ANA KONU

@radiation benimde başıma geldi az çok tün golf 7 lerde bu sorun var..sorunun kaynagı arka stopların orda tamponun arkasında yer alan havalandırma ızgaralarından kaynaklanıyor.. her iki taraftada bunardan var..sanırım o hazne su alıp bagaja su geçiyor..benımde olmuştu kışın tıpaları çıkartıp yazın tekrardan takıyorum...çözümü bu..

not: tıpalar arabanın altına egilip çıkarmanız gerekiyor..su oradan tahliye olacak..

Moderatör tarafında düzenlendi:

@reko @radiation Normalde bir tıkacın sökülüp takılması gerekmemeli. Hiçbir şekilde su almamalı. Bagaj açma kulpunun (VW amblemi) yuvasının bagaj döşemesi içindeki su tahliye hortumu kopmuş sızdırıyor olabilir. 2013 model de benimki değişmek zorunda kaldım. Bir kontrol edin isterseniz. Benzer sökme takma videoları bolca var.

Bagajı açıp kapağa alttan baktığınızda hortumun çıkış ucundaki plastik kafanın düzgün gözükmesi lazım. Plastik yok ise ya da yarısı kopuk ise hortum içeri sızdırıyor demektir.

https://m.youtube.com/watch?v=3nLoW3XzNOY

• Beğen
Tepkiler: SCC
@reko @radiation Normalde bir tıkacın sökülüp takılması gerekmemeli. Hiçbir şekilde su almamalı. Bagaj açma kulpunun (VW amblemi) yuvasının bagaj döşemesi içindeki su tahliye hortumu kopmuş sızdırıyor olabilir. 2013 model de benimki değişmek zorunda kaldım. Bir kontrol edin isterseniz. Benzer sökme takma videoları bolca var.

Bagajı açıp kapağa alttan baktığınızda hortumun çıkış ucundaki plastik kafanın düzgün gözükmesi lazım. Plastik yok ise ya da yarısı kopuk ise hortum içeri sızdırıyor demektir.

bu dediğiniz yerden su almıyor araç..havalandırma ızgarasından alıyor...stopların arkasından test ettik..

aynı sorun bende de 2,5 yıl önce olmuştu. servis garantiden halletti. bir önceki sahibinde arkadan kaza yapılmış, tampon değişimi sonrası içeride kapaklardan birini takmamışlar ya da ters takmışlar. servis halletti bilginiz olsun

benim de bugün bir problemim oldu. muayeneye gittim ve araç arka sinyalleri hatalı olduğu için ağır kusurla geçemedi. hatırladığım kadarıyla iki sene önce ümraniye civarında bir kahvaltı organizasyonunda buluşmuştuk. orda bi arkadaş yapmıştı bunu. orijinaline nasıl dönüştürebilirim, muayeneden geçmem lazım illa ki. 

sinyaller şöyle çalışıyor. bagaj kapağında ve gövdede olacak şekilde iki parçalı sinyal var. bunlar sinyal verdiğimde sırasıyla yanıyor, iç dış ayrı ayrı gibi. bu iki parça aynı anda yanmalı yani orijinali gibi. yol gösterirseniz sevinirim. 

benim de bugün bir problemim oldu. muayeneye gittim ve araç arka sinyalleri hatalı olduğu için ağır kusurla geçemedi. hatırladığım kadarıyla iki sene önce ümraniye civarında bir kahvaltı organizasyonunda buluşmuştuk. orda bi arkadaş yapmıştı bunu. orijinaline nasıl dönüştürebilirim, muayeneden geçmem lazım illa ki. 

sinyaller şöyle çalışıyor. bagaj kapağında ve gövdede olacak şekilde iki parçalı sinyal var. bunlar sinyal verdiğimde sırasıyla yanıyor, iç dış ayrı ayrı gibi. bu iki parça aynı anda yanmalı yani orijinali gibi. yol gösterirseniz sevinirim. 
Hocam ben yapmış olmalıyım kodlamayı. Evim Güngören tarafında. Hafta sonu eski haline getirme şansım olur yolunuz düşerse. Onun haricinde ender elektronik düzeltebilir.

@hellfire39 @yusuf Bahsettiğiniz sinyal içten dışa doğru kayarak sıralı yanan dinamik sinyal sistemi mi? 

Hocam ben yapmış olmalıyım kodlamayı. Evim Güngören tarafında. Hafta sonu eski haline getirme şansım olur yolunuz düşerse. Onun haricinde ender elektronik düzeltebilir.
özelden yazıyorum Yusuf. hatırladım şimdi, sağolasın. 

8 saat önce, hellfire39 yazdı:

hayır o şekilde değil. aşağıdaki videodaki gibi. 

Yanlış anlamayın ama bi insan böyle bir uygulamayı neden aracına yapar uzun zamandır anlamaya çalışıyorum ama halaa anlamış değilim., böyle uygulamalar trafikte dikkat çekmek adına mı bilmiyorum ancak ciddi şekilde risk teşkil ediyor..,

Yine bazı arkadaşlar ortada sis falan hiç bişey yok arka sis lambasını yakıyor., Ama bunu yapan kişinin düşünemediği şey arka sis lambasını açınca fren lambaları arkadan gelen sürücü yoğun şekilde yanan sis lambasının ışığına bir müddet sonra alıştığından gözüne normal gelmeye başlar., devamında fren yapıldığında fren lambaları sis lambası kadar yoğun ışık üretmediğinden farkındalık azalır., ve olan olur., Ufak şeymiş gibi gözüken ama ciddi risler taşıyan şeyler bunlar

iyiki zamanında bunları açmamışsın :)  yoksa bir daha seni rahatsız etmek zorunda kalacaktık.

On 16.01.2019 at 15:01, reko yazdı:

@radiation benimde başıma geldi az çok tün golf 7 lerde bu sorun var..sorunun kaynagı arka stopların orda tamponun arkasında yer alan havalandırma ızgaralarından kaynaklanıyor.. her iki taraftada bunardan var..sanırım o hazne su alıp bagaja su geçiyor..benımde olmuştu kışın tıpaları çıkartıp yazın tekrardan takıyorum...çözümü bu..

not: tıpalar arabanın altına egilip çıkarmanız gerekiyor..su oradan tahliye olacak..

Aynen hocam tıpaları söktüm temizledim biraz su aktı 2 taraftan da bakalım işe yarar inş sağolun 👍

Merhaba,

Multimedya ekranını kontrol eden dönmeli düğmede sorun var. Sesi açmak için çevirdiğimde zigzag yaparak gidiyor. Yani açmak isterken bir azalıyor bir artıyor. Düz gitmiyor. Aynı şekilde sesi kısarken de ses bir açılıyor bir kısılıyor. Düğme mehter takımı gibi.

Bu elektriksel bir sorun mudur? Yoksa benzer bir sorun yaşayan var mıdır?

Teşekkürler

Merhaba,

Multimedya ekranını kontrol eden dönmeli düğmede sorun var. Sesi açmak için çevirdiğimde zigzag yaparak gidiyor. Yani açmak isterken bir azalıyor bir artıyor. Düz gitmiyor. Aynı şekilde sesi kısarken de ses bir açılıyor bir kısılıyor. Düğme mehter takımı gibi.

Bu elektriksel bir sorun mudur? Yoksa benzer bir sorun yaşayan var mıdır?

Teşekkürler
Medya cihazınız Bluetooth özelliği olmayan 5 Inc ekransa ekranı değişin hocam. :)  ilk kez duyuyoruz bu sorunu.

Geri