VW araçtan Tesla’ya geçilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet306
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tiguan'la teslayı birleştirmek olurdu :)

tesla şehiriçi tek pedal kullanımı, az tüketimi, beklerken ısıtmak vs. cok güzel ama bozuk yollarda çok sallıyor ara sokaklarda tövbe ettiriyor.
ama bunların da ötesinde tesla ve ev dünyası çok hızlı geliyor, her gün yeni bir haber v.s. okudukça diyorsun bizim arabalar ileride çöp olacak.

en önemli önceliğim 5-6 sene sonra satarken daha az zarar ettirmesi diyebilirim.
O zaman Tiguan. Şahsen ben SUV asla almazdım. Ama ikisi arasında şuan mantıklı olan Tiguan, prasını hakettiğini düşünmesem de. Hazır Tesla ÖTV si artmışken, şuan boş paketleri geliyorken değerlendirmeniz iyi olur. Tiguan ilerde daha az değer kaybedeceği kesin. Zaten kararı vermişsiniz bence :) Aklınızda kalcağına alın geçin

Selamlar, tekrar konuya bir güncelleme getireyim.

tesla almıştım ama uzun yol endişeleri, aracın sert olmasından ve ileride ikinci el değer kaybı mevzunda dolayı aklım hep tiguan'daydı.
bu ay tiguan için kampanya yapmışlar, 2025 modeller için güzel fiyatlar veriliyor.

kafamdaki hesap tutarsa tesla üzerine tiguan rline metalik renk için 650-700bin tl fark ödeyeceğim.
hazır tesla model y ötvden dolayı ikinci elde değer kazanmışken böyle bir geçiş mantıklı olur mu?

tiguan artılar
-ikinci el
-konfor
-menzil derdi yok
-servis
-açılır cam tavan
-rline tiguan kesinlikle daha yakışıklı tesladan

tesla artılar
-bakım yok
-şehriçinde tasarruflu
-tek pedal
-uzaktan yönetim ve güncelleme
-daha fazla bagaj, adaptif led ve hepa filtre
Şuan kampanyalı fiyatı nedir tiguan Elegance ve R line’ın. Ayrıca yeni Troc geliyor bence onun tipi yeni tiguan dan daha güzel ancak boyutları küçük işte Tesla nın yerini doldurmaz gibi.

Şuan kampanyalı fiyatı nedir tiguan Elegance ve R line’ın. Ayrıca yeni Troc geliyor bence onun tipi yeni tiguan dan daha güzel ancak boyutları küçük işte Tesla nın yerini doldurmaz gibi.
rline 3515 metalik, t-roc alt segment yeni de olsa bakmam 2 cocukla kücük gelir.

tesla almıştım ama uzun yol endişeleri, aracın sert olmasından ve ileride ikinci el değer kaybı mevzunda dolayı aklım hep tiguan'daydı.
bu ay tiguan için kampanya yapmışlar, 2025 modeller için güzel fiyatlar veriliyor.

kafamdaki hesap tutarsa tesla üzerine tiguan rline metalik renk için 650-700bin tl fark ödeyeceğim.
hazır tesla model y ötvden dolayı ikinci elde değer kazanmışken böyle bir geçiş mantıklı olur mu?

tiguan artılar
-ikinci el
-konfor
-menzil derdi yok
-servis
-açılır cam tavan

tesla artılar
-bakım yok
-şehriçinde tasarruflu
-tek pedal
Skoda enyaq gibi modelleri düşündünüz mü hocam? Onlar aradığınız vw hissiyatı ve elektriğin düşük yürütme maliyetlerini buluşturan araçlar.

rline 3515 metalik, t-roc alt segment yeni de olsa bakmam 2 cocukla kücük gelir.
zamanında aileler tipo lara uno lara biniyordu şimdi t roc 4 kişiye rahat yeter bence araçta ev konforu olmaz zaten çok ekstra bir durum yoksa benim naçizane fikrimdir

tiguan artılar
-ikinci el
-konfor
-menzil derdi yok
-servis
-açılır cam tavan

tesla artılar
-bakım yok
-şehriçinde tasarruflu
-tek pedal
Sürekli uzun yol yapıyorsan ve akıllı araç istemiyorum, konfor arıyorum diyorsan Tiguan mantıklı duruyor Ahmet abi.
Skoda enyaq gibi modelleri düşündünüz mü hocam? Onlar aradığınız vw hissiyatı ve elektriğin düşük yürütme maliyetlerini buluşturan araçlar.
Enyaq'da mantıklı ama yürütme maliyeti Tesla kadar uygun olmaz sanırım. Tesla kadar akıllı olmaması da biraz soru işareti.

İnmiş halimi 3.515 rline tiguanın?

Buradan tek sonuç çıkar

1980 e life golf alanlar halay başında mendil sallamaya devam etsin!!!

Buradan tek sonuç çıkar

O paraya GTI Golf alırsın. Yine de Tiguan alana Güler geçerim valla. Biraz zorlasan bütçeyi R bile alınır o paraya

Buradan tek sonuç çıkar

Maalesef
Tiguan pahali
Bir de vw yeni cikan kasada kari yuksek tutuyor
yavas yavas azaltiyor
Tiguan 2024te cikti o yuzden kar marji yuksek
Golf artik makyajlandi 7. senesine girdi, ustelik donanim farki da var.

Tiguan life mesela 2,7 altina alinabiliyor
Ayrica golf life bu ay 2,1m
Gecen ay 1,95m gercekten firsatti tabi

Maalesef
Tiguan pahali
Bir de vw yeni cikan kasada kari yuksek tutuyor
yavas yavas azaltiyor
Tiguan 2024te cikti o yuzden kar marji yuksek
Golf artik makyajlandi 7. senesine girdi, ustelik donanim farki da var.

Tiguan life mesela 2,7 altina alinabiliyor
Ayrica golf life bu ay 2,1m
Gecen ay 1,95m gercekten firsatti tabi
Geçen ay (2 hafta önce) 1.95m + 40k aksesuar (cam filmi + kaput ppf) ile aldım.. sürprizden çıktı araç 😁 ama güzel denk geldi şans
Bayilerin aksesuar satışına karşıyım ama zaten yaptıracağım ürünleri seçtim, o yüzden kafama takmadım.

Geçen ay (2 hafta önce) 1.95m + 40k aksesuar (cam filmi + kaput ppf) ile aldım.. sürprizden çıktı araç 😁 ama güzel denk geldi şans
Bayilerin aksesuar satışına karşıyım ama zaten yaptıracağım ürünleri seçtim, o yüzden kafama takmadım.
bayiden kaput ppf mi aboo cok tehlikeli

bayiden kaput ppf mi aboo cok tehlikeli
Ziebart marka kullanıyorlar yapılırken gördüm, tabi kutu Ziebart ama başka bi markanın ürünü varsa içinde bilemiyorum artık.
Çok dertlendiğim bir durum değil 1 (max 2) seneye söktürürüm, bana kalırsa ppfler ömürlük değil zaten. (öyleyse bile ömürlük kullanmanın riskli olduğunu düşünüyorum)

Son düzenleme:
Bu arada bana bu konuda büyük yardımcı olan, ne zaman ne sorsam üşenmeden anlatan @Oswinaldo abime teşekkürü borç bilirim.

Arabayı aldığımdan beri sadece 1 kez şarj için bekledim o da ilk aldığım gündü. Şarj artık çok dert edilecek bir şey değil işin içine girince anlıyorsunuz nasıl hareket etmeniz gerektiğini.
teslayı alırken hangi kasko sigortayı yaptırıyorlar? yoksa dışardan kendiniz mi yaptırdınız?

teslayı alırken hangi kasko sigortayı yaptırıyorlar? yoksa dışardan kendiniz mi yaptırdınız?
Ben cevap vereyim, onlardan yaptirmak zorunlu degil. Ben anadolu sigorta elektrikli arac sigortasi yaptirdim.
Kasko fiyayi muadil degerdeki araclarla benzerdi.

Ben cevap vereyim, onlardan yaptirmak zorunlu degil. Ben anadolu sigorta elektrikli arac sigortasi yaptirdim.
Kasko fiyayi muadil degerdeki araclarla benzerdi.
teşekkürler, avek'te eureko yapmışlardı benim aracıma

Geri