Hiç yıkamaya vermedim aracımı hep kendim yıkadım ve fiyat performans odaklı ürünler seçmeye çalıştım. Bazı ürünler de gerçekten yıkama süresini çok kısaltıyor.
Benim kullandıklarım:
1- Goodyear cilalı sabun
2- Şarjlı basınçlı köpük püskürtücü 2L
3- Bezleri eupharate aldım, bir kerede kuruluyor büyük bez.
4- Teleskopik eupharate mikrofiber fırça ( tavanı kaputu yıkama sürem yarıya indi)
5- Bahçe hortumu ile yıkıyorum, o damacanaya bağlanan aletler bisikleti bile zor yıkar
6- iç mekan için mucizevi highgenic silikonlu temizleyici (bimde vs var, toz tutmuyor, matlığı koruyor, garip bir parlaklık vermiyor, sıfır gibi duruyor.
7- cam için üzernde magic gibi bir şey yazan incecik bir mikrofiber bez var, onun dışında hiçbir ürün kullanmam daha.
Merhaba,
Kullandığınız ürünler:
Goodyear cilalı sabun (oto şampuanı)
iç mekan için BİM ‘de satılan mucizevi highgenic silikonlu temizleyici
Açıkçası kullandığınız ürünlerin hiç birisi F/P ürünü değildir!
Aksine ilk etapta fiyatı uygun görünen ama perdenin arkasına baktığımızda tam aksine size pahalıya gelen ürünlerdir ve daha da önemlisi vasat ürünlerdir. Ciddi şekilde zarar verme riskleri olan ürünlerdir,
Goodyear cilalı sabun dediğiniz ürün; üretici talimatlarında 1 Litre suya 20-30 ml. şampuan kullanın diyen bir ürün, size fiyatı ucuz olmasından kaynaklı cezbedeci gözükse de,
Günümüz modern oto şampuanları 20 Litre suya 20-30 ml. kullanım tavsiye eder, yani ultra konsantre yapıdafdırlar. aradaki fark devasadır,
Bu ne demek oluyor, modern şampuanlarda aracı yıkayacağınız kovada 5 Litre suya 5-8 ml. kullanımı anlamına gelir, Sizin kullandığınız oto şampuanı esasen ekonomik değil tam aksine pahalıdır.
(mucizevi highgenic silikonlu temizleyici); aracın içinde kullanılan silikon içerikli temizleyiciler, iç aksamdaki malzemelerin en büyük düşmanıdır, orta vadede malzemelete geri dönüşü olmayan ciddi zararlar verir.
Bu hobide (silikon kelimesi) uzak durulması gereken riskli kimyasallardan biridir,
Bu şartlar altında kullandığınız ürünlerle arabayı yıkamacıya vermekten farkı yoktur, bu ürünler ile yıkamacıların verdiği benzer zararlar veririsiniz.
Fiyat anlamında aynı durum bu kullandığınız highgenic silikonlu temizleyici adıyla satılan ürün içinde geçerli, malzemeye zarar vermesi geçtim, Siz 100-150 liraya satın aldığınız bu ürünü fiyat olarak ekonomik zannedebilirsiniz, Aslında tam tersi pahalıdır,
Şuan piyasada satılan herhangi bir detay markasının genel iç temizleyici ürününe 500-600 lira ödediğinizde ürünler ultra konsantre yapıda olduklarından 1 Litre üründen sulandırma oranına ve temizleyeceğiniz bölgenin kirlilik durumuna göre 30-50 Litre ürün elde edersiniz.