VW aractan Tesla’ya gecilir mi?

Hocam su an juniperde bu dediginiz olay gecerli degil, aksine sifirdan pahaliya satiliyor.
Dediginiz 2026 yili geldigince 25 model araclar icin gecerli olabilir.

Benim merak ettigim mevcut icten yanmali tiguanla karsilastirmasi nasil olur?

Bu arada model y siparis verdim gecen cuma gunu, su an iptal ile odeme arasinda kararsizim.
Benim kardeşimde yeni tiguan elagance paket var. Şehir dışı yapma imkanımız oldu. Yalıtım olarak iyi araç ancak juniper biraz daha iyi, lastik gürültüsü olarak juniper daha önde. İç mekan genişliği diz mesafesi benzer ancak juniperin bagaj alanı daha fazla önde arka ve ayrıca ekstra gözleri var. Tirim sesi olarak juniper daha iyi durumda. Tiguan da arka kapı üst döşemeleri yumuşak beklerdim sert plastiktikti bu juniperde yumuşak. Tüketim olarak aynı güzergahta kilima açık 110 şehir dışı sabit hızla 5.5-5.8 litre yakıyor tiguan, bu beni çok şaşırtmıştı yeni etsi motor gerçekten az yakıyor ancak aynı senaryoda juniper kilima açık 14.5-15 kW yaktı. Bu da hızlı şarj ile 1 kW 10-12₺ arasında değişiyor 100 km de 150₺ demek tiguan da bu 300-350₺ arası. Evden şarj ile durum dahada farklılaşıyor. Tesla nın ön koltuk soğutmaları, ön arka dört koltuk ısıtmasını. Hafızalı kişiye göre kişiselleştirme ayarlarını. Elektrikli koltuklarını vs vs sayınca Tesla dahada öne geçiyor. En önemli avantajı fiyat 2.350 den alınabiliyor. Tiguan elagance bile şuan 4 milyona dayanmış vaziyette Tesla o fiyatta olsaydı hangisini alırdın derseniz gönlüm tiguandan yana olabilirdi. Bunda da etmen marka geçmişi ve tecrübesi servis yaygınlığı olurdu. Ancak şuanki durumlarda tüm etmenlerle juniper direk ön planda.

Son düzenleme:

Hocam su an juniperde bu dediginiz olay gecerli degil, aksine sifirdan pahaliya satiliyor.
Dediginiz 2026 yili geldigince 25 model araclar icin gecerli olabilir.

Benim merak ettigim mevcut icten yanmali tiguanla karsilastirmasi nasil olur?

Bu arada model y siparis verdim gecen cuma gunu, su an iptal ile odeme arasinda kararsizim.
Çok uzun yol yapıyorsanız canınız sıkılabilir özellikle bayram tatillerinde vs. Onun haricinde şehir içinde bulunmaz nimet. Ayrıca teknolojik olarak fazlasıyla tatmin ediyor. Tesla kullanma fırsatım olmuştu gazı bırakınca otomatik fren yapan bir sistemleri var aşırı başarılı neredeyse fren kullanmadan duruyorsunuz. Kullanım hissiyatı malzeme kalitesi vs güzel. Koldan vites olmasına biraz alışmak gerekiyordu. Arabaya bindiğinizde kontak çevireyim marşa basayım yok. Vitesi D 'ye takıp gidiyorsunuz.

Gerçekten başarılı ve güzel bir araç. İçten yanmalı motorlar ile kıyaslarsak söylediğim gibi uzun yolda biraz planlı programlı hareket etmeniz gerekir. Bunu yapsanız bile bayram tatillerinde vs. beklemeniz çok muhtemel.

Ayrıca 2.3m olan sıfır araç, ikinci elde 2.2m.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...iper-2025-model-stealth-grey-1269440782/detay

Çok uzun yol yapıyorsanız canınız sıkılabilir özellikle bayram tatillerinde vs. Onun haricinde şehir içinde bulunmaz nimet. Ayrıca teknolojik olarak fazlasıyla tatmin ediyor. Tesla kullanma fırsatım olmuştu gazı bırakınca otomatik fren yapan bir sistemleri var aşırı başarılı neredeyse fren kullanmadan duruyorsunuz. Kullanım hissiyatı malzeme kalitesi vs güzel. Koldan vites olmasına biraz alışmak gerekiyordu. Arabaya bindiğinizde kontak çevireyim marşa basayım yok. Vitesi D 'ye takıp gidiyorsunuz.

Gerçekten başarılı ve güzel bir araç. İçten yanmalı motorlar ile kıyaslarsak söylediğim gibi uzun yolda biraz planlı programlı hareket etmeniz gerekir. Bunu yapsanız bile bayram tatillerinde vs. beklemeniz çok muhtemel.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...iper-2025-model-stealth-grey-1269440782/detay

Arabayı aldığımdan beri sadece 1 kez şarj için bekledim o da ilk aldığım gündü. Şarj artık çok dert edilecek bir şey değil işin içine girince anlıyorsunuz nasıl hareket etmeniz gerektiğini.

Yeni kasasında vitesi ekrana aldılar artık oradan değiştiriyoruz. İlgili ilanda da açıklamaya fiyat için arayınız yazmış tamamen ilgi çekmek için bu fiyat girilmiş. Piyasa çakal dolu maalesef..

yorumlarınız için teşekkür ederim.
model y juniper piyasasını bilmediğini düşünüyorum, o ilandaki araç için mesaj atıp fiyat sormanızı tavsiye ederim :)

Arabayı aldığımdan beri sadece 1 kez şarj için bekledim o da ilk aldığım gündü. Şarj artık çok dert edilecek bir şey değil işin içine girince anlıyorsunuz nasıl hareket etmeniz gerektiğini.

Yeni kasasında vitesi ekrana aldılar artık oradan değiştiriyoruz. İlgili ilanda da açıklamaya fiyat için arayınız yazmış tamamen ilgi çekmek için bu fiyat girilmiş. Piyasa çakal dolu maalesef..
merhaba, teşekkür ederim.
sr model y juniper arkadan itişli olduğu için özellikle yağmurlu havalarda çok güvensiz hissettirdiği kayma/atma yaptığı gibi yorumlar okudum. sizin tecrübeleriniz nasıl?

sr model y juniper arkadan itişli olduğu için özellikle yağmurlu havalarda çok güvensiz hissettirdiği kayma/atma yaptığı gibi yorumlar okudum. sizin tecrübeleriniz nasıl?

Benimde bir kez başıma geldi arkadan atma ancak düşük hızda yokuş yukarı çıkıyordum. Tork çok yüksek olduğu için dikkat etmek gerekiyor, o durumdan sonra kaygan yüzey moduna aldım herhangi bir sorun çıkmadı özellikle zorlamama rağmen.

Bunun sebebi yüksek tork.

Arkadan itişli o torktaki herhangi bir arabada orantısız gaza basarsanız arabanın arkasını bi anda önde bulursunuz.

Bu her araba için böyle. Elektriklilerde tork çok ani şekilde aktarılabildiği için daha fazla yaşanıyor. Bunu engellemek için modları var diye biliyorum

yorumlarınız için teşekkür ederim.
model y juniper piyasasını bilmediğini düşünüyorum, o ilandaki araç için mesaj atıp fiyat sormanızı tavsiye ederim :)

Bu kadar art niyetli olacaklarını düşünmemiştim. İnsanlar çakal olmuş. Sıfır almak daha mantıklı o halde.
Bilgilendirme için teşekkürler.

Geri