay Ww yetkili servisinde bujilerimi yeniletmiş bulunuyorum. Dün aradığımda 7 küsür fiyat çıkıyor %30 indirimle 4800'lere geliyor demişti temsilcim. İşin absürt tarafı nette orijinal vag grubu buji sadece 5032 tl bir sitede, bir de onu taktırma ücreti var, insanlar neden yetkili servise gitmesin ki o zaman ilginç. Ek'te belirttiğim 150.000km'dir değişmeyen ilk bujileri. :D

Değişim fiyatı: 2250 tl
Bujiler: 3533 tl
silikon pasta 20g : 191 tl

normalde slikon pasta yoktu abi çıkaramadık mecbur kullandık dedi. :)

Vel hasıl kelam küçük değişimlere sanayiye uğramaya hiç gerek yok ama mesela kavrama seti ve volant değiştirmeyi düşünüyorum. Esenyurt yetkili servisi aradığımda bana 90.000 tl parça 42.000 tl işçilik parası çıkıyor efendim dediler. Şimdi bunu sanayiyede bildiğiniz ustaya yaptırmayı anlarım fakat buji değişimi gibi ne biliyim küçük şeyleri dediğim gibi hiç sanayiye uğramaya gerek yokmuş.

Forumda yardımcı olan arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Tekrardan hayırlı ramazanlar.

Ekli dosyalar

• ESKİ BUJİ.jpeg
    ESKİ BUJİ.jpeg
    132.5 KB · Görüntüleme: 16
Herkese merhabalar tekrardan, hayırlı ramazanlar dilerim. An itibari ile İstanbul Uzay Ww yetkili servisinde bujilerimi yeniletmiş bulunuyorum. Dün aradığımda 7 küsür fiyat çıkıyor %30 indirimle 4800'lere geliyor demişti temsilcim. İşin absürt tarafı nette orijinal vag grubu buji sadece 5032 tl bir sitede, bir de onu taktırma ücreti var, insanlar neden yetkili servise gitmesin ki o zaman ilginç. Ek'te belirttiğim 150.000km'dir değişmeyen ilk bujileri. :D

Değişim fiyatı: 2250 tl
Bujiler: 3533 tl
silikon pasta 20g : 191 tl

normalde slikon pasta yoktu abi çıkaramadık mecbur kullandık dedi. :)

Vel hasıl kelam küçük değişimlere sanayiye uğramaya hiç gerek yok ama mesela kavrama seti ve volant değiştirmeyi düşünüyorum. Esenyurt yetkili servisi aradığımda bana 90.000 tl parça 42.000 tl işçilik parası çıkıyor efendim dediler. Şimdi bunu sanayiyede bildiğiniz ustaya yaptırmayı anlarım fakat buji değişimi gibi ne biliyim küçük şeyleri dediğim gibi hiç sanayiye uğramaya gerek yokmuş.

Forumda yardımcı olan arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Tekrardan hayırlı ramazanlar.
Hayırlı olsun hocam aklın yolu bir. Kavrama volan değişimi için Reset garajı önerebilirim. Güzel işçilikleri var ve kullandıkları parçalar gayet kaliteli.

Aman diyeyim merdiven altı yerlerde değiştirmeyin.

Dsg optimizasyon yazılımınında yaptırmayın. Önerirler tahminim.

Kurum temizliği uygulaması yaptırabilirsiniz kavrama ve volan değiştireceğiniz için kurum temizlemede pazarlık yapın sonuçta dünya para veriyorsunuz.

Hayırlı olsun hocam aklın yolu bir. Kavrama volan değişimi için Reset garajı önerebilirim. Güzel işçilikleri var ve kullandıkları parçalar gayet kaliteli.

Aman diyeyim merdiven altı yerlerde değiştirmeyin.

Dsg optimizasyon yazılımınında yaptırmayın. Önerirler tahminim.

Kurum temizliği uygulaması yaptırabilirsiniz kavrama ve volan değiştireceğiniz için kurum temizlemede pazarlık yapın sonuçta dünya para veriyorsunuz.
Eyvallah hocam teşekkür ettim öncelikle. Tamamdır reset garajı araştıracağım mutlaka, parça olarak Luk mu kullanıyorlar aceba ? İnternette Luk marka volant ve kavrama için bir sürü sahte ürün yorumu var, ne yapacağımı şaşırdım.

Aceba diyorum servisten orijinal alsam dışarda taktırsam nasıl olur ?
Kurum temizliği dediğimiz olay ne oluyor tam olarak. :)

Eyvallah hocam teşekkür ettim öncelikle. Tamamdır reset garajı araştıracağım mutlaka, parça olarak Luk mu kullanıyorlar aceba ? İnternette Luk marka volant ve kavrama için bir sürü sahte ürün yorumu var, ne yapacağımı şaşırdım.

Aceba diyorum servisten orijinal alsam dışarda taktırsam nasıl olur ?
Kurum temizliği dediğimiz olay ne oluyor tam olarak. :)

Bizim ustanın paylaşımı örnek;

Geri