1.6 TDI İçin Spor Yay Konusunda Yardım

İsim
Serkan
Araç
Golf 7.5 1.6 TDI DSG
Öncelikle herkese merhaba,

Aracım 2017 Golf 7.5 1.6 TDI - 18" Durban takılı

Aracıma yakın zamanda spor yay takmayı düşünüyorum. Forumdaki araştırmalarımda gördüklerim kadarıyla benzinli ve bağımsız süspansiyonlu araçlar için öneriler olmuş(eğer gözden kaçırdığım bir konu varsa o konuya da yönlendirebilirsiniz.).

Torsiyon uyumlu olarak belirten bir tek bu yay var ancak stokta değil, temini 4-6 hafta olarak söylendi. Kullanıcı yorumu ve araçta nasıl durduğu konusunda da bir bilgi bulamadım o yüzden biraz kararsızım.

https://autopartia.com/st-a3-8v-leo...-EzAQSMT8QA2-oomcIuKgvRERCk1Ab3p4zv5JUIDYPJB8

Aracıma uygun 30mm düşüren Vogtland ve Eibach yaylara bakıyorum. Aracım için oluru var mı bilmiyorum ama ön ve arkayı eşit düşürmesi önemlidir. Yayların özelliklerine bakarken ön tarafı arkaya göre biraz daha düşürdüğünü farkettim. Aynı araca uygulama yapan varsa ya da konu hakkında bilgisi olan varsa destek olmasını rica ederim.

Teşekkürler.

Merhaba hocam,

ön ve arkayı eşit düşürmek teoride güzel fikir olsa da pratikte kötü bir fikirdir. Motor ve sürücü kabini ön tarafta olduğu için ön taraf her zaman daha ağırdır. Haliyle arkayı eşit düşürmeniz için arkaya daha fazla press yapmanız yada daha kısa bir yay takmanız lazımdır. Ayrıca viraj kabiliyetinde ön kısmı alçak araçlar her zaman daha avantajlıdır.

Tüm yayları aynı ebatta alsanız bile arka her zaman daha yüksek olacaktır.

@Backup Öncelikle cevap için teşekkürler. @metinkar abinin bir konusunda görmüştüm kendisi de ön ve arkayı eşit düşüren yaylardan bahsetmişti. Türkiye'de satılan yaylar standart ön daha alçak arkalar biraz daha yüksek olarak satılıyor. Ancak araştırmalarından sonra farklı kodla satılan, ön ve arkayı eşit düşüren yaylardan almıştı. Kendisinin görüşlerini de almak isterim.

Ek olarak ST marka yaylarda bağımsız ve torsiyon için ayrı olarak satılıyorken Vogtland ve Eibach'da onu göremedim. Teknik olarak açıklaması var mıdır?

@Backup Öncelikle cevap için teşekkürler. @metinkar abinin bir konusunda görmüştüm kendisi de ön ve arkayı eşit düşüren yaylardan bahsetmişti. Türkiye'de satılan yaylar standart ön daha alçak arkalar biraz daha yüksek olarak satılıyor. Ancak araştırmalarından sonra farklı kodla satılan, ön ve arkayı eşit düşüren yaylardan almıştı. Kendisinin görüşlerini de almak isterim.

Ek olarak ST marka yaylarda bağımsız ve torsiyon için ayrı olarak satılıyorken Vogtland ve Eibach'da onu göremedim. Teknik olarak açıklaması var mıdır?
Ürünlerin linkini atabilir misiniz ? Amortisör ile birlikte satılanlarda söylediğinizi görmüştüm de sadece spor yay için ilk defa duyuyorum.

Şu an piyasada satılan yayları bağımsız süspansiyon ve torsiyon olarak nasıl ayırt edebiliriz? Mesela ben aracıma uygun yayı nasıl bulabilirim?

autopartia sitesinde farklı motor seçeneklerine ait ürünler var ordan kodları alıp dışardanda temin edebilirsiniz..

Merhaba;
Evet 2020 yılında bir konu açmıştım paylaşmıştım araca göre yay getirme maalesef Ülkemizde yok o dönemde çok araştırıp eski sponsorumuz Semtuning tarafından Almanyada getirmiştik direk fabrikadan imkanı olan zaten böyle yapmalı Mk7-7.5 için, Mk8-8.5 larda yok bu olay…

https://www.golftutkusu.com/topic/10854-7-golf-mk7-mk7-5-mk8-spor-yay-tercihi-eibach-mubea/

Ülkemizde Eibach yay getiren firmalar genelde Pro kit KOD: E10-15-021-01-22 getiriyor ve aracın arkası havada kalıyor.

KOD: E10 15 021 03 22 alınırsa ön arka eşit düşüyor ilgili sayfadan okuyabilirsiniz…

Son düzenleme:
Şimdi belli oldu. Golf 7 1.6 tdilerde normalde bağımsız süspansiyon yok ancak audi a3 sedan 1.6 tdilerde yarı bağımsız süspansiyon mevcut. Muhtemelen bu durum için vurgulanmıştır.
https://autopartia.com/eibach-audi-...o-kit-30-mm-e10-15-021-02-22-spor-helezon-yay

Bu ürün benim aracım için uygun mudur?
Merhaba;
Evet 2020 yılında bir konu açmıştım paylaşmıştım araca göre yay getirme maalesef Ülkemizde yok o dönemde çok araştırıp eski sponsorumuz Semtuning tarafından Almanyada getirmiştik direk fabrikadan imkanı olan zaten böyle yapmalı Mk7-7.5 için, Mk8-8.5 larda yok bu olay…

https://www.golftutkusu.com/topic/10854-7-golf-mk7-mk7-5-mk8-spor-yay-tercihi-eibach-mubea/

Ülkemizde Eibach yay getiren firmalar genelde Pro kit KOD: E10-15-021-01-22 getiriyor ve aracın arkası havada kalıyor.

KOD: E10 15 021 03 22 alınırsa ön arka eşit düşüyor ilgili sayfadan okuyabilirsiniz…
Teşekkürler abi. Benim öyle bir imkanım yok ancak AutoPartia ile görüştüm ve torsiyon uyumlu ST yayları siparişle getirtebileceklerini söylediler. En son çare o şekilde yapacağım.

Bende eibach spor yay takılı fazlasıyla memnunum viraj performansı çok üst düzey tavsiye ederim

Ekli dosyalar

• IMG_4915.jpeg
    IMG_4915.jpeg
    314.2 KB · Görüntüleme: 20

Geri