Golf 8'den 8.5'a geçen bir kullanıcının detaylı izlenimleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dış hava sıcaklığı düşük iken (tahminen < 7-8 C) yağ sıcaklığı 50 C değerini görene kadar D modunda iken motoru kapatmıyor.

1 kere Travel Assist ile ile dur kalk yaparken öndeki aracın durduğunu anlamadı gaza bastı (Travel Assist e tam olarak güvenmeyin).

Yağ sıcaklığı 1.6 TDI kadar geç ısınıyor. Bu ilginç bence. Yağı çok geç ısınıyor, 20 dk geçtiğinde hala 90 C olmayabiliyor.

Bahsedilen gıcırtı tıkırtı fan sesi vb. hiçbir ses duymuyorum ben (ya da duymak istemiyorum bilemedim). Çok sessiz, yekpare tok maşallah.

Dış hava sıcaklığı düşük iken (tahminen < 7-8 C) yağ sıcaklığı 50 C değerini görene kadar D modunda iken motoru kapatmıyor.

1 kere Travel Assist ile ile dur kalk yaparken öndeki aracın durduğunu anlamadı gaza bastı (Travel Assist e tam olarak güvenmeyin).

Yağ sıcaklığı 1.6 TDI kadar geç ısınıyor. Bu ilginç bence. Yağı çok geç ısınıyor, 20 dk geçtiğinde hala 90 C olmayabiliyor.

Bahsedilen gıcırtı tıkırtı fan sesi vb. hiçbir ses duymuyorum ben (ya da duymak istemiyorum bilemedim). Çok sessiz, yekpare tok maşallah.
müzik açıksa duymazsın abi. düsük hızlarda frenlemede role açıp kapama sesi geliyor. bir de istop etmeden önce elini 48v batarya fan ızgarasına koy üflediğini görüceksin.

Yahu
1. elimi fanın ızgarasına neden koyayım :). Bataryanın hangi koltuk altında olduğuna bile hala bakmadım.
2. zaten fan olduğu için üfleme işi vermişler ona üflesin dursun :)
3. role seslerini elbette duyuyorum çok hoşuma gidiyor o sesler, canlı gibi, çalışan bir sürü sistemler var arka planda bak ne güzel boş durmuyorlar diyorum :)

Şaka bir yana aracın sistemlerinin normal çalışmaları ve sesleri çoğu.

Golf 8 de S modunda araç çok konforsuz sarsıntılı oluyordu. Şuan rodajdayım diye S modunu denemedim. Bunda da öyle mi değerli hocam? Bir de siz de rodaj ve rodaj bakımı yapacak mısınız?
Normal sürüşte s modunda çok sarsıntı hissetmiyorum. Bazen 3ten 2ye düşerken sarsıyor. Rodaj sürecine dikkat etmekte fayda var. 1000 km olunca yağın kontrol edilmesini önerenler var.

Yahu
1. elimi fanın ızgarasına neden koyayım :). Bataryanın hangi koltuk altında olduğuna bile hala bakmadım.
2. zaten fan olduğu için üfleme işi vermişler ona üflesin dursun :)
3. role seslerini elbette duyuyorum çok hoşuma gidiyor o sesler, canlı gibi, çalışan bir sürü sistemler var arka planda bak ne güzel boş durmuyorlar diyorum :)

Şaka bir yana aracın sistemlerinin normal çalışmaları ve sesleri çoğu.
abi zaten normal kötülediğimiz yok sadece 48v fan sesi golf 8 de bu kadar çalışmazken 8.5 da fazla çalışıyor. doğal olarak merak ediyor insan. sen 7 den geçtiğin için böyle hissetmen normal :)

Teknik servisler gereksiz görselerde, motor konusunda tecrübeli insanlar ilk 1500-2000km sonra yağ ve filtre değişimi tavsiye ediyorlar. Zira motor parçalarının birbirine alışması sırasında bir miktar metal talaşı çıkardığını ve bunun filtre yada motor yağında biriktiğini söylüyorlar.

7 de o kadar çok trim sesi vardı ki 1.6 TDI da, şu an bu bana sessiz geliyor.

S modunu kullanabilirsin rodaj süresince sadece 4000 rpm altında kal yeter. Hatta mümkünse 3000 rpm.

Teknik servisler gereksiz görselerde, motor konusunda tecrübeli insanlar ilk 1500-2000km sonra yağ ve filtre değişimi tavsiye ediyorlar. Zira motor parçalarının birbirine alışması sırasında bir miktar metal talaşı çıkardığını ve bunun filtre yada motor yağında biriktiğini söylüyorlar.
aynen öyle hocam kısmetse ben de 1500 devirde shell yağ ile değiştireceğim.
Rodaj için yaptıklarım:
-500 kmde bir motor devrini 500 arttırmak. yani 0-500 kmde limit 4k, 500-1000 de 4.5k 1000-1500 de 5k.
-iki silindir moduna geçirtmeden 3.5k devirden 2k devire kadar motor freni ile kompresyon yapmak.
-sabit devirde gitmemek ve aracı fazla zorlamamak.

aynen öyle hocam kısmetse ben de 1500 devirde shell yağ ile değiştireceğim.
Rodaj için yaptıklarım:
-500 kmde bir motor devrini 500 arttırmak. yani 0-500 kmde limit 4k, 500-1000 de 4.5k 1000-1500 de 5k.
-iki silindir moduna geçirtmeden 3.5k devirden 2k devire kadar motor freni ile kompresyon yapmak.
-sabit devirde gitmemek ve aracı fazla zorlamamak.
Hayat kısa , çokta şey yapmamak lazım.

Ayrıca rodaj diye bir şey kalmadı.

Üretim teknikleri artık mikron düzeyinde boşluk kalacak şekilde gelişti.

Gerisi plasebo etkisi...

Hayat kısa , çokta şey yapmamak lazım.

Ayrıca rodaj diye bir şey kalmadı.

Üretim teknikleri artık mikron düzeyinde boşluk kalacak şekilde gelişti.

Gerisi plasebo etkisi...
buna katılmıyorum

1 yıllık garanti uzatmayı 53.5k yaptırdım. Normalde pek niyetim yoktu ama yıl sonu Akbank bana özel sigorta ödemelerine vadesiz 5 taksit kampanyası tanımlamış.

VDF’yi aradım, Allianz’dan çekiyoruz muhtemelen kampanyaya girer dediler, gerçekten de oldu. Fiyat pahalı ama Golf 8 ailesi = dert

Son düzenleme:
1 yıllık garanti uzatmayı 53.5k yaptırdım. Normalde pek niyetim yoktu ama yıl sonu Akbank bana özel sigorta ödemelerine vadesiz 5 taksit kampanyası tanımlamış.

VDF’yi aradım, Allianz’dan çekiyoruz muhtemelen kampanyaya girer dediler, gerçekten de oldu. Fiyat pahalı ama Golf 8 ailesi = dert
Hayırlı olsun hocam.

Garanti uzatma dönemi başlamadan vazgeçerseniz iptal edebiliyorsunuz sanırım. Ücreti iade oluyor.

53.5 k altın alsak 2 sene sonra bir alternatör parası eder mi bilmiyorum.

Hayırlı olsun hocam.

Garanti uzatma dönemi başlamadan vazgeçerseniz iptal edebiliyorsunuz sanırım. Ücreti iade oluyor.

53.5 k altın alsak 2 sene sonra bir alternatör parası eder mi bilmiyorum.
teşekkürler.
evet 3. yıla girmeden iptal edersem ücreti alabiliyorum. alternatör bence çözüldü artık ama baska sacma arızalara karşı garanti almak istedim. fiyat cok fazla ve mantıksız gibi ama vadesiz 5 taksit olunca yapayım dedim.

Geri