Benim kardeşimde yeni tiguan elagance paket var. Şehir dışı yapma imkanımız oldu. Yalıtım olarak iyi araç ancak juniper biraz daha iyi, lastik gürültüsü olarak juniper daha önde. İç mekan genişliği diz mesafesi benzer ancak juniperin bagaj alanı daha fazla önde arka ve ayrıca ekstra gözleri var. Tirim sesi olarak juniper daha iyi durumda. Tiguan da arka kapı üst döşemeleri yumuşak beklerdim sert plastiktikti bu juniperde yumuşak. Tüketim olarak aynı güzergahta kilima açık 110 şehir dışı sabit hızla 5.5-5.8 litre yakıyor tiguan, bu beni çok şaşırtmıştı yeni etsi motor gerçekten az yakıyor ancak aynı senaryoda juniper kilima açık 14.5-15 kW yaktı. Bu da hızlı şarj ile 1 kW 10-12₺ arasında değişiyor 100 km de 150₺ demek tiguan da bu 300-350₺ arası. Evden şarj ile durum dahada farklılaşıyor. Tesla nın ön koltuk soğutmaları, ön arka dört koltuk ısıtmasını. Hafızalı kişiye göre kişiselleştirme ayarlarını. Elektrikli koltuklarını vs vs sayınca Tesla dahada öne geçiyor. En önemli avantajı fiyat 2.350 den alınabiliyor. Tiguan elagance bile şuan 4 milyona dayanmış vaziyette Tesla o fiyatta olsaydı hangisini alırdın derseniz gönlüm tiguandan yana olabilirdi. Bunda da etmen marka geçmişi ve tecrübesi servis yaygınlığı olurdu. Ancak şuanki durumlarda tüm etmenlerle juniper direk ön planda.Hocam su an juniperde bu dediginiz olay gecerli degil, aksine sifirdan pahaliya satiliyor.
Dediginiz 2026 yili geldigince 25 model araclar icin gecerli olabilir.
Benim merak ettigim mevcut icten yanmali tiguanla karsilastirmasi nasil olur?
Bu arada model y siparis verdim gecen cuma gunu, su an iptal ile odeme arasinda kararsizim.
Son düzenleme: