- İsim
- Onur
- Araç
- Golf 8,5 + Porsche 911
Evet hocam
Evet hocam
Sağolun hocamçiçek gibi olmuş pırıl pırıl tekerinize taş değmesin
hocam sentetik waxlarda soft99 gibi çok bekletmemek lazım. panel panel gidin. bir panelin tamamına sürdükten sonra silebilirsinben de ilk defa wax uygulaması yaptım , biraz yorucu oldu. kuş pisliği bile hafif suyla akıp çıkıyor hemen.
sabah saatlerinde yapmama rağmen neredeyse 45 sn den sonra silmek zorlaşmaya başladı. memleket etkisi
angelwax formulation 1 kullandımhocam sentetik waxlarda soft99 gibi çok bekletmemek lazım. panel panel gidin. bir panelin tamamına sürdükten sonra silebilirsin
Hava çok sıcak ondan kaynaklanıyor,ben de ilk defa wax uygulaması yaptım , biraz yorucu oldu. kuş pisliği bile hafif suyla akıp çıkıyor hemen.
sabah saatlerinde yapmama rağmen neredeyse 45 sn den sonra silmek zorlaşmaya başladı. memleket etkisi
kaldım hocam size tekrar teşekkür ederim , saracağım.Hava çok sıcak ondan kaynaklanıyor,
Yazın wax ‘ın çalışma süresi kısalır, sonbahar - kış çalışma süresi artar,
Hava çok soğuk olduğunda da sıkıntı yaşarsınız, bu sefer de wax kürleşmez, 25-30 dk. bekller durursunuz kürleşsin de sileyim diye
Bu sebebten uygulamayı hep ani sıcaklar bastırmadan ve ani soğuklar bastırmadan yapmalısınız,
Wax uygulamaya en uygun zamanlar yaz başlangıcı (Mart- Nisan - Mayıs) ve serin geçen Haziran günleri
Sonbahar (Eylül - Ekim - Kasım)
Angelwax 30-33 ml. kavanozlar metal kavanoz olduğu için sızdırmazlığı zayıftır, hava temasını kesmek için streç film ile sarmanız iyi olur.
Memun kaldıyssnız sıkıntı yokHayırlı olsun.
Rica ederim, size de iyi hobilerkaldım hocam size tekrar teşekkür ederim , saracağım.
@forzaGilles mentörlüğünde:Şöyle bir katı wax keşfettim yok böyle bişey...
daha önceden vonix markasının carnabua hybrid waxını kullanmıştım ondanda aşırı memnun kalmıştım bu onun 2 gömlek üstü aslında koyu renkli araçlar için daha uygun bir wax ama beyaz araçta da etkisi en az koyu araçlar kadar var
fiyatı biraz tuzlu 1300 tl ye satın aldım. daha fiyat performans bişey isteyenler vonixx carnabua hybrid wax alabilir şiddetle önerimdir.
Ben waxı uygulamadan önce demir tozu temizliği+ tavan kaput bagaj ve tüm camlara valet pronun mavi kil hamurunu geçtim. fazla kir çıkmadı tavanda biraz reçine çıktı. cilanın max tutunmayı yapması için yüzeyi elimden geldiğince temizledim
silmesi rahat soft99 fuso coat gibi zor silinen bir wax değil yalnız araç beyaz olduğu için sürerken sürdüğümü pek anlayamadım
uygulama yaparken atıyorum aracın sağ tarafını komple ön çamurluktan başlayarak sürerek arka çamurluğa kadar hiç durmadan sürüp, sürmeye başladığım yerden silerek parlattım. ürünün 3-5 dakika kürleşmesine müsade etmeniz lazım.
7 ay boyunca koruma sağladığı söyleniyor aracın yıkanma sıklığı kullanılan kostikli şampuanlar 1.5 aya kadar indirebilir. ph nötr şampuan ile haftada 1 kez yıkamasını yapacağım bakalım etkisi ne kadar sürecek. bu süre zarfında aracın üstüne başka hızlı cila veya başka cilalar sürmeyeceğim.
ek olarak aracıma fabrikadan çıktığı günden bu güne hiç makine ile polisaj uygulanmadı. ben ilk aldığımda el ile meguiars d300 uygulamıştım.
yeni polisaj yapılmış araçta çok daha parlak duracağına eminim
Şöyle bir katı wax keşfettim yok böyle bişey...
daha önceden vonix markasının carnabua hybrid waxını kullanmıştım ondanda aşırı memnun kalmıştım bu onun 2 gömlek üstü aslında koyu renkli araçlar için daha uygun bir wax ama beyaz araçta da etkisi en az koyu araçlar kadar var
fiyatı biraz tuzlu 1300 tl ye satın aldım. daha fiyat performans bişey isteyenler vonixx carnabua hybrid wax alabilir şiddetle önerimdir.
Ben waxı uygulamadan önce demir tozu temizliği+ tavan kaput bagaj ve tüm camlara valet pronun mavi kil hamurunu geçtim. fazla kir çıkmadı tavanda biraz reçine çıktı. cilanın max tutunmayı yapması için yüzeyi elimden geldiğince temizledim
silmesi rahat soft99 fuso coat gibi zor silinen bir wax değil yalnız araç beyaz olduğu için sürerken sürdüğümü pek anlayamadım
uygulama yaparken atıyorum aracın sağ tarafını komple ön çamurluktan başlayarak sürerek arka çamurluğa kadar hiç durmadan sürüp, sürmeye başladığım yerden silerek parlattım. ürünün 3-5 dakika kürleşmesine müsade etmeniz lazım.
7 ay boyunca koruma sağladığı söyleniyor aracın yıkanma sıklığı kullanılan kostikli şampuanlar 1.5 aya kadar indirebilir. ph nötr şampuan ile haftada 1 kez yıkamasını yapacağım bakalım etkisi ne kadar sürecek. bu süre zarfında aracın üstüne başka hızlı cila veya başka cilalar sürmeyeceğim.
ek olarak aracıma fabrikadan çıktığı günden bu güne hiç makine ile polisaj uygulanmadı. ben ilk aldığımda el ile meguiars d300 uygulamıştım.
yeni polisaj yapılmış araçta çok daha parlak duracağına eminim
![]()

Kullandığınız şampuan bildiğim kadarıyla cilalı şampuan bu tür cilalı şampuanlar waxı perdeliyor
Koch chemie gsf kullanıyorum aslında ama yanıma almayı unutmuşum eldeki imkanları değerlendirmek zorunda kaldımKullandığınız şampuan bildiğim kadarıyla cilalı şampuan bu tür cilalı şampuanlar waxı perdeliyor
Maşallah hocam, elinize sağlık. Ekipman ve malzemeler şahane. @forzaGilles üstad da konuşturmuş yine. Nanolex pure aldırdım ben de, geçen yıkamada kullanabildim. Köpürme bence az ama kayganlığı gerçekten iyiydi. Purple velvet kadar olmasa da bi tık perdeliyor gibi geldi. Sırada aklımdaki şampuan carpro reset kesinlikle. Angelwax superior resete göre nasıl?@forzaGilles mentörlüğünde:
Sırasıyla yapılan işlemler (işlem ve malzemelerde unuttuğum vardır, artısı var eksiği yok).
Henüz kullanmadığımız başka ürünler de var.
Bosch Advanced Aquatak 160
MJJC Foam Cannon Pro V2.0
K2 Bela Pro Blueberry Ph Nötr Şampuan 5 Litre
Chemical Guys Cyclone Dirt Trap Car Wash Bucket Insert - Yeşil Yıkama Kovası Dirt ( Süzgeç )
Chemical Guys Detailing Bucket - Şeffaf Beyaz Kimyasallara Dayanıklı Araç Yıkama Kovası 17 litre
AngelWax Superior Automotive Shampoo Şampuan 500ml.
CARPRO RESET SERAMİKLİ ARAÇLAR İÇİN PH NÖTR ŞAMPUAN 500ML.
Slopes Deluxe Wash Mitt Yıkama Eldiveni
PURESTAR CREAMY WASH PAD PURPLE 1200 GSM ( 22X15 )
Liquid Elements Black Hole Evo 1400 GSM 50X80 Kurulama Havlusu
Carpro İron X Demir Tozu Temizleyici Sprey 1LT.
Carpro ClayLube
Carpro Mild Clay Yumuşak Yüzey Temizleyici Beyaz Kil 100gr.
Angelwax Claybar Blue Orta Sert Yüzey Temizleme Kili 100gr.
CARPRO ERASER YÜZEY TEMİZLEME 1LT
Swissvax Shield Wax (yurt dışından aldım)
BadBoys Black-white | wax / Cila applicator | 65 mm
Spta El ile Uygulama Pedi 10cm
KLİN Plush+ Plus Lazer Peluş Pasta Cila Bezi 500 GSM 2'li Paket - 40x40 cm
Eline sağlık dostum. Vonixx blend sıvı waxını yıllardır kullanırım, sıvı wax olarak çok çok iyiydi. Katısı da eminim iyidir. Tam anlamıyla ömrünü takip etmek için iyi bi ön yıkama şampuanı ve cilasız kova şampuanı şart malesef. Cilalı şampuanlar hem perdeliyor hem de ekstra toz çektiriyor. Ayrıca bence kurulama havlularının da emişini olumsuz etkiliyor.