Giderken yüksek hızlarda stop ettiğinde araba durmadan çalışmama problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İsim
Hasan
Araç
Golf 8.5 imprasion
Arkadaşlar 2024 model manuel golf 8.5 ınpression araba kullanıyorum çok memnunum kullanmasi çok keyifli ve yakıt konusunda harikalar yaratiyor yalnız bana göre bir sorun gördüm aracta .Normal hızda giderken aracı kullanım hatasından ne dersiniz diyeyim stop ettiğinizde araba tekrar durmadan kesinlikle çalışmıyor buda akan trafikte komple durup start etmek anlmina geliyor eski Golf 8 ve daha eskilerindde böyle bir durum yoktu debriyaja bastığiniz her şartta start verebiliyorduk muhtemelen Golf 8.5'da yeni bir güncelleme oldu bu aracı olanlara böyle bir bilgi vermek istedim konu hakkında daha detaylı teknik bilgisi olan varsa burada paylaşırsa hepimiz faydalanmış tartışmış oluruz. Bir ricamda manuel araç nasıl kullanılır gibi konulara girmemek olacak. teknik yazılımsal bir konudan bahsediyorum neden böyle bir güvenlik önlemi almışlar kendilerince merak ediyorum soruyorum slamlar

Son düzenleme:

Arkadaşlar 24 model ınpression araba kullanıyorum Golf çok memnunum yalnız bir güvenlik sorunu var bu arabada sonunda şu yüksek hızlarla otobanda veya E5 ile giderken araba bir şekilde kulllanim hatasindan dolayı stop ettigi zaman mutlaka durmanız gerekiyor benim başıma da geldi eşim kullanırken de başına geldi araç durmadan tekrar çalışmıyor bu da otobanda veya ev hızlı yollarda sıkıntı oluşturuyir başına gelen ve bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim bu arada düşük hızlarda istop ettiği zaman zaten devriyaja basıp start bastığınız zaman çalışıyor bu anlattığım 50 60 km üstü hızlarda oluyor salamlar
Selam hocam

Eşiniz yanlış vitesten dolayı falan mı stop ediyor? Yüksek hızda hiç stop etmedim ama boşa alıp deneyin, debriyaja tam basın. Bir de kontağı kapatınca el freni çekmiyor değil mi dururken kapatınca çekiyor ya merak ettim. Düşünmüştür Almanlar da benimki de merak işte

Bir araba yüksek hızlarda kullanıcı hatası ıle nasıl duracak? Bilmediğimden soruyorum. Benim bildiğim bilerek araç durdurulmuyor ise kullanıcı hatası ile araç durmaz ki. Hangi hata?
Araçta arıza var ise yada son 1,5 yılda tiguan , tayronlarda görülen otobanda dahi sebebsiz yere durma olayından bahsediyorsanız volsvagen çuvallaya çuvallaya çuval bırakmadığı için durursa nasıl çalışırı zaten düşünmemiştir.

Arkadaşlar araba manuel benim de bizzat başıma geldi senelerdir Megan 3 manuel araç makullanıyoruz araba o kadar sessizki sıkışık trafikte stop ettiği zaman evet debriyaja basıp tekardan Star yapıp çalışıyor. Ama şöyle bir senaryoda otobanda bir anda hız düştüğü Zaman vites düşürmediğin zaman araba istop ediyor buradaki konu arabaya nasıl stop ettirdiniz değil araba bir şekilde yanlış vites konumundan stop etiği zaman ve yol açıldı akıyor işte o zaman ne yaparsanız yapın arabayı durdurmadan çalıştıramazsınız mecburen akan trafikte duruyorsunuz dörtlüleri yakıp sonra stokta tekrardan çalıştırıyorsunuz ama mutlaka durmanız gerekiyor bu da ciddi bir güvenlik sorunu oluşturuyor manuel vitesli arabası olanlar deneyebilir yol boşken

Arkadaşlar araba manuel benim de bizzat başıma geldi senelerdir Megan 3 manuel araç makullanıyoruz araba o kadar sessizki sıkışık trafikte stop ettiği zaman evet debriyaja basıp tekardan Star yapıp çalışıyor. Ama şöyle bir senaryoda otobanda bir anda hız düştüğü Zaman vites düşürmediğin zaman araba istop ediyor buradaki konu arabaya nasıl stop ettirdiniz değil araba bir şekilde yanlış vites konumundan stop etiği zaman ve yol açıldı akıyor işte o zaman ne yaparsanız yapın arabayı durdurmadan çalıştıramazsınız mecburen akan trafikte duruyorsunuz dörtlüleri yakıp sonra stokta tekrardan çalıştırıyorsunuz ama mutlaka durmanız gerekiyor bu da ciddi bir güvenlik sorunu oluşturuyor manuel vitesli arabası olanlar deneyebilir yol boşken
Sağa çekilip çalıştırılabilir çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Ben bı deneyecem bunu bilgilendiricem bakalım nolacak

Sağa çekilip çalıştırılabilir çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Ben bı deneyecem bunu bilgilendiricem bakalım nolacak
Çok büyük sorun oluyor hustadim aracın kendi akışı durduktan sonra araba duruyor zaten sağa geçebilirsen geçersin geçemezsen ortada kalıyorsun tekrardan arabanin enerjisini kesip stop ediyorsun butondan tekrar çalıştırıyorsun nereden baksanız 30 saniye ulu orta kaliyirsun yediğin kornalar çabası

Denemek isteyen arkadaşlar araçla giderken 40 la falan 6 . Vitese takıp arabayı stop ettirirseniz. Calistirmaya deneyiniz bakalım ne olaack normal bir arabada devriyaja basıp anahtarı çevirip durmadan stat verip devam edersiniz golf te tamammaen durmadan kontak yapamiyorsunuz Not hızınız çok düşükse çalışıyor defalarca denemeyle sabit

Bu arada yaşım 50 18 yaşından beri İstanbul'da araba kullanıyorum inanın bu çok büyük bir sorun Allah'tan salı günü sabahtan arabanın 10.000 bakım var uzay otoda sorunumuz çözülürse çözülür çözemezse Almanya'ya kadar bu şikayetimi bildireceğim

Selam hocam

Eşiniz yanlış vitesten dolayı falan mı stop ediyor? Yüksek hızda hiç stop etmedim ama boşa alıp deneyin, debriyaja tam basın. Bir de kontağı kapatınca el freni çekmiyor değil mi dururken kapatınca çekiyor ya merak ettim. Düşünmüştür Almanlar da benimki de merak işte
Hocam bu anlattıklarım araba hareket halindeyken oluyor zaten evet bir anda trafik yavaslayinca 6 dan ikiye cekmesek normal stop ediyor ama araba akmaya devam ediyor boşta yok açılıyor siz ne yaparsaniz yapin devriyaja sonuna kadarda bassaniz çalışmıyor

Hocam bu anlattıklarım araba hareket halindeyken oluyor zaten evet bir anda trafik yavaslayinca 6 dan ikiye cekmesek normal stop ediyor ama araba akmaya devam ediyor boşta yok açılıyor siz ne yaparsaniz yapin devriyaja sonuna kadarda bassaniz çalışmıyor
6 dan 2 ye çekecek kadar vites atmıyorsanız eyvah eyvah. Bence bunun yerine istop etmemeye bakın vardır bir sebebi izin vermemesinin. Bence vitesi yavaşlarken daha erken atmak daha iyi bir çözüm. Yani olabilir o kadar bilmiyor olabilirsiniz ama hiçbir şey bilmiyorsanız yavaşlayacağınız zaman boşa atın hizlanacagiz zaman hıza göre uygun vitese atın

Denemek isteyen arkadaşlar araçla giderken 40 la falan 6 . Vitese takıp arabayı stop ettirirseniz. Calistirmaya deneyiniz bakalım ne olaack normal bir arabada devriyaja basıp anahtarı çevirip durmadan stat verip devam edersiniz golf te tamammaen durmadan kontak yapamiyorsunuz Not hızınız çok düşükse çalışıyor defalarca denemeyle sabit
6. Viteste 40 la gitmek
Bunun şundan farkı yok
6 viteste arabayı kaldırmak gibi
Ben hızıma göre gidiyorum bu sorunu 21 yuldırda yaşamadım
Araç otomatik olsa bile 6. Viteste gitmez 40 la
Bu vw ile ilgili değil ki onla bile olsa devriyaja 1 defa bas çek çalışıyor

6. Viteste 40 la gitmek
Bunun şundan farkı yok
6 viteste arabayı kaldırmak gibi
Ben hızıma göre gidiyorum bu sorunu 21 yuldırda yaşamadım
Araç otomatik olsa bile 6. Viteste gitmez 40 la
Bu vw ile ilgili değil ki onla bile olsa devriyaja 1 defa bas çek çalışıyor
2 bin devirde 110 yapıyor tam. 100 alsan 40 km/h de 800 devir oluyor bu hesapta aşağı yukarı 750 devir oluyor çok çok sağlıksız

Ya müsait olduğunda 6.viteste 40 ile giderken bir ekran kadran resmini atabilir misin buraya çok merak ediyorum nasıl gidiyorsun diye

Konunun gidişatına katkısı olur mu bilmem.
Km sayacını yakalayacağım diye 5. vites 950 devirdeyken hız 35 km fotoğraf çekmişim.

Ekli dosyalar

• IMG20230206134934.jpg
    IMG20230206134934.jpg
    210.3 KB · Görüntüleme: 31

Sevgili arkadaşlar ben konuyu size anlatamadım evet hata bende sizi çok fazla devirlere viteslere boğdum ama size şöyle anlatayım bu arabayı manuel olarak almamizin sebebi manuel kullanmayı sevmemiz ailecek uygun ve DSG meşhur arızalarından dolayı buraya nokta koyuyorum. Sıkıntı şu her ne sebepten olursa olsun araba hareket halindeyken istop ettirdiğiniz zaman debriyaja basıp start butona bastığınız zaman araba illaki durmak istiyorum durmadan çalışmıyor
Ya müsait olduğunda 6.viteste 40 ile giderken bir ekran kadran resmini atabilir misin buraya çok merak ediyorum nasıl gidiyorsun diye
Arkadaşım muhtemelen derdimi anlatamadim altı ciddi hızlı giderken bir anda
Bir araba yüksek hızlarda kullanıcı hatası ıle nasıl duracak? Bilmediğimden soruyorum. Benim bildiğim bilerek araç durdurulmuyor ise kullanıcı hatası ile araç durmaz ki. Hangi hata?
Araçta arıza var ise yada son 1,5 yılda tiguan , tayronlarda görülen otobanda dahi sebebsiz yere durma olayından bahsediyorsanız volsvagen çuvallaya çuvallaya çuval bırakmadığı için durursa nasıl çalışırı zaten düşünmemiştir.
Hustadım araç manuel hızlı giderken aniden yavaşlamamız gerektiği zaman arabayı boşa almaz iseniz 6.vjtwain çok altında kalırsa hızınız stop eder
Arkadaşım konuyu ben size anlatamamışım özür diliyorum konu arabayı bir şekilde yüksek hizlarda giderken istop ettirdiğinizde tamamen durmanız gerekiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri