Yağ Sıcaklığı 140 Derece

İsim
Hanifi
Araç
GOLF
2 Gündür Uzun yol yapıyprum pazar günü 800km Bugün ise 350km yol yaptım Aracımın yağının değişeli ise 4bin km oldu yol hızım ise 160-170km civarinda ve pazar günü de araca stage 1 yazilim uygulamıştım yol yapmadan önce ancak bugün yağ sıcaklığına göz attığımda 140 dereceyi görünce şok geçirdim bunun nedeni nedir yazılımı iptal mi ettirmeliyim yağdan dolayı mı bilmiyorum ne yapmaliyim?

Nerede yazılım attırdınız acaba?,140 derece inanılmaz bir sıcaklık conta testi yaptırmanızı tavsiye ederim,kablolar erimiş olabilir,fan çalışmıyor olabilir, benim dizel aracımda da fan 1.seviyede çalışmıyordu araba 100 dereceye ulaştığında ben sağa çekmiştim yoksa yanacaktı resmen.

Su ile yag sicakligi farkli. Yine de 140 derece cok

Yazılım attıktan sonra olduysa muhtemelen dosyadan kaynaklıdır. İşin ehli birisine gösterin.

yağ sıcaklığı tsi motorlar da maksimum kaç dereceye kadar normal olarak kabul edilebilir

Nerede yazılım attırdınız acaba?,140 derece inanılmaz bir sıcaklık conta testi yaptırmanızı tavsiye ederim,kablolar erimiş olabilir,fan çalışmıyor olabilir, benim dizel aracımda da fan 1.seviyede çalışmıyordu araba 100 dereceye ulaştığında ben sağa çekmiştim yoksa yanacaktı resmen
hocam nero performance gaziantep bir de aracın zaten triger ve su pompası yeni değişti hararet göstergesi de hiç yanmadı 90ı geçmedi by sorun büyük ihtimalle yazılımdan kaynaklı

castrol 5 30 yazılımdan önce de 117 110 arasi seyrediyordu
hocam castrol yüksek sıcaklık dayanımı en az olan yağ markasından biridir. zamanında polo gti'm varken kullanmıştım. castrol kullandığımda çok yağ eksiltirdi. ama önce yazılımcınla görüş, yazılımı kontrol etsin, yazılımdan kaynaklanan hata yok ise HTHS değeri yüksek 5w-40 yağ kullan ama bu castrol olmasın ;)

öncelikle geçmiş olsun 1.4 tsi 122lik motoru 88 bin km'de iken turbo değişikliğiyle beraber stage 3 yapmıştım. yağ luqiu molygen 5w30 kullanmıştım. 685 km' 4 kişi + çocuk ve bagan full doluyken maksimum 103-104 dereceyi gördüm. sizdeki değer yazılım öncesi bile fazla sanki

Araçta yazılım olduğu için Castrol dan daha iyi yağlar kullanmak lazım. Yazılımı Orijinale çevirince yine kontrol edin yine aynıysa yağ soğutucusunu kontrol / değişim yaptırın

öncelikle geçmiş olsun 1.4 tsi 122lik motoru 88 bin km'de iken turbo değişikliğiyle beraber stage 3 yapmıştım. yağ luqiu molygen 5w30 kullanmıştım. 685 km' 4 kişi + çocuk ve bagan full doluyken maksimum 103-104 dereceyi gördüm. sizdeki değer yazılım öncesi bile fazla sanki
peki yağ mı değişmeliyim yoksa yağ soğutucusunu mu değişmeliyim benim anlamadığım araç hiç tepki vermiyor ne bi sensör ne bi şey skoda superb aracımda 115 e gelince bile yüksek yağ sıcaklığı ariza lambasi yakiyordu bu golf ten bi şey anlamadım

Araçta yazılım olduğu için Castrol dan daha iyi yağlar kullanmak lazım. Yazılımı Orijinale çevirince yine kontrol edin yine aynıysa yağ soğutucusunu kontrol / değişim yaptırın
ne gibi yağlar mesela liqui moly longlife 3 5-30 uygun mudur

peki yağ mı değişmeliyim yoksa yağ soğutucusunu mu değişmeliyim benim anlamadığım araç hiç tepki vermiyor ne bi sensör ne bi şey skoda superb aracımda 115 e gelince bile yüksek yağ sıcaklığı ariza lambasi yakiyordu bu golf ten bi şey anlamadım
"yüksek yağ sıcaklığı ariza lambasi" varmı vag grubunda ?.. benim aracım 1.4 act 150 bg olan. bende yağ sıcaklığını pek 100 'ün altında görmüyorum.. 110-115 normal geliyor bana yüksek süratte..

yağ soğutucusu öncelikle

Geri