Durumu takip ediyorum paylaşabilirseniz sevinirim. Yağı ne marka almayı düşünüyorsunuz?
Durumu takip ediyorum paylaşabilirseniz sevinirim. Yağı ne marka almayı düşünüyorsunuz?
Benzer durum bende de passatta başıma geldi,Antalya-Konya dönüşü dik yokuşlarda;araç da yüklü,biraz sıkıştırınca yağ sıcaklığı 123 C'yi gördü.Soğutma suyu sıcaklığı da ilk defa 90 C üzerine çıkmıştı.Hızı düşürerek ve devamında uzun bir mola sonrası her iki sıcaklık da normal/kabul edilebilir değerlere düştü.Kullandığım yağ LM 8973 Top tech.
Benim hararet de ilk defa Muğla Sakar rampasında 110 dereceye çıktı yağ sıcaklığı 125 dereceyi gördü. Hava sıcak demedim klimayı en sıcağa aldım fanı da en sona arabanın içinde biraz piştik ama bu şekilde harereti düşürüp durmadan devam etmiş oldum.Benzer durum bende de passatta başıma geldi,Antalya-Konya dönüşü dik yokuşlarda;araç da yüklü,biraz sıkıştırınca yağ sıcaklığı 123 C'yi gördü.Soğutma suyu sıcaklığı da ilk defa 90 C üzerine çıkmıştı.Hızı düşürerek ve devamında uzun bir mola sonrası her iki sıcaklık da normal/kabul edilebilir değerlere düştü.Kullandığım yağ LM 8973 Top tech.
Keşke bi cevap yazan olsaydıArkadaşlar yazın memlekete gittim bakıma 3 4 ay vardı.liqi molly yağ var araçta.yaylaya çıktım hava 5-10 derecelerdeydi rampa yukarı vites 1 2 3 lerde gittim hep arabaya gaz veriyorum yemiyordu en son yağ sıcaklığına baktım 130 lara çıktı şimdi bu normal mi?Araç fazla mı yoruldu yağdan mı yoksa soğutucu mu soğutmuyor?
Şimdi yağ bakımı geldi araca liqi moly yağ koymayı düşünmüyorum cevaplara bi bakalım
Tabiki anormal.Arkadaşlar yazın memlekete gittim bakıma 3 4 ay vardı.liqi molly yağ var araçta.yaylaya çıktım hava 5-10 derecelerdeydi rampa yukarı vites 1 2 3 lerde gittim hep arabaya gaz veriyorum yemiyordu en son yağ sıcaklığına baktım 130 lara çıktı şimdi bu normal mi?Araç fazla mı yoruldu yağdan mı yoksa soğutucu mu soğutmuyor?
Şimdi yağ bakımı geldi araca liqi moly yağ koymayı düşünmüyorum cevaplara bi bakalım
Hocam 1 saat boyunca rampa çıktım.vites 1 2 3 baya sıkıştırdım arabayı sizce yağ mı yol mu yağ soğutucu mu anormal ?araç 1.6 tdı 175 binde manuelTabiki anormal.
1500 km yol yaptım geçen 105 yukarısına çıkmadı
Nasıl bı rampa çıktığınız da önemli. Hangi yok olduğu falan.Hocam 1 saat boyunca rampa çıktım.vites 1 2 3 baya sıkıştırdım arabayı sizce yağ mı yol mu yağ soğutucu mu anormal ?araç 1.6 tdı 175 binde manuel
Ordu çambaşı yaylası 1850 rakım yollar tek şerit çoğunluğu rampaNasıl bı rampa çıktığınız da önemli. Hangi yok olduğu falan.
Dizel araba sonuçta o kadar zorlanmaması gerekir rampada. Yağ her sene değişiyorsa sorun olmaz. 0w20 benim yağ 105 görmedi toroslarda.
Bence yağ soğutucuda olabilir sorun ama bir çok sebep olabilir ne desem yalan olur o yüzden
Evet demek istediğim buydu çok sebebi olabilirYazın olsa belki ama kışın dış hava sıcaklığı 5-10 C iken bu kadar yükselmemeli.
Yağ Soğutucu
2. Ve 3. Pompalar (elektrikli olanlar) problem olabilir
Ana sirkülasyon pompası sorunlu olabilir
radyatör olabilir
Çok sebebi var araştırılması gerekir
Araç impression 1.5 değil mi üstadım, benim yağ sıcaklığı 107 maksimum gördüm.Nasıl bı rampa çıktığınız da önemli. Hangi yok olduğu falan.
Dizel araba sonuçta o kadar zorlanmaması gerekir rampada. Yağ her sene değişiyorsa sorun olmaz. 0w20 benim yağ 105 görmedi toroslarda.
Bence yağ soğutucuda olabilir sorun ama bir çok sebep olabilir ne desem yalan olur o yüzden