Golf 7 GTI 2.0 TSI ile Performans Yolculuğu

Hocam araç hakkında detaylı bir inceleme videosu çekip yükleme şansınız var mı ?

Performans videosu, gündelik kullanım videosu, yakıt tüketimi vs gibi. Merak ediyorum açıkçası. Benim gibi birçok merak edenlerin de olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Aslında aracıma yaptıklarımı youtube kanalıma sohbet tadında bir video yüklemiştim izlemek isterseniz bağlantısını aşağıya bırakıyorum.
Videoda bahsetmeyi unuttuğum bir kısım varsa seve seve yanıtlar yada yeni bir video da çekebilirim :)

VW Golf 7 GTI Kullanıcı Deneyimi Youtube

Bu arada aracın yazılım işlemleri için TSI motorlar konusunda kendini kanıtlamış Revelation Performance firmasını tercih ettim. Motorun uzun ömürlü ve sağlıklı çalışmasını istediğim için ateşleme değerlerini çok agresifleştirmeden, yaklaşık 3 derece gibi kısık bir avansla ve E10 yakıt ( %10 Ethanol ) olacak şekilde stage2+ ayarında bir ECU yazılımı yaptık.

Artan torku daha sağlıklı aktarabilmek adına DSG şanzıman yazılımı da uygulandı. Böylece ıslak tip dq250 şanzımanın fabrikasyon tork limitleri yükseltildi ve motorun ürettiği gücü daha verimli kullanması sağlandı. Şu an aracın 100–200 km/s hızlanma süresi, Kayseri’nin yaklaşık 1100 metre rakımında ve sıfır eğimli yolda yaptığımız ölçümlerde 10 saniye civarı gelmekte.

Stock motorda, agresif bir yazılım ile 7–8 saniye bandında süreler almak mümkün ama risk almaya değmez. Bu sürelerin altına inebilmek istenirse de motor içini güçlendirmek gerekiyor. Forged motor ise günümüz kuruyla yaklaşık 500–600 bin TL gibi ciddi bir maliyet ve zaman anlamına geliyor.
O yüzden şimdilik bu hali bana fazlasıyla yeterli. 🙂

Süre aldığımız ilk 100-200 km/h görselini de paylaşıyorum. Arabada iki kişiyiz ve gereksiz yere sonda vites attığım için çok iddialı bir süre gelmemişti:p

Adsız.png

Geri