Hocam araçtan araca çok değişkenlik gösteriyor.
Ama konumuz mk8 için, ön tampon dolgu köpüğü sökülmeden yapılırsa, ön tamponun altındaki demir sökülmeden yapılırsa, allah korusun olası bir kazada tampon bütünlüğün orijinali kadar olmasa da korur.
Bana sorarsanız bütünlüğünü koruması,kırılmamasından ziyade, hasarı içeriye almaması lazım. MK8'de ki problem de şu, Ön tampon dolgu köpüğü yeni gelen tamponla uymadığı için söküp atıyorlar. O dolgu köpüğünü çok değil 1 cm inceltip geri yerine takılırsa tamponun oturmasında bir problem olmuyor.
Ön tampon alt demir'i sökmeden takmıyor bazıları çünkü çamurlukla tamponun birleşimindeki ayarın kusursuz olması için o demirin söküp atılması lazım sanıyorlar. Alttan kastığı için tampon biçimsiz duruyor ama o alttaki demiri iptal etmek yerine, Tamponun içinde kalan alttaki plastiklerde demire yer açılırsa sıfıra sıfır ayarlanırsa, tampon köşeleri oturur. Ben traşlamayı tercih ettim son araçlarımda ve tampon köşelerinde ayarsızlık vs yaşamadım.
Kullanıcı yorumu olarak son yorumum da şu, mk8 tamponları sağlam ve darbe emiyor. İstemeden deneme fırsatım oldu geçmişte