Yağ Sıcaklığı 140 Derece

"yüksek yağ sıcaklığı ariza lambasi" varmı vag grubunda ?.. benim aracım 1.4 act 150 bg olan. bende yağ sıcaklığını pek 100 'ün altında görmüyorum.. 110-115 normal geliyor bana yüksek süratte..

110-115i ben yavaş kullanımda görüyodum demek ki ters giden bi şeyler varmış yazılımdan sonra iyice gitti

Nereden almalıyım yağ soğutucusunu sanayiye pek güvenmiyorum
Yetkili servisten almanı tavsiye ederim. Değişim için servisten fiyatta alabilirsin 7 yaş üzeri araçlara %30-35 gibi iyi iskontolar yapıyorlar. Sadece yedek parça alırsan iskonta olmaz. sanayiden ucuza bile gelebilir araştırmalısın.

Önce yağı değiştir bence piyasadaki Castrol yağların yüzde 80 i sahte Shell helix ultra 5w30 güzel yağ değişimi de ücretsiz yapıyorlar yağ filtresi alıp git mann ya da mahle olmuyor ellerinde 140 derece gören yağ özelliğini yitirmiştir zaten kaç km bu sıcaklıkta seyrettin bilmiyorum ama yağ soğutucudan önce yağı değiştirmek mantıklı gibi yağ soğutucunun işçiliği zor emme manifoldunun altında kalıyor

Önce yağı değiştir bence piyasadaki Castrol yağların yüzde 80 i sahte Shell helix ultra 5w30 güzel yağ değişimi de ücretsiz yapıyorlar yağ filtresi alıp git mann ya da mahle olmuyor ellerinde 140 derece gören yağ özelliğini yitirmiştir zaten kaç km bu sıcaklıkta seyrettin bilmiyorum ama yağ soğutucudan önce yağı değiştirmek mantıklı gibi yağ soğutucunun işçiliği zor emme manifoldunun altında kalıyor
Yağ soğutucu patlaksa koyacağı yağ marş bastığı an yine çöp olacak. En iyisi doğru teşhis koyup ona göre hareket etmek. Yağ mutlaka değişmeli ancak yağ neden ısınıyor onu bulmak daha elzem.

Dermanın yag sogutucu kardeşim bende de aynı durum vardı 140 lari gördüğünde araç gücü kesiyordu

Yetkili servisten almanı tavsiye ederim. Değişim için servisten fiyatta alabilirsin 7 yaş üzeri araçlara %30-35 gibi iyi iskontolar yapıyorlar. Sadece yedek parça alırsan iskonta olmaz. sanayiden ucuza bile gelebilir araştırmalısın.
sordum hocam sadece parça fiyatına 30.000 TL fiyat verdiler bir de sanayiye sormak lazım bakalım fiyat ne çıkacak

Dermanın yag sogutucu kardeşim bende de aynı durum vardı 140 lari gördüğünde araç gücü kesiyordu
Abi benim anlamadığım araç 210’a kadar hızlanıyordu o derecelerde Skoda bu sıcaklığa çıktığında kendini korumaya alıyordu bunda o da yok Salı gününe servisten randevu aldım arıza teşhisi için eğer yardımcı olurlarsa fiyatta indirim ile falan servise yaptıracağım

hocam nero performance gaziantep bir de aracın zaten triger ve su pompası yeni değişti hararet göstergesi de hiç yanmadı 90ı geçmedi by sorun büyük ihtimalle yazılımdan kaynaklı
Yazılımı iptal edin bence 5-10 beygir için motordan olmayın yağ soğutucusu bozulmuş olabilir ve 5w-30 çok ince 5w40 liqui Molly öneririm.

Abi bazen antifiriz hiç değişmemiş çok eski ise de yağ sıcaklığını arttıyor
Benim aracımda geçen böyle bir durum yaşadım abim 2-3 parmak kadar saf antifiriz koymuş antifiriz kabına, benim arabada eski olduğu için soğutması da pek iyi değil neredeyse hararet yapacaktı işte ben de bir benzinliğe çektim ailemi aradım durumu anlattım abim antifiriz eklediğini söyledi ben de antifirizi inceltmesi için yarım litre saf su koydum ve durumum çözüldü bir aydır hararet yapacak sıcaklığa gelmedi.

Aracımda yazılım yok, 164 binde 1.6 TDI CLH 105lik Manuel, ağır bakım ve soğutma sıvısı değişimi 142 binde yapıldı. Castrol 5 30 orijinal yağ kullanılan bakımın hemen ardına git gel 700km kadar yol yaptım 4 kisi ful bagaj uzun yolda sıkıştırdığımda 130 derece gördüm. Normal kullanımda 120 140 km hız aralığındayken yağ sıcaklığı 110 125 arası değişiyordu. Fotoğraflar çektim, başta bakımı yapan usta olmak üzere Instagramda da isim yapmış birçok ustaya görselleri atıp bir sorun olup olmadığını sordum. Aldığım cevaplar bu sıcaklıkların normal olduğunu söylüyor. Forumdaki benzer araç kullanıcıları ise bu sıcaklık değerlerinin çok fazla olduğunu söylüyor. Yağ soğutucunun patlaması veya arızalı olması genleşme kabına yağ basmasına veya arıza lambası yakmasına sebep olmaz mı? Bende bu tarz durumlar mevcut değil.

IMG_6872.jpeg
yaklaşık 20 km 90-100km/h bandında ilerledim sonuç bu yarın yağ değiştireceğim belki sahte yağ kullanılmış olabilir yine sorun çözülmezse servisten yağ soğutucusunu değiştireceğim yazılımda baştan sona kontrol edildi hiçbir sorun yokmuş

Geri