- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Meguiars quick wax veya diğer markalar bu tip ürünlerin tamamı kısa süreli parlaklık ve su iticilik sağlamaktan öteye gitmeyen geçici ürünlerdir,hocam meguiars quick wax ı da mı önermiyorsunuz ?
Bu tip ürünlerin ortaya çıkış amacı alt yüzeyde wax-sealant uygulanmış araçlarda destek sağlaması amaçlı ortaya çıkmışlardır, ilerleyen zamanlarda araba yıkandığında kolay kurulama sağlasın diye farkı çeşitleri çıkmıştır (arabada wax-sealant varsa bu tip sprey ürünlere nazaran zaten çok daha kolay kurulanır),
Meguiars markası ise amerika’da önünüze gelen her super marketlerde bulabileceğiniz ortalama bir halk markasıdır, Biz de ise pazarda henüz çok çeşit ve marka yokken piyasaya girdiği için ve zamanında yapılan reklamlar ile sanki çok butik bir markaymış durumu kafalarda oluştu, yok hani ürünleri de uygun fiyatlı değiller piyasadaki rakiplerine göre ve kendinden daha iyi markalara göre oldukça pahalıya satılıyor,
Diğer husus her yıkamada veya 2 yıkamada bir bu tür sprey şeklinde ürünler kullanarak harcanan süre ile zaten hemen hemen aynı süreyi harcayarak veya 10 dk. fazla sürede daha parlak ve daha uzun süre koruma sağlayan wax ve sealant ürünler varken bu tür sprey tarzında ürünleri tercih etmek bana mantıksız geliyor,
Yok ben bu tür ürünleri seviyorum derseniz, benim size önerim;
Carpro Reload 2.0 (ilk öncelik)
veya
Sonax Xtreme Ceramic Spray Coating
(bazı şişelerde almancası yazar Xtreme Ceramic Spray Versiegelung bire bir aynı üründür)
Sonax Xtreme Ceramic Spray Coating eğer bu ürünü tercih ederseniz dikkat etmeniz gereken husus;
Xtreme Ceramic Quick Detailer
Xtreme Ceramic Ultra Slick Detailer
Xtreme Ceramic “Nass” Versiegelung
Xtreme Spray+Seal
Bu ürünlerin şişeleri çok benzerdir ama benim önerdiğimden farklı ürünlerdir., bunlar ile karıştırmayınız
Ayrıca bu tür sıvı ürünlerde veya iç kısımda kullanılan ürünlerde, daha doğrusu iç-dış fark etmeksizin (sıvı formda ve likit kıvamlı) olan tüm detay ürünlerini kullanmadan önce iyice çalkalamanızı öneririm, bu yöntem zamanla dibe çöken hammaddelerin yeniden (homojenizasyon-homojenize) olmasına karışmasını sağlayarak ürünün performansını artırır,
Not: detay ürünlerini yazın sıcak günlerde ve kışın dondurucu soğuklarda aracın bagajında bulundurmayınız.