Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lastikte parlak görüntü sevmiyorum temiz mat bir görüntü için hangi ürünü önerirsiniz
Carpro darkside ve k2 sigma mat oluyor. Sonax gel ve endurance biraz daha parlak kalır bunlara göre.

Fireball janus ıslak görünüm ürünü resmen. Primacy lastik yanak deseni zaten garip, mat ürün sürsem hiç belli olmayacak :D
Maşallah ellerinize sağlık renk zaten kendinden nazar boncuğu:)tam detay terapisi olmuş lastiklerde Janus u bende çok beğeniyorum yeni K2 sigma pro aldım bakalım nasıl çıkacak
Teşekkür ederim hocam :) yaz ayları ve yağmursuz günleri seviyoruz :D kış günü yıkasak da 2 gün temiz kalmıyor

Fireball janus u aldığımda bi kere kullanmıştım. Epeydir elimi sürmemiştim. Yanak deseni gereği çok ürün yiyen lastiklerde parlak ürün anca toparlıyor. K2 sigma çok daha mat kalır buna göre. Fav ürünlerim endurance ve sonax gel lastik parlatıcı. Darkside ve gyeon tire sıradaki hedefler ama malum bu tarz ürünler yıllarca bitmiyor :D

merhaba duba veya herhangi bi ufak sürtmede karşı tarafın boyası vesaire bizim aracımıza geçtiğinde yada yüzeysel leke ve çizikler olduğunda ( bezle yada yıkama ile çıkmayan) bunun için nasıl bi uygulama önerirsiniz menzerna400 kalın pasta var mesela tek çeşit pasta ile el'le uygulama yapsak güzel sonuç verirmi? yada daha fiyat performans alternatifler varmıdır

Merhabalar, konuyu çok takip edemedim herkesin eşsiz tecrübeleri olmuş paylaşımlar için teşekkürler :)
İç filmli camlar için ve dış camlar için 4k görüntüyü tekrar nasıl yakalarım, ışık vurduğu zaman şu sahneye dönüyorum.
Bir sürü cam suyu kullandım fakat fayda etmedi.

Merhabalar, konuyu çok takip edemedim herkesin eşsiz tecrübeleri olmuş paylaşımlar için teşekkürler :)
İç filmli camlar için ve dış camlar için 4k görüntüyü tekrar nasıl yakalarım, ışık vurduğu zaman şu sahneye dönüyorum.
Muhtemelen camınız teknik açıdan temiz değil. IPA ile temizleyince mümkün olduğunca düzelecektir diye düşünüyorum.

Aşırı titiz biriyseniz yapmışken cam pastasıyla da temizlik öneririm. Nisan ayında video çekmiştim, 1 saat kadar önce yine aynı şekilde tüm camlara temizlik yaptım. Sizlere fikir olabilir.

Önce kil hamuru ile temizlik, en kaliteli kil hamuru olsa olsa 500-600 lira tutar, 1 kalıp kil hamuru size 4-5 sene idare eder, Angelwax Claybar Blue, Valetpro turuncu kil hamuru medium

Ardından el ile uygulamaya uygun olan seryum oksit içerikli cam pastasınile csmı dış kısmından trmizleyeceksiniz. Her pasts elle uygulamaya müsait değildir..!! Uyumlu pasta Carpro Ceri Glass (ürünü kit olarak alırsanız el ile uygulamak için uygulama takozu da içinden çıkar) 150 ml. Carpro CeriGlasd cam pastası sizi çok uzun yullarca idare eder.

Ardından camları saf haldeki IPA ‘yı sulandırarak camları son kez siliniz.

Bu sıkıntı yüzünden (her zaman olmamak kaydıyla) camları içerden önceden sulandırılmış IPA ile silebilirsiniz ancak plastik aksama sıçratmamaya direkt camlara sıkmak yerine beze sıkıp siliniz. Camları içerden silmek için her zaman IPA kullanmayınız, nadir durumlarda kullanınız. İçerden silmek için detay sektöründeki kaliteli bir cam temizleyici kullanınız

Örneğin;
-Koch Chemie Glas Star Gla

-Carpro Clarify cam temizleyici (phobic olmayan - standart versiyon)

Muhtemelen camınız teknik açıdan temiz değil. IPA ile temizleyince mümkün olduğunca düzelecektir diye düşünüyorum.

Aşırı titiz biriyseniz yapmışken cam pastasıyla da temizlik öneririm. Nisan ayında video çekmiştim, 1 saat kadar önce yine aynı şekilde tüm camlara temizlik yaptım. Sizlere fikir olabilir.

Önce kil hamuru ile temizlik, en kaliteli kil hamuru olsa olsa 500-600 lira tutar, 1 kalıp kil hamuru size 4-5 sene idare eder, Angelwax Claybar Blue, Valetpro turuncu kil hamuru medium

Ardından el ile uygulamaya uygun olan seryum oksit içerikli cam pastasınile csmı dış kısmından trmizleyeceksiniz. Her pasts elle uygulamaya müsait değildir..!! Uyumlu pasta Carpro Ceri Glass (ürünü kit olarak alırsanız el ile uygulamak için uygulama takozu da içinden çıkar) 150 ml. Carpro CeriGlasd cam pastası sizi çok uzun yullarca idare eder.

Ardından camları saf haldeki IPA ‘yı sulandırarak camları son kez siliniz.

Bu sıkıntı yüzünden (her zaman olmamak kaydıyla) camları içerden önceden sulandırılmış IPA ile silebilirsiniz ancak plastik aksama sıçratmamaya direkt camlara sıkmak yerine beze sıkıp siliniz. Camları içerden silmek için her zaman IPA kullanmayınız, nadir durumlarda kullanınız. İçerden silmek için detay sektöründeki kaliteli bir cam temizleyici kullanınız

Örneğin;
-Koch Chemie Glas Star Gla

-Carpro Clarify cam temizleyici (phobic olmayan - standart versiyon)
Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum, en kısa sürede temin edeceğim malzemeleri 😊

Hiç yıkamaya vermedim aracımı hep kendim yıkadım ve fiyat performans odaklı ürünler seçmeye çalıştım. Bazı ürünler de gerçekten yıkama süresini çok kısaltıyor.
Benim kullandıklarım:
1- Goodyear cilalı sabun
2- Şarjlı basınçlı köpük püskürtücü 2L
3- Bezleri eupharate aldım, bir kerede kuruluyor büyük bez.
4- Teleskopik eupharate mikrofiber fırça ( tavanı kaputu yıkama sürem yarıya indi)
5- Bahçe hortumu ile yıkıyorum, o damacanaya bağlanan aletler bisikleti bile zor yıkar
6- iç mekan için mucizevi highgenic silikonlu temizleyici (bimde vs var, toz tutmuyor, matlığı koruyor, garip bir parlaklık vermiyor, sıfır gibi duruyor.
7- cam için üzernde magic gibi bir şey yazan incecik bir mikrofiber bez var, onun dışında hiçbir ürün kullanmam daha.

Hem bir ürün tavsiyesi hemde Angelwax Guardian hakkında küçük geri bildirim.

3 ay geçti ve wax etkisini halen koruyor. Yıkamalarda sadece köpük, eldiven ve durulama yapıyorum.

1000116618.jpg
1000116621.jpg
1000116622.jpg
1000116623.jpg

Türkiye bulması kolaymı bilmiyorum. Ürün tavsiyesi ise demir tozu temizliği için. Sonax demir tozu/pas temizleyici ürünü Amazon üzerinde denk geldi. Fiyat olarak CarPro Iron X in yarı fiyatına denk geldiği için denemek istedim. Zira uzun bir süredir anlaşılmaz fiyatlar nedeniyle oto için satılan demir tozu ürünlerini kullanmıyordum.

1000116625.jpg

Ürün kısaca harika çalışıyor. Sadece jantların üzerine sıktım ve yaklaşık 2dk bekledikten sonra tanzikli su ile yıkadıktan sonra neredeyse fırçalamış kadar iyi bir şekilde jantları temizledi.

1000116615.jpg
1000116616.jpg
1000116617.jpg
1000116620.jpg

Hem bir ürün tavsiyesi hemde Angelwax Guardian hakkında küçük geri bildirim.

3 ay geçti ve wax etkisini halen koruyor. Yıkamalarda sadece köpük, eldiven ve durulama yapıyorum.

1000116618.jpg
1000116621.jpg
1000116622.jpg
1000116623.jpg

Türkiye bulması kolaymı bilmiyorum. Ürün tavsiyesi ise demir tozu temizliği için. Sonax demir tozu/pas temizleyici ürünü Amazon üzerinde denk geldi. Fiyat olarak CarPro Iron X in yarı fiyatına denk geldiği için denemek istedim. Zira uzun bir süredir anlaşılmaz fiyatlar nedeniyle oto için satılan demir tozu ürünlerini kullanmıyordum.

1000116625.jpg

Ürün kısaca harika çalışıyor. Sadece jantların üzerine sıktım ve yaklaşık 2dk bekledikten sonra tanzikli su ile yıkadıktan sonra neredeyse fırçalamış kadar iyi bir şekilde jantları temizledi.

1000116615.jpg
1000116616.jpg
1000116617.jpg
1000116620.jpg
Selam, Guardian Wax’ın rutin yıkamalarda dışardaki yıkama köpüklerini kullanan bir araçta 3 ay dayanması muazzam iyi bir süre. :)

Demirtozu temizleyicileri havanın sıcaklığına göre süreyi 4-5 dk.ya kadar uzatabilirsiniz.

Jantlara yüzey kuruyken mi uyguladınız bilmiyorum fakat jantlar kuruyken uygularsanız temizlik etkisi artacaktır. Jantlarda kuru yüzeye uygulamada sakınca yoktur, yeterli fren diskleri sıcak olmasın.

Kaporta için elbette (açık alanda) kuru yüzeye sıkmak çok risklidir, çünkü açık alanda çok kısa sürede boya yüzeyinde kurur, bu yöntem ile ancak parça parça uygulanmalıdır. Boya yüzeyinde kuru yüzeye parça parça uygulanıp her seferinde durulandığınzda ıslak yüzeye uygulamaya göre temizlik etkisi 2-3 kat artmaktadır,

Temizlik sonrası içinizden ohh artık miss gibi tertemiz oldu diye geçirdiğiniz bölgelerden çıkan - çözülen demir tozlarına şaşkınlıkla bakarsınız. :)

Elinize sağlık 🧿

Yorumunuz için teşekkürler hocam. Wax'ı bende başarılı buldum. Hem yıkama işlemini kolaylaştırdı, hem parlaklığı halen fazlasıyla yerinde. Artık haftalık yada iki haftada bir yıkamalarda sadece köpük, eldiven, durulama yetiyor. Kurumayada etkisi var gibi bende bir baştan bezle kurulamaya başladığımda bir kaç dakika sonra aracın bazı yerleri kurumuş oluyor bile kendiliğinden.

Demir tozunu uyguladığımda jantlar kuru sayılabilecek şekildeydi. Aracı direk köpükledim, jantlara köpük tutmadım, sonra eldivenle dolaştım, sonrada jantlara ürünü sıktım, biraz köşe kenarla uğraştıktan sonrada direk durulama yaptım.

Ürünü henüz kaporta üzerinde denemedim. Belki gelecek sefer kaportada da denerim.

Yorumunuz için teşekkürler tekrar.

Hiç yıkamaya vermedim aracımı hep kendim yıkadım ve fiyat performans odaklı ürünler seçmeye çalıştım. Bazı ürünler de gerçekten yıkama süresini çok kısaltıyor.
Benim kullandıklarım:
1- Goodyear cilalı sabun
2- Şarjlı basınçlı köpük püskürtücü 2L
3- Bezleri eupharate aldım, bir kerede kuruluyor büyük bez.
4- Teleskopik eupharate mikrofiber fırça ( tavanı kaputu yıkama sürem yarıya indi)
5- Bahçe hortumu ile yıkıyorum, o damacanaya bağlanan aletler bisikleti bile zor yıkar
6- iç mekan için mucizevi highgenic silikonlu temizleyici (bimde vs var, toz tutmuyor, matlığı koruyor, garip bir parlaklık vermiyor, sıfır gibi duruyor.
7- cam için üzernde magic gibi bir şey yazan incecik bir mikrofiber bez var, onun dışında hiçbir ürün kullanmam daha.
Merhaba,

Kullandığınız ürünler:
Goodyear cilalı sabun (oto şampuanı)

iç mekan için BİM ‘de satılan mucizevi highgenic silikonlu temizleyici

Açıkçası kullandığınız ürünlerin hiç birisi F/P ürünü değildir!

Aksine ilk etapta fiyatı uygun görünen ama perdenin arkasına baktığımızda tam aksine size pahalıya gelen ürünlerdir ve daha da önemlisi vasat ürünlerdir. Ciddi şekilde zarar verme riskleri olan ürünlerdir,

Goodyear cilalı sabun dediğiniz ürün; üretici talimatlarında 1 Litre suya 20-30 ml. şampuan kullanın diyen bir ürün, size fiyatı ucuz olmasından kaynaklı cezbedeci gözükse de,

Günümüz modern oto şampuanları 20 Litre suya 20-30 ml. kullanım tavsiye eder, yani ultra konsantre yapıdafdırlar. aradaki fark devasadır,

Bu ne demek oluyor, modern şampuanlarda aracı yıkayacağınız kovada 5 Litre suya 5-8 ml. kullanımı anlamına gelir, Sizin kullandığınız oto şampuanı esasen ekonomik değil tam aksine pahalıdır.

(mucizevi highgenic silikonlu temizleyici); aracın içinde kullanılan silikon içerikli temizleyiciler, iç aksamdaki malzemelerin en büyük düşmanıdır, orta vadede malzemelete geri dönüşü olmayan ciddi zararlar verir.

Bu hobide (silikon kelimesi) uzak durulması gereken riskli kimyasallardan biridir,

Bu şartlar altında kullandığınız ürünlerle arabayı yıkamacıya vermekten farkı yoktur, bu ürünler ile yıkamacıların verdiği benzer zararlar veririsiniz.

Fiyat anlamında aynı durum bu kullandığınız highgenic silikonlu temizleyici adıyla satılan ürün içinde geçerli, malzemeye zarar vermesi geçtim, Siz 100-150 liraya satın aldığınız bu ürünü fiyat olarak ekonomik zannedebilirsiniz, Aslında tam tersi pahalıdır,

Şuan piyasada satılan herhangi bir detay markasının genel iç temizleyici ürününe 500-600 lira ödediğinizde ürünler ultra konsantre yapıda olduklarından 1 Litre üründen sulandırma oranına ve temizleyeceğiniz bölgenin kirlilik durumuna göre 30-50 Litre ürün elde edersiniz.

Geri