Golf 8,5 Life Tabela Okuma Aktifleşmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bütün tabela okumaları çalışıyor, bütün tabelaları mükemmel okuyor. Yan yana en çok iki tabela geliyor ekranda.

Hız sınırı geçtiğinde çok güzel bir çınlama sesi yapıyor. Türkiye’de hiçbir zaman duyamayacağız bir zili varmış meğerse o ötüyor.

Ayrıca kilometre üzerine de hızı gösteren kırmızı bir üçgen koyuyor.

Her şey mükemmel çalışıyor yani

Tek yapmanız gereken medeni bir ülkeye geçmek.

Mükemmel cevap…

Ben cimere yazıcam bunu vw cevap vermiyor diye
Yunanistanda şıkır şıkır çalışıyor hatasız hemde
opel corsada bile türkiyede çalışıyor
Bile deme incitir karıncayı… 😀

Tabela okumada tek dezavantajı 82 hız sınırını 80 olarak görüyor. Sanırım 82 yi kullanan tek ülke biziz başka yerde yok diye mi acaba 82 leri 80 görüyor diye bazen düşünüyorum.

Tabela okumada tek dezavantajı 82 hız sınırını 80 olarak görüyor. Sanırım 82 yi kullanan tek ülke biziz başka yerde yok diye mi acaba 82 leri 80 görüyor diye bazen düşünüyorum.
Tek derdimiz o olsun açılsın da şu

Kaybedicek bi şey yok, akşam yazar gönderirim 😂 clioda var yahu clioda
Zaten daha önce buradaki dostlarla mail attık, adamlar “spam algıladık” dedi VW
Yani konunun farkındalar.
Bu iş Almanya “açın” dediği anda açılacak kadar basit.
Yeni yazılım değil ki, inşaatı baştan yapılsın. Ben 7 ay Yunanistan’dayım, 5 ay Türkiye’deyim
Vallahi 3. sınıf ülke gibi davranılıyor bize yakışmıyor.

Ya inanılır gibi değil. Bulgaristan a geçtik diye araba canlandı. Şakır şakır tabelaları okuyor, bülbül gibi uyarı zilleri ötüyor.

Daha gümrük kapısında çalışmaya başladı.

Bunun hiçbir teknik mazereti olamaz.

Doğuş resmen 3. sınıf ülke muamelesi yapıyor bize. PAzar payı olarak en önemli pazarlardan ama tabela okumasını bile çok görüyorlar.

i10 bile okuyor tabelaları Türkiye de.

Anlamıyorum ben bu Doğuş takileri, insan biraz üzülür dert eder, utanır sıkılır ülkemde neden çalışmıyor diye bu sistem.

Kaybedicek bi şey yok, akşam yazar gönderirim 😂 clioda var yahu clioda
Zaten daha önce buradaki dostlarla mail attık, adamlar “spam algıladık” dedi VW
Yani konunun farkındalar.
Bu iş Almanya “açın” dediği anda açılacak kadar basit.
Yeni yazılım değil ki, inşaatı baştan yapılsın. Ben 7 ay Yunanistan’dayım, 5 ay Türkiye’deyim
Vallahi 3. sınıf ülke gibi davranılıyor bize yakışmıyor.
Hocam 3.sinif ulke olmasak bu sekilde davranmaya yeltenmezler. Biz 3.sinif ulkeyiz.
Simdi bunu dava etsek davadan cikacak karara kac kisi guvenir?
Bunu Turkiyeden cikinca calisan herhangi bir ulkede dava etsen sonuc sadece degisim olmaz ustunede milyarlik ceza keserler. Ama burada hic birsey olmaz. En iyi ihtimal sen hakli bulunursun bu ozelligi ac deer dogusa. Onlarda senin aracta bir sekilde acarlar.
Bir cok ulkede servis geri cagirmalari olurken nedense bu ulkeye hic sorunlu arac gelmemis oluyor. (Dizel emisyon skandali,dsg sorununu baska ulkede kabul etme vb.)
Ortalik bir zamanlar bozulan dsg lerle doluyken baska ulkelerde sorun kabul edilirken dogus bizim ulkede bahsedilen sorunlu araclar yok dedi .

Hocam 3.sinif ulke olmasak bu sekilde davranmaya yeltenmezler. Biz 3.sinif ulkeyiz.
Bunu Turkiyeden cikinca calisan herhangi bir ulkede dava etsen sonuc sadece degisim olmaz ustunede milyarlik ceza keserler. Ama burada hic birsey olmaz. En iyi ihtimal sen hakli bulunursun bu ozelligi ac deer dogusa. Onlarda senin aracta bir sekilde acarlar.
Bir cok ulkede servis geri cagirmalari olurken nedense bu ulkeye hic sorunlu arac gelmemis oluyor. (Dizel emisyon skandali,dsg sorununu baska ulkede kabul etme vb.)
Ortalik bir zamanlar bozulan dsg lerle doluyken baska ulkelerde sorun kabul edilirken dogus bizim ulkede bahsedilen sorunlu araclar yok dedi .

Genel olarak bahsettiğiniz sorunların temelinde markanın ithalatçı/dağıtıcı aracılığıyla satılıyor olması var.

Yani dava edecek olsanız zaten VW'i değil doğuşu dava edeceksiniz. Doğuş da diyecek kardeşim ben üretici değil aracıyım. Üretici bu özelliği vermiyorsa ben ne yapabilirim. Üretici de diyecek kardeşim ben Türkiye de faliyet gösteren bir şirket değilim ve yükümlülüğüm de yok.

Bazı işlevlerin ise Türkiye de çalışmıyor olması ise gerçekten trajik bir durum. 2016 model golf'ü olan arkadaşın kullandığı özelliği sen 2026 golf'ünde kullanamıyorsun.

Bu yeni platform hakkında çok teknik bilgim olmasa da kişisel görüşüm olay ne tabela uyumluluğu, ne de başka bir şey. Sanıyorum ki Türkiye de GSM yada Uydu bağlantısı ile ilgili bir anlaşma yada benzeri birşeyleri yok. Yada var ancak ek masraf çıkartmamak için aktive etmiyorlar. Bu yüzden devre dışı bırakıyorlar.

Zira MQB platformunda bu tabela sistemi kapalı devre bir sistemdi. Yani herşey aracın içerisinde ölçülüp biçiliyordu.

Yeni platform da ise sistem kısmen çevrimiçi çalışıyor. Kamera ve radarlardan alınen veri tek başına yeterli olmuyor. Araçlar sürekli olarak Volkswagen sunucuları ile bağlantılı. Dolayısıyla eğer araçlar sunucular ile veri alışverişi yapamayacağı için bazı işlevleri kapatıyorlar.

Mesela Avrupa da VW Connect uygulaması aracılığı ile araca yükseltme hizmeti sunuyorlar. Burada insanların düşünmesi lazım bu nasıl mümkün diye. Atıyorum araçta koltuk ısıtma yok, ancak uygulamadan satın alırsan aracında koltuk ısıtma oluyor. Yada tabela okuma yok, uygulamadan satın alırsan var oluyor.

Demek ki bir çok pakette gerekli donanım halihazırda mevcut ve aktive edilirse kullanılabiliyor.

Sınırlara yaklaşınca çalışması olayına da şöyle örnek vereyim. Mesela benim fransız hattım kapıkuleye yaklaşınca sanki Fransa'da gibi kullanılabilir hale geliyor. Atıyorum İstanbul da dakikasına 2€ yazıyorken, Kapıkule de bir anda bedava oluyor. Çünkü Bulgaristan Avrupa Birliği içinde olduğu için GSM ağına dahil.

Gerçekten can sıkıcı durum i10 bile okuması şaka gibi

Ne günah işledik de türkiyede doğduk bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çok güzel yazmışsın 👏🏻
Gerçekten yazık bize

Genel olarak bahsettiğiniz sorunların temelinde markanın ithalatçı/dağıtıcı aracılığıyla satılıyor olması var.

Yani dava edecek olsanız zaten VW'i değil doğuşu dava edeceksiniz. Doğuş da diyecek kardeşim ben üretici değil aracıyım. Üretici bu özelliği vermiyorsa ben ne yapabilirim. Üretici de diyecek kardeşim ben Türkiye de faliyet gösteren bir şirket değilim ve yükümlülüğüm de yok.

Bazı işlevlerin ise Türkiye de çalışmıyor olması ise gerçekten trajik bir durum. 2016 model golf'ü olan arkadaşın kullandığı özelliği sen 2026 golf'ünde kullanamıyorsun.

Bu yeni platform hakkında çok teknik bilgim olmasa da kişisel görüşüm olay ne tabela uyumluluğu, ne de başka bir şey. Sanıyorum ki Türkiye de GSM yada Uydu bağlantısı ile ilgili bir anlaşma yada benzeri birşeyleri yok. Yada var ancak ek masraf çıkartmamak için aktive etmiyorlar. Bu yüzden devre dışı bırakıyorlar.

Zira MQB platformunda bu tabela sistemi kapalı devre bir sistemdi. Yani herşey aracın içerisinde ölçülüp biçiliyordu.

Yeni platform da ise sistem kısmen çevrimiçi çalışıyor. Kamera ve radarlardan alınen veri tek başına yeterli olmuyor. Araçlar sürekli olarak Volkswagen sunucuları ile bağlantılı. Dolayısıyla eğer araçlar sunucular ile veri alışverişi yapamayacağı için bazı işlevleri kapatıyorlar.

Mesela Avrupa da VW Connect uygulaması aracılığı ile araca yükseltme hizmeti sunuyorlar. Burada insanların düşünmesi lazım bu nasıl mümkün diye. Atıyorum araçta koltuk ısıtma yok, ancak uygulamadan satın alırsan aracında koltuk ısıtma oluyor. Yada tabela okuma yok, uygulamadan satın alırsan var oluyor.

Demek ki bir çok pakette gerekli donanım halihazırda mevcut ve aktive edilirse kullanılabiliyor.

Sınırlara yaklaşınca çalışması olayına da şöyle örnek vereyim. Mesela benim fransız hattım kapıkuleye yaklaşınca sanki Fransa'da gibi kullanılabilir hale geliyor. Atıyorum İstanbul da dakikasına 2€ yazıyorken, Kapıkule de bir anda bedava oluyor. Çünkü Bulgaristan Avrupa Birliği içinde olduğu için GSM ağına dahil.
Çok doğru üstad gsm ağı kısmı 👏🏻

Çünkü gerçekten 3. sınıf ülkeyiz. Öyle gibi yapmasına da gerek yok öyleyiz zaten.

Siyasi konuşmadan yazmak istiyorum, niyetim o değil ancak yönetenler zaten kendi vatandaşını kendinden görüp kıymet vermiyor, Alman bir firma neden versin ? Cimer de size bizim sorumluluk alanımız değil diyerek konuyu kapatacak.

Buna benzer tonla örnek veririm.

Samsung'dan ürün alıyorsun mesela, tonla aksesuarı var ama buraya getirmiyor. "Niye getirmiyorsunuz?" diye genel merkeze, Türkiye bilmem ne müdürüne kadar mail atıyorum, umursamıyor. Yine forumdan tanıştığım biri Gürcistan'a gidiyor sagolsun getiriyor. Gürcistan kadar bile önem verip o ürünü buraya getirmiyorlar mesela.

Kullandığım bir cihaza çok güzel, ihtiyacım olan bir aparat arıyorum ama ülkede satılmıyor. Zar zor uygun fiyata bulabilirsem gümrükten geçiriyorum ama sonra birden bir gecede kanun değişiyor, diyor ki artık bedava bile olsa bir şey getiremezsin. 30 Euro ile zar zor nefes aldığım alanı bile bana çok görüyor.

Bir şeye ihtiyacım olduğunda ya o sene yurt dışına çıkmayı bekliyorum, çıkamıyorsam yurt dışında çalışan arkadaşlarıma utana sıkıla "Şunu alabilir misin?" diyorum, anlamıyorlar bile böyle basit şeyleri istememe.

Millet yurt dışına gidince geziyor, biz Türkler yok teknoloji mağazası yok bilmem ne mağazası diye geziyoruz. Hele az niş bir cihaz falan kullanın ya da hobiniz falan olsun, hiçbir şey bulamazsınız bu ülkede. Açık hava hapishanesi, arada da cezaevinden izin alıp yurt dışına gidiyoruz, durum bu.

Araba için tonla aksesuar var ama gümrükten geçirmek yasak. Utanmadan bir de arabasına parça getiren adamı DSmart'taki gümrük programında sanki uyuşturucu getirmiş gibi çekip program yapıyorlar.

Yemin ediyorum çıldıracak gibi oluyorum bazen. Ot gibi yaşa, bir şey talep etme, sana getirilenlere razı ol, herkesin bizden talebi bu.

Açmayacaklar tabela okumayı da, umurlarında bile değilizdir. Ben sürekli nerelere hangi konularda mail atıyorum, buna benzer daha olumlu dönüş aldığım bir ikiden fazla değildir. Artık uğraşmaktan yoruldum.

Üzülmekle öfke arasında gidip geliyorum.

Çabanızı cidden çok takdir ediyorum, çok daha fazlasını sürekli yapan biri olarak ama artık uğraşasım gelmiyor.

Son düzenleme:
Bende golf 7 den sonra passat b8 e geçtim onda şerit takip tabela okuma var hız sınırlarını solma yasağı gibi tabelaları okuyor ama ilk çalıştırmada sınırlı uyarısını vermekte

Dün Bulgaristan da bir markette bakınırken aynı şeyleri düşündüm. Biz Bulgaristan a göre çok daha büyük bir ülke olmamıza rağmen
bir sürü ürün ülkeye girmiyor
Gümrük ücretleri aşırı yüksek
Bazı markalar yok
Alkol fiyatları yüzünden türk vatandaşları alkol reyonunda geziyor
vb.

Ayrıca Bulgaristan market raflarındaki ürünlerin çoğu Bulgar veya EU imalatı. Öyle aman aman TR üretimi ürün de yok raflarda.

rezillik

Geri