Golf 2024 – Direksiyonda Uğultu Sesi (Kronik Sorun, 157.000 TL Masraf)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GOLF4242
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şanzıman yağı değişimi genelde otomatik olanlarda oluyor galiba.

Benim araç ve konu sahibi manuel.

Bende yok, olsa kesin anlardım.

Açıkçası olsa dahi ben şanzımanı açtırmazdım. Çünkü oldukça komplike bir çözüm gibi duruyor.

Arkadaşlar, evet belki bu konu artık herkesin önüne çıkmış olabilir. "Yeter be kardeşim, başlayacağım sesine" diyenler de olmuştur, hak veriyorum. Ancak ben forumda bu sesi duyan en az 15 kişi olduğunu görüyorum, bir o kadar da belki duymayan var.

Forum dışında,üye olmayan bu sesi duyanlar var. Buradaki amacımız, bilinenleri mantıklı ve yapıcı bir şekilde paylaşmak.

Yabancı bir forumda 17” janta geçince problemin çözüldüğünü yazanlar olmuş. Türkiye’de ise şanzıman yağı değişimiyle sorunun ortadan kalktığını söyleyenler var. Konu gerçekten çok karmaşık bir hale geldi.

https://www.sikayetvar.com/volkswagen/volkswagen-polo-10-dsg-donuslerde-gelen-ugultu

Ses bu önceki attığım ilede aynı @GOLF4242
İle teyitleştik sadece ilk 3 dk hareket ederken sağa ve sola dönüşte yarım tur bile olsa var

Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Kafalar karışık..
Yağ değişimi diferansiyel hepsi mantıklı geliyo da jant değişimi işi çok farklı geldi. Bi sıkıntı var orası net. Uzun vadede sorun olacağı da malum gibi. Önlem almak gerekir. Benim aracım 19bin de ses hala var.

benim impression manuel 2024 aracımda da bu ses var. 500 km sonra bakım var bakalım servis ne diyecek

Yag eklendikten sonra yagda yine eksilme varsa bu iki sikayeti birlestirmek mantikli olur. En azindan garanti bitiminde kanitiniz bulunur.

benim eski a3 umde vardi 80 bin km de satmistim. o sekilde bindim. tam tur donuslerde arada geliyodu bu ses. servis ozman sorun yaratacak birsey olmadigini soylemisti. bi sorunda yasamadim

benim eski a3 umde vardi 80 bin km de satmistim. o sekilde bindim. tam tur donuslerde arada geliyodu bu ses. servis ozman sorun yaratacak birsey olmadigini soylemisti. bi sorunda yasamadim
80.000 km ye kadar sizdemiydi araç
İlk sahibiydiniz sanırım

Tam olarak videodaki ses olmasa da ben de de benzer bir uğultu var ama sadece camlar açıksa duyuluyor. Aksi durumda fark edilmiyor. Ben paralel park yaparken camım açıksa uğuldamayı duyuyorum. Servise henüz gitmedim. Yıllık bakımı bekliyorum

Ben iddaa ediyorum bir çok kişide var
Farkında değil
Sesin ne olduğunu ve nasıl çıktığını
Duymak isteyen varsa kendim çektim isteyene dm yazarsa whatsaap üzerinden atarım videoyu

kış günleri soğuk havada daha çok ses geliyor. Şanzıman yağı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Aynı şartlarda bu sesi yazın duymuyorum ama hava sıcaklığı 15-20 arası veya daha düşük sıcaklıklar olsun ses meydana geliyor.
İlk kez 50 bin km’lerde duymuştım şimdi 94 bindeyim sorun yaratmadı sesi dışında..

Şanzıman yağı yeniletmek istiyorum ama yetkili servis buna sorun olmadıkça bulaşmıyor. Sanayide de anahtar değsin arabadan soğurum. Ondan dolayı dokunamıyorum.

Son düzenleme:
Tam tur dönüşlerde duyulduğu yazılmış 2 sebep akla geliyor
-Direksiyon hidrolik pompası ki normal kabul edilir tam çevrimdeki ses
-Aks başı rulman arızası bu daha çok vınlama değil de tıkırtı şeklinde duyulur

bugün sabah araca binip çalıştırdım 1000 devirin altına inince hareket ettim direksiyonu tam çevirdim sağa ve sola gaz da verdim motor sesi dışında bir ses duymadım

dönmeleri 1. vitesteyken yaptım aracım 11.000 binde

Geri