Bakım&Temizlik Ürün Önerisi ve Marka Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hocam ürünü kullanmaya devam ediyor musunuz?

birde şu aşamaları detaylı anlatabilir misiniz? (hiç yapmadığım için soruyorum)
'demir tozu temizliği+ tavan kaput bagaj ve tüm camlara valet pronun mavi kil hamurunu geçtim'
Hocam ürünü 1 kez uyguladım sonra buraya incelemesini yazdım o günden beri hiç bir daha cila uygulaması yapmadım

Yüksek hidrofobi ve parlaklık devam ediyor

Demir tozu temizliği ise şu şekilde yapılır. Kaliteli bir demir tozu temizleyici ürün alırsınız mesela carpro ironX, valet pro dragon breath vs vs.
bi tur su ile kirleri indirip komple bütün arabaya demir tozunu sıkarsınız ürününe göre ortalama 5 dakika beklersiniz sonra basınçlı su ile durularsınız.
demir tozu olan yerler kaportada morarıcak zaten

Kil temizliği ise araç temizken yeni yıkanmışken bir kil hamurunun 3 te 1 ini alıp bide bi fısfısa hafif sabunlu su hazırlarsınız tüm arabaya kil hamuru uygulayacaksınız uygulaması şu şekilde yüzeye sabunlu suyu sıkıp kil hamurunu çok bastırmadan yüzeye sürtersiniz zaten hamur rahat kaymaya başladığında anlayın ki o bölgede ki görünmeyen pislikleri almışsınızdır o şekilde tüm arabaya camlar dahil uygulama yaparsınız sonra tekrardan bir su ile durularsınız aracı

bu işlemler pasta cila öncesi olmazsa olmaz hazırlık aşamasıdır yüzeyi hazırlar. ben katı wax daha iyi tutunsun ömrü daha uzun olsun diye bu uygulamaları yaptım bu işlemler olmadan da katı wax yapabilirsiniz

Hocam ürünü 1 kez uyguladım sonra buraya incelemesini yazdım o günden beri hiç bir daha cila uygulaması yapmadım

Yüksek hidrofobi ve parlaklık devam ediyor

Demir tozu temizliği ise şu şekilde yapılır. Kaliteli bir demir tozu temizleyici ürün alırsınız mesela carpro ironX, valet pro dragon breath vs vs.
bi tur su ile kirleri indirip komple bütün arabaya demir tozunu sıkarsınız ürününe göre ortalama 5 dakika beklersiniz sonra basınçlı su ile durularsınız.
demir tozu olan yerler kaportada morarıcak zaten

Kil temizliği ise araç temizken yeni yıkanmışken bir kil hamurunun 3 te 1 ini alıp bide bi fısfısa hafif sabunlu su hazırlarsınız tüm arabaya kil hamuru uygulayacaksınız uygulaması şu şekilde yüzeye sabunlu suyu sıkıp kil hamurunu çok bastırmadan yüzeye sürtersiniz zaten hamur rahat kaymaya başladığında anlayın ki o bölgede ki görünmeyen pislikleri almışsınızdır o şekilde tüm arabaya camlar dahil uygulama yaparsınız sonra tekrardan bir su ile durularsınız aracı

bu işlemler pasta cila öncesi olmazsa olmaz hazırlık aşamasıdır yüzeyi hazırlar. ben katı wax daha iyi tutunsun ömrü daha uzun olsun diye bu uygulamaları yaptım bu işlemler olmadan da katı wax yapabilirsiniz
kil hamuru tavsiyeniz var mı?

maşallah hocam. davlumbazları temizlemek her zaman benim için eziyet olmuştur. fırça tam girmiyor vs. özellikle arka keçeli olan davlumbaz temizlenmiyor nerdeyse. siz temizledikten sonra bir de parlatıcı sürmüşsünüz. lastikleri bir yöne çevirip mi davlumbazlara işlem yapıyorsunuz.
1000270066.jpg
Davlumbaz henüz iyice kirlenmemişken çekeyim dedim. Davlumbaz fazla kirli değilse ön yıkama şampuanı sıkıp tazyikle durulama yetiyor, üstüne de aerosol lastik parlatıcı fısfıslayınca iyice kirlenene kadar bu siyahlığı koruyor

kil hamuru tavsiyeniz var mı?
carpro beyaz kil hamuru, veya valet pronun mavi kil hamurunu kullanabilirsiniz. carpro nun birde turuncu renkli kil hamuru var o biraz daha az agresif bir ürün

Geri