Golf 8'den 8.5'a geçen bir kullanıcının detaylı izlenimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2200 km de yağ ve filtre değişimi.

Çıkan filtre Alman üretimi.
Çıkan tapa pul ile birlikte Alman üretimi.

Takılan filtre yerli.
Takılan tapa pul AYRI yerli.

Orijinal yağ rengi yeşil.
Viskozite Yağ değil de daha çok su gibi maalesef:(
Bence bunun gibi yağlarla çalışan motorlar 3000 rpm altında sakin kullanılmalı. Aşırı yüksek yağ sıcaklıklardan kaçınmalı.

Dışarıdaki castrol yağların çoğu sahte diye uyardılar.
Dışarıda shell aynı yağı satmıyor zaten. Bir tek İstanbul Acarlar da @forzaGilles buldu sanırım.

Yerli tapa takıldıktan sonraki bakımlarda sadece pul değişiyor. Yerlisinde pul ayrı çünkü.

Çıkan filtreyi açtırdım mikroskop altında inceledik. Çapak kalıntı göremedik henüz. Belki tekrar incelerim.

Yağ dolumu:

8 çizgi var (max ve min dahil 10)
4060 ml koyduğumuzda 4 çizgi gösterdi.

** 7-8 seviyesine kadar doldurursanız 8/10 araç Yağ Seviyesi Aşırı. Yağ eksiltin” uyarısı veriyormuş. O nedenle çok temkinli şekilde koyuyorlar. İlk seferde 4.3 litre koymadılar.

4060 dan sonda ise 200-250 ml daha ekledik 5 çizgi oldu.

Burada bıraktılar. Fazla yağ konulmasından çok çekiniyor servis. 4 çizgi bile yeterli diyorlar.

Bakım ücreti isterseler 13k tutuyor. Sadece yağ ve filtre değişimi öderseniz 7k gibi tutuyor.

Takılan filtre yerli.

Bence bunun gibi yağlarla çalışan motorlar 3000 rpm altında sakin kullanılmalı. Aşırı yüksek yağ sıcaklıklardan kaçınmalı.

Dışarıda shell aynı yağı satmıyor zaten. Bir tek İstanbul Acarlar da @forzaGilles buldu sanırım.

Yerli tapa takıldıktan sonraki bakımlarda sadece pul değişiyor. Yerlisinde pul ayrı çünkü.

Çıkan filtreyi açtırdım mikroskop altında inceledik. Çapak kalıntı göremedik henüz. Belki tekrar incelerim.

Yağ dolumu:

** 7-8 seviyesine kadar doldurursanız 8/10 araç Yağ Seviyesi Aşırı. Yağ eksiltin” uyarısı veriyormuş. O nedenle çok temkinli şekilde koyuyorlar. İlk seferde 4.3 litre koymadılar.

Burada bıraktılar. Fazla yağ konulmasından çok çekiniyor servis. 4 çizgi bile yeterli diyorlar.

Bakım ücreti isterseler 13k tutuyor. Sadece yağ ve filtre değişimi öderseniz 7k gibi tutuyor.
7k süper fiyat. ben de yarın servise sordurayım. önce 4060 ml ekledikten sonra motoru biraz çalıştırıp sonra 4.3 litreye tamamladınız doğru mu? bunu yapılmasının sebebi sensör doğru ölçmediğinde mi? ayrıca sizi alana almaları çok iyi olmuş ben yalvarıyorum almıyorlar

Takılan filtre yerli.

Yağ dolumu:

Jantlara bayıldım :D tam isveç spec

dışardan gözle bakılınca anlaşılacak bi parçamı su soğutmalı olup olmadığını anlamak
Evet içine siyah bir hortum giriyor. Üstten bakınca gözükmeyebilir, biz alttan bakarak gördük.
Jantlara bayıldım :D tam isveç spec
2013 model Golf 7 orijinal Stepne Sac Jantları onlar. Zamanında dört tane almıştım yedek parçadan. Kapaklar da Caddy Sac jant kapakları olması lazım.

Gerçek Alman otomotivcilerin kullanım alışkanlıklarına göre jant kapakları da fazlalık aslında. Onlar böyle laubalilikleri tasvip etmiyorlar:) . Kış jantlarında hiçbir şey olmaması lazım kapak bile olmamalı.

kışın klimayı hep 1. kademe 22 derecelerde kullanıyordum. bugün auto modu deneyeyim dedim ve çağ atladım. auto moda basılı tutup hafif seçeneğini seçip 21.5 dereceye ayaladım. araba önce ısıttı sonra soğuttu falan hep ideal derecede tuttu çok hoşuma gitti. arabanın içinde hiç bunalmadım. tabi ac hep açıktı. keşke önceden kullansaymışım bu özelliği.

ayrıca kaputu açınca yağ seviye sensörü kendini tekrar ölçmek için 2 dk sürün diyor. bunu kaputu açınca yapıyor. IMG_1046.jpeg

kışın klimayı hep 1. kademe 22 derecelerde kullanıyordum. bugün auto modu deneyeyim dedim ve çağ atladım. auto moda basılı tutup hafif seçeneğini seçip 21.5 dereceye ayaladım. araba önce ısıttı sonra soğuttu falan hep ideal derecede tuttu çok hoşuma gitti. arabanın içinde hiç bunalmadım. tabi ac hep açıktı. keşke önceden kullansaymışım bu özelliği.
Ben de eski kafalıydım, HI a ayarlayıp AC yi açıyordum. Manuel klima gibi 🤣
Bugün uzun yolda sıcaktan klimayı aç kapa uğraşmaktan bunalınca 22 auto ac yaptım çok iyi dengeledi. Not: Opel de VW e benziyor auto klima mantığı
ayrıca kaputu açınca yağ seviye sensörü kendini tekrar ölçmek için 2 dk sürün diyor. bunu kaputu açınca yapıyor. IMG_1046.jpeg
Siz de olmasanız böyle küçük nüansları bilemeyeceğiz.
Mk7 döneminde aracın o kadar ince detayları konuşuluyordu ki herşeyi bu forumdan öğrendim neredeyse...

Bugün uzun yolda sıcaktan klimayı aç kapa uğraşmaktan bunalınca 22 auto ac yaptım çok iyi dengeledi. Not: Opel de VW e benziyor auto klima mantığı

Mk7 döneminde aracın o kadar ince detayları konuşuluyordu ki herşeyi bu forumdan öğrendim neredeyse...
teşekkürler hocam sağ olun. bu kadar ince detaya takılmak da psikolojik açıdan sorunları beraberinde getiriyor ama ne yapalım hobimiz işte araştırmaya devamlı yeni bilgi öğrenmeye devam. bilgiye çok aç bir insanım. geçen doğuşa mail attım teknik documanları atar mısınız lütfen diye ama cevap yok 😁. atmazlar zaten de şansımı deneyeyim dedim.

22 de kullanıyorum ben de bı deneyecem bakalım
Otomatik kullanmıyorsan bile 22 falan ayarla ideal sıcaklığını kurcalayıp bul bence. Üflediği hava sıcaklığı ile araba içi sıcaklık orantılı. Hi yapınca direk en sıcak havayı üflüyor

Alman markaları, dolayısıyla VAG bu tip konularda açık ara en iyisidirler. Mesela Uzakdoğu markaları sorunsuz olabilir ama hiçbirini kliması havalandırması bir VW gibi çalışamaz. Bu tip nüansları becermeleri mümkün değil.

LO HI vb bunlar normal koşullarda hiç kullanılmaz. Çok özel bir durum olması lazım kullanmak için.

Sonuç olarak Alman markasında AC daima açık, Auto modunda ve 22 C de ayarlanır gerisini araç halleder.

7k süper fiyat. ben de yarın servise sordurayım. önce 4060 ml ekledikten sonra motoru biraz çalıştırıp sonra 4.3 litreye tamamladınız doğru mu? bunu yapılmasının sebebi sensör doğru ölçmediğinde mi? ayrıca sizi alana almaları çok iyi olmuş ben yalvarıyorum almıyorlar

Ekli dosyalar

• 658F6D0F-8908-4E17-9B04-E4A060E28EDA.jpeg
    658F6D0F-8908-4E17-9B04-E4A060E28EDA.jpeg
    618 KB · Görüntüleme: 31
sabah sabah işe giderken tahrik, max 4k devir, sos ve acil durum uyarıları yaktı. sağa çekip arabayı kapatıp açınca düzeldi. ah vw ah. valla wolfsburgdaki mühendisleri dövmek lazım

sabah sabah işe giderken tahrik, max 4k devir, sos ve acil durum uyarıları yaktı. sağa çekip arabayı kapatıp açınca düzeldi. ah vw ah. valla wolfsburgdaki mühendisleri dövmek lazım
Hayrola inşallah dün forumdaki bir arkadaşta daha aynı uyarılar çıkmış ne oluyor böyle hacklenmiş gibi aynı anda.

Hayrola inşallah dün forumdaki bir arkadaşta daha aynı uyarılar çıkmış ne oluyor böyle hacklenmiş gibi aynı anda.
valla bilmiyorum. golf 8 de 18k km yapmıştım hiç tahrik uyarısı almadım. 1200 kmdeki 8.5 uyarıyı verdi. bir de max 4k devir diyor. umarım bir şey yoktur. sfd2 yüzünden ne olduğuma da bakamıyoruz

valla bilmiyorum. golf 8 de 18k km yapmıştım hiç tahrik uyarısı almadım. 1200 kmdeki 8.5 uyarıyı verdi. bir de max 4k devir diyor. umarım bir şey yoktur. sfd2 yüzünden ne olduğuma da bakamıyoruz
Hata taramayıda mı kısıtlıyordu engelliyordu SFD2?

Geri