Yağ Sıcaklığı 140 Derece

IMG_6872.jpeg
yaklaşık 20 km 90-100km/h bandında ilerledim sonuç bu yarın yağ değiştireceğim belki sahte yağ kullanılmış olabilir yine sorun çözülmezse servisten yağ soğutucusunu değiştireceğim yazılımda baştan sona kontrol edildi hiçbir sorun yokmuş
Durumu takip ediyorum paylaşabilirseniz sevinirim. Yağı ne marka almayı düşünüyorsunuz?

Liqui moly toptec 4200 5w30 new generation veya LM Molygen 5w40 alınabilir. Passat B8 1.6tdi da castrol a göre daha az ısınıyordu yag sıcaklığı. Yağ sıcaklığı 120 130 lara kadar yetkili servis bir sıkıntı olmayacağını söyledi bana da.

IMG_6872.jpeg
yaklaşık 20 km 90-100km/h bandında ilerledim sonuç bu yarın yağ değiştireceğim belki sahte yağ kullanılmış olabilir yine sorun çözülmezse servisten yağ soğutucusunu değiştireceğim yazılımda baştan sona kontrol edildi hiçbir sorun yokmuş
Benzer durum bende de passatta başıma geldi,Antalya-Konya dönüşü dik yokuşlarda;araç da yüklü,biraz sıkıştırınca yağ sıcaklığı 123 C'yi gördü.Soğutma suyu sıcaklığı da ilk defa 90 C üzerine çıkmıştı.Hızı düşürerek ve devamında uzun bir mola sonrası her iki sıcaklık da normal/kabul edilebilir değerlere düştü.Kullandığım yağ LM 8973 Top tech.

IMG_6872.jpeg
20 km mesafede bu değere çıkması normal

Benzer durum bende de passatta başıma geldi,Antalya-Konya dönüşü dik yokuşlarda;araç da yüklü,biraz sıkıştırınca yağ sıcaklığı 123 C'yi gördü.Soğutma suyu sıcaklığı da ilk defa 90 C üzerine çıkmıştı.Hızı düşürerek ve devamında uzun bir mola sonrası her iki sıcaklık da normal/kabul edilebilir değerlere düştü.Kullandığım yağ LM 8973 Top tech.
Benim hararet de ilk defa Muğla Sakar rampasında 110 dereceye çıktı yağ sıcaklığı 125 dereceyi gördü. Hava sıcak demedim klimayı en sıcağa aldım fanı da en sona arabanın içinde biraz piştik ama bu şekilde harereti düşürüp durmadan devam etmiş oldum.

Aşırı sıcak havalarda 120 derecede kabul edilir üstü sıkıntı var demektir

Arkadaşlar yazın memlekete gittim bakıma 3 4 ay vardı.liqi molly yağ var araçta.yaylaya çıktım hava 5-10 derecelerdeydi rampa yukarı vites 1 2 3 lerde gittim hep arabaya gaz veriyorum yemiyordu en son yağ sıcaklığına baktım 130 lara çıktı şimdi bu normal mi?Araç fazla mı yoruldu yağdan mı yoksa soğutucu mu soğutmuyor?

Şimdi yağ bakımı geldi araca liqi moly yağ koymayı düşünmüyorum cevaplara bi bakalım

Arkadaşlar yazın memlekete gittim bakıma 3 4 ay vardı.liqi molly yağ var araçta.yaylaya çıktım hava 5-10 derecelerdeydi rampa yukarı vites 1 2 3 lerde gittim hep arabaya gaz veriyorum yemiyordu en son yağ sıcaklığına baktım 130 lara çıktı şimdi bu normal mi?Araç fazla mı yoruldu yağdan mı yoksa soğutucu mu soğutmuyor?

Şimdi yağ bakımı geldi araca liqi moly yağ koymayı düşünmüyorum cevaplara bi bakalım
Keşke bi cevap yazan olsaydı :)

Tabiki anormal.

1500 km yol yaptım geçen 105 yukarısına çıkmadı

Tabiki anormal.

1500 km yol yaptım geçen 105 yukarısına çıkmadı
Hocam 1 saat boyunca rampa çıktım.vites 1 2 3 baya sıkıştırdım arabayı sizce yağ mı yol mu yağ soğutucu mu anormal ?araç 1.6 tdı 175 binde manuel

Hocam 1 saat boyunca rampa çıktım.vites 1 2 3 baya sıkıştırdım arabayı sizce yağ mı yol mu yağ soğutucu mu anormal ?araç 1.6 tdı 175 binde manuel
Nasıl bı rampa çıktığınız da önemli. Hangi yok olduğu falan.

Dizel araba sonuçta o kadar zorlanmaması gerekir rampada. Yağ her sene değişiyorsa sorun olmaz. 0w20 benim yağ 105 görmedi toroslarda.

Bence yağ soğutucuda olabilir sorun ama bir çok sebep olabilir ne desem yalan olur o yüzden

Dizel araba sonuçta o kadar zorlanmaması gerekir rampada. Yağ her sene değişiyorsa sorun olmaz. 0w20 benim yağ 105 görmedi toroslarda.

Bence yağ soğutucuda olabilir sorun ama bir çok sebep olabilir ne desem yalan olur o yüzden
Ordu çambaşı yaylası 1850 rakım yollar tek şerit çoğunluğu rampa

Yazın olsa belki ama kışın dış hava sıcaklığı 5-10 C iken bu kadar yükselmemeli.

Yağ Soğutucu
2. Ve 3. Pompalar (elektrikli olanlar) problem olabilir
Ana sirkülasyon pompası sorunlu olabilir
radyatör olabilir

Çok sebebi var araştırılması gerekir

Yazın olsa belki ama kışın dış hava sıcaklığı 5-10 C iken bu kadar yükselmemeli.

Yağ Soğutucu
2. Ve 3. Pompalar (elektrikli olanlar) problem olabilir
Ana sirkülasyon pompası sorunlu olabilir
radyatör olabilir

Çok sebebi var araştırılması gerekir
Evet demek istediğim buydu çok sebebi olabilir

Araç impression 1.5 değil mi üstadım, benim yağ sıcaklığı 107 maksimum gördüm.

Geri