Plastik parçalara bulaşan boyayı nasıl çıkarabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline Dsg 1.6 TDİ
Herkese keyifli forumlar diliyorum aracımın mekanik sorunlarını çözdüğüme göre artık kozmetik sorunları ile ilgilenebilirim dedim ve aracımdaki kozmetik sorunları tespit ettim.

yıl başında aracımı kaporta boyaya vermiştim temizlik amaçlı. maskelemeyi güzel yapmamışlar. ön tamponda sis farı çerçevesi gibi plastik parçaların kenarlarına boya bulaşmış. 8 ay oluyor

bu boyayı plastiğe zarar vermeden çıkarmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

2. sorun ise kapı içleri. aracın ikinci sahibiyim ilk sahibi expertiz yaptırırken kötü bir yere götürmüş kapı içlerini tornavida ile kazıyıp boya var mı yok mu diye bakmışlar.

aracı ilk aldığımda rötuş kalemi ile boyamıştım lakin çok iyi olmadı zamanla tekrardan eski haline döndü. bu izleri çelik rötuş yönetimi ile kaybetme şansım var mı?

1 sene önce demir tozu kil temizliği yapıp polisaj yapmıştım aracı emanet verdiğim arkadaşım bilmediğinden aracı otomatik fırçalı yıkamaya sokmuş her tararfı çizik içinde.

el ile polisaj yapıcam makine ile yapamıyorum şu anlık imkanım yok. el ile güzel sonuç alabileceğim ürün önerilerinize ihtiyacım var.

bi kaç seçenek var aslında

yorumlara ekliyorum şimdiden cevaplar için teşekkürler :)

download.jpgdownload1.jpgmeguiars.jpg

bu ürünlerden hangisi ile el ile daha iyi sonuç alırım? amacım mükemmel bir şekilde çizik almak değil güneş vurunca olan hareler ve boya yüzeyindeki oksitlenme gitsin.

üzerine vonixx carnabua wax sürücem. her yıkamada koch chemie pw (protector wax) kullanıyorum

detaycı abiler forumdan ayrıldı sanırım :( eskiden olsa herkes yanıt verirdi güzel güzel müzakere yapardık.

detaycı abiler forumdan ayrıldı sanırım :( eskiden olsa herkes yanıt verirdi güzel güzel müzakere yapardık.
Keşke bilsem de cevap versem ama maalesef. Bence sanayide de bi sorun illa bilen çıkar

@UBC53 hocam çıkmayan lekeler için chrisfix kanalında tamir videoları var benzinde işe yarıyordu galiba, kapı içi konusunda adamlar bu kaporta parçalarını boya tanklarına daldırıp çıkarıyorlar çelik rötuş bence olur ama uzun ömürlü olur mu bilmiyorum bence uzun ömürlü olması için üzerine biraz da vernik atılması lazım.

selamlar boyacılar bu plastikte kalan boyalar için tiner kullanıyorlar ama boyacıya sorup alsanız daha iyi olur.Elle uygulama için ben şu ürünü kullandım fena değil bilginiz olsun. İllaki daha iyi markaların ürünleri vardır ama tanınmış birkaç marka hızlı ciladan daha iyi sonuç aldım.

https://www.eecustomcar.com/urun/sentetik-wax-set

İnstagramda ince garaj isimli bir abi var. epeydir takip ederim detaycı birisi.

El ile pasta için su bazlı kalın pasta ve boya koruma özelliği olan hare giderici almamı söyledi

Koch chemie h9.02 kalın pasta alıcam 250 ml güzel bir akşam aracı yıkayıp sokak lambası altında uğraşıcam. sarı renk yandığı için bütün çizikleri kusurları gösterecektir.

plastik içinde sanayiye gidip bir kaç boyacı ile görüştüm selülozik tiner ile dikkatli bi şekilde silersem çıkacağını söylediler.

beni en çok zorlayacak olan kapı içindeki çizikler boya atmaları. tek çare eski rötuş boyasını kazıyıp yüzeye çelik rötuş çekmek gibi gözüküyor.
daha önce hiç çelik rötuş yapmadım ama youtube dan izlediğim kadarıyla mantığını çözdüm. 1-2 hafta içerisinde sonuçları burda paylaşıyor olucam

İnstagramda ince garaj isimli bir abi var. epeydir takip ederim detaycı birisi.

El ile pasta için su bazlı kalın pasta ve boya koruma özelliği olan hare giderici almamı söyledi

Koch chemie h9.02 kalın pasta alıcam 250 ml güzel bir akşam aracı yıkayıp sokak lambası altında uğraşıcam. sarı renk yandığı için bütün çizikleri kusurları gösterecektir.

plastik içinde sanayiye gidip bir kaç boyacı ile görüştüm selülozik tiner ile dikkatli bi şekilde silersem çıkacağını söylediler.

beni en çok zorlayacak olan kapı içindeki çizikler boya atmaları. tek çare eski rötuş boyasını kazıyıp yüzeye çelik rötuş çekmek gibi gözüküyor.
daha önce hiç çelik rötuş yapmadım ama youtube dan izlediğim kadarıyla mantığını çözdüm. 1-2 hafta içerisinde sonuçları burda paylaşıyor olucam
Doğru adrese gitmişsin, bende kendisini uzun süredir takip ediyorum. Arada fikir alışverişi yapıyoruz.

Yalnız Selülozik tineri önce çok görünmeyen bir küçük bir kısımda denemeni öneririm. Selülozik tiner plastik yüzeyi deforme edebilir.

Kapı içleri için eski boyayı kazıyıp, airbrush ile ince bir boya atılabilir. Benzer durum bende de var rötuş boyayı kazıyıp airbrush ile boyamayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tiner çizikler üzerinde çok etkili değil ancak araca yapışan boya vs benzeri lekeri çıkartır ancak dikkatli olmakta fayda var boyayı kaldırma yada o bölgeyi matlaştırma riski var. Tiner kullanılacaksa yün keçe bezler kullanılmalıdır.
Benzin ile plastik tampona yapışan ziftleri sökmüştüm beyaz renk ancak kesinlikle bölgede leke bırakıyor koyu bir leke.
Ben sürtme ve kılcal çizikler için autokitin pastasını kullanıyorum ucuz ancak etkili.
Bu pasta işini el ile yapmak çok zor ve yorucu bunun yerine matkap uçlarına takılan polisaj başlıkları var işini çok kolaylaştırcaktır. Her yumuşaklıkta cila için pasta için ayrı olanlar var uygulaması gerçekten el ile yapmaktan çok daha kolay.

Herkese keyifli forumlar diliyorum aracımın mekanik sorunlarını çözdüğüme göre artık kozmetik sorunları ile ilgilenebilirim dedim ve aracımdaki kozmetik sorunları tespit ettim.

yıl başında aracımı kaporta boyaya vermiştim temizlik amaçlı. maskelemeyi güzel yapmamışlar. ön tamponda sis farı çerçevesi gibi plastik parçaların kenarlarına boya bulaşmış. 8 ay oluyor

bu boyayı plastiğe zarar vermeden çıkarmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

2. sorun ise kapı içleri. aracın ikinci sahibiyim ilk sahibi expertiz yaptırırken kötü bir yere götürmüş kapı içlerini tornavida ile kazıyıp boya var mı yok mu diye bakmışlar.

aracı ilk aldığımda rötuş kalemi ile boyamıştım lakin çok iyi olmadı zamanla tekrardan eski haline döndü. bu izleri çelik rötuş yönetimi ile kaybetme şansım var mı?

1 sene önce demir tozu kil temizliği yapıp polisaj yapmıştım aracı emanet verdiğim arkadaşım bilmediğinden aracı otomatik fırçalı yıkamaya sokmuş her tararfı çizik içinde.

el ile polisaj yapıcam makine ile yapamıyorum şu anlık imkanım yok. el ile güzel sonuç alabileceğim ürün önerilerinize ihtiyacım var.

bi kaç seçenek var aslında

yorumlara ekliyorum şimdiden cevaplar için teşekkürler :)
Hocam ilk maddeye bir şey diyemeyeceğim. Astarsız olduğu için bir ihtimal zamanla tazhik görerek çıkabilir.

2. Konu için ise loew cornell tarzı rötuş yapmalık kalemler var. Bu şekilde uca sahip rötuş boyası satan yerler de var. Uçlu kalem ucu gibi olduğu için rötuşu çok hassas yapabilirsin. Çelik rötuş düz yüzeyde olan derin çiziklerde çok etkili. Hepsiburadadan falan çelik alıp denenebilir. Hoşunuza gitmezse aynı dk silersiniz olur biter. İz kalmaz. Fırçayla falan rötuş yapmaya göre ikisi de epey kusursuz çıkacaktır.

3. Konuda da glaze türü kapatıcı ürünlerle kapatmak çözüm olabilir. Elle pasta zaten imkansıza yakın, makum makineler kaç bin devirde verniği ısıttıktan sonra ancak aşındırabiliyor. 3in1 wax yapa yapa da devam edilebilir. Glaze ömrü kısadır, glaze üstü wax ekstra kısa ömrü olur. Ama günü kurtarmak adna polisaj yapılamıyorsa bunlar şart.

Tiner çizikler üzerinde çok etkili değil ancak araca yapışan boya vs benzeri lekeri çıkartır ancak dikkatli olmakta fayda var boyayı kaldırma yada o bölgeyi matlaştırma riski var. Tiner kullanılacaksa yün keçe bezler kullanılmalıdır.
Benzin ile plastik tampona yapışan ziftleri sökmüştüm beyaz renk ancak kesinlikle bölgede leke bırakıyor koyu bir leke.
Ben sürtme ve kılcal çizikler için autokitin pastasını kullanıyorum ucuz ancak etkili.
Bu pasta işini el ile yapmak çok zor ve yorucu bunun yerine matkap uçlarına takılan polisaj başlıkları var işini çok kolaylaştırcaktır. Her yumuşaklıkta cila için pasta için ayrı olanlar var uygulaması gerçekten el ile yapmaktan çok daha kolay.
hocam tiner plastik parçaya bulaşan parça için lazım boya etrafını maskeleyip öyle kullanıcam.

polisaj için şarjlı makine arıyorum uygun fiyatlı f/p makine bulursam alıcam yoksa el ile uygulıycam

@UBC53 Hocam merhaba acaba polisajı elle mi yaptınız benim aracım galiba önceki sahibi hep fırçayla yıkamış bagajında bile bir sürü çizik var bu polisajla çözülür mü acaba aldıysanız önerir misiniz, Hocam bir de jant konusunda baktığımda Megane 2 jantları pek de iyi olmayan tekerler ile birlikte 19 20 civarı o yüzden kendi jantlarımı boyamayı düşünüyorum hangi zımparaları almalıyım mesela 800 1200 gibi ve aracımda küçük sürtmeden kaynaklı renk transferi var bu nasıl çözülür bir bilginiz varmı teşekkürler.

Son düzenleme:
@UBC53 Hocam merhaba acaba polisajı elle mi yaptınız benim aracım galiba önceki sahibi hep fırçayla yıkamış bagajında bile bir sürü çizik var bu polisajla çözülür mü acaba aldıysanız önerir misiniz, Hocam bir de jant konusunda baktığımda Megane 2 jantları pek de iyi olmayan tekerler ile birlikte 19 20 civarı o yüzden kendi jantlarımı boyamayı düşünüyorum hangi zımparaları almalıyım mesela 800 1200 gibi ve aracımda küçük sürtmeden kaynaklı renk transferi var bu nasıl çözülür bir bilginiz varmı teşekkürler.
Merhaba hocam. polisaj el ile çok yorucu oluyor o yüzden yapmaktan vazgeçtim. önümüzdeki kış gelsin geçsin baharın kaliteli bir yerde polisajını yaptırıcam

zımpara olarak 800 zımpara yaparsınız güzelce yıkayıp kurularsınız opak siyah boya atın üzerine 1 katta vernik atın tamamdır.

karşı aracın boyası geçtiği yeri kalın pasta ile el ile çıkarabilirsiniz. aynı işi beyaz cif ile de yapabilirsiniz çok güçlü bir aşındırıcıdır çoğu çiziği çıkarabilirsiniz bulaşık süngeri ile uygulama yapabilirsiniz.

Merhaba hocam. polisaj el ile çok yorucu oluyor o yüzden yapmaktan vazgeçtim. önümüzdeki kış gelsin geçsin baharın kaliteli bir yerde polisajını yaptırıcam

zımpara olarak 800 zımpara yaparsınız güzelce yıkayıp kurularsınız opak siyah boya atın üzerine 1 katta vernik atın tamamdır.

karşı aracın boyası geçtiği yeri kalın pasta ile el ile çıkarabilirsiniz. aynı işi beyaz cif ile de yapabilirsiniz çok güçlü bir aşındırıcıdır çoğu çiziği çıkarabilirsiniz bulaşık süngeri ile uygulama yapabilirsiniz.
Ben el ile pasta cila yaptım 3 saatte b segment sedan aracı anca yaptım kan ter içinde kaldım iyi karar vermişsiniz, ama malum bende bütçe yok :) önerdiğiniz polisaj markası var mı?,zımparayı nalburdan mı alayım yoksa internetten araç için zımparalardan mı alayım acaba,opak siyah öneriniz varmı acaba ton ve marka olarak bende sprey vernik vardı,pasta ile zorlayayım ben bu boya geçmesini

elle boyadan cizik alınmaz anca pastanın kapatıcı özelliği sizi yanıltır. haksız mıyım @forzaGilles

Geri