Golf 8,5 Life Tabela Okuma Aktifleşmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğuş aradı biraz önce La Fontain den masallar bilmediğim şeyi anlatın dedim…
Kısaca YAZILIM BEKLİYORUZ dedi…
8 kasasında da yok bu özellik sanırım.

O zaman 7 yıldır ne yazılımı bekliyor bunlar? Ben de gökten tepeme altın yağsın bekliyorum ama olmuyor. İcraat lazım laf değil
Kiralık olarak kullandığım Clio'da da aynı durum vardı, kontağı açtıktan sonra direkt kapatıyordum. Aslında gerçekten olmaması bi yandan da iyi.. Ama olsun, ben istediğimde kapatayım daha kullanışlı olabilir diye düşünüyorum. Tabi sürekli kapatmak gereği doğarsa can sıkıcı hale gelir o ayrı konu :D
Olsun da kapatalım bu arada. Uzun yolda işime yarar çünkü

O zaman 7 yıldır ne yazılımı bekliyor bunlar? Ben de gökten tepeme altın yağsın bekliyorum ama olmuyor. İcraat lazım laf değil

benim bir önceki mk8 araçta vardı…
@GolfTutkulu ☺️

IMG_4009.jpeg
IMG_4010.jpeg

8 de tabela okuma donanımı yok. sonradan retrofit ile eklendiğinde açılabiliyor. 8.5 da standart olarak geliyor.

8.5 da donanımı var ama yazılımı yok 😁
8.5 da her pakette kamera radar olduğu için dikkat çekiyor. Kamera 8 kasasında life pakette bile yoktu. Ondan çok dikkat çekmiyordu. Style paketleri falan için aynı şey geçerliymiş sanırım (donanım var tabela yok) Dediğim buydu

Konu: Trafik Levhası Okuma Sistemi Hakkında

Merhaba,

Golf 8.5 kullanıcısı olarak belirtmek isterim ki, araçta trafik levhalarını okuma sistemi mevcut olmasına rağmen kısılmış, kapalı ve hata verebilir şekilde çalışıyor.

Bu sistemin kapalı tutulması size ne tür bir avantaj sağlıyor? Reklamlarınızda Travel Assist ve benzeri güvenlik önlemlerinden bahsediyorsunuz; oysa asıl önemli olan, bu sistemi araç kullanıcılarının güvenliği ve konforu için kullanabilmesidir. Biz bu aracı kullananlar olarak neden bu imkandan faydalanamıyoruz?

Karşılaştırma açısından belirtmek isterim ki, 2023 model Opel Astra’nın tamamında Türkiye’de bu özellik aktif olarak kullanılıyor. Bu kafa karışıklığını derhal ortadan kaldırarak, sistemin açılması ve tüm kullanıcıların erişimine sunulmasını talep ediyorum.

Bu konu hakkında mantıklı ve net bir açıklama bekliyorum; aksi durumda çok sayıda kullanıcının mağduriyet yaşadığını görmeye devam edeceksiniz.

Teşekkürler,

ALMANCASI

Betreff:
Verkehrsschild-Erkennungssystem

Sehr geehrte Damen und Herren,

Als Golf 8.5 Nutzer möchte ich darauf hinweisen, dass das Verkehrsschild-Erkennungssystem im Fahrzeug zwar vorhanden ist, jedoch eingeschränkt, deaktiviert und fehleranfällig arbeitet.

Welchen Vorteil bringt es Ihnen, dieses System deaktiviert zu lassen? In Ihrer Werbung sprechen Sie von Travel Assist und anderen Sicherheitsfunktionen; dabei ist gerade diese Funktion für die Sicherheit und den Komfort der Fahrzeugnutzer entscheidend. Warum können wir als Nutzer dieses Fahrzeugs nicht auf diese Funktion zugreifen?

Zum Vergleich: Im Opel Astra 2023 Modell ist diese Funktion in ganz Türkei aktiviert. Ich fordere daher, diese Unklarheit umgehend zu beseitigen und das System zu aktivieren, sodass alle Nutzer darauf zugreifen können.

Ich erwarte eine nachvollziehbare und klare Antwort zu diesem Thema; andernfalls werden Sie weiterhin sehen, dass zahlreiche Nutzer benachteiligt werden.

Vielen Dank,
Bu sistemin çalıştığı benzer veya daha düşük segment araçların listesi verilmeli

Herkes kendi aracının şasi numarasını mutlaka yazmalı

Doğuş un bu sistemin neden çalışmadığı ile ilgili açıklaması (yazılı var ise çok iyi olur) mutlaka eklenmeli. Böylece Doğuş un açıklaması ne kadar mantıklı tutarlı belli olur.

Sistemin ne zaman devreye alınacağı mutlaka sorulmalı.

Kullanan varsa LinkedIn bu tür konularda güzel iş yapabiliyor, mail kesinlikle atılır ama üstüne LinkedIn'den de yazılması artı olarak fayda sağlayabilir düşüncesindeyim.

İngilizce atmak daha iyi olmaz mı? :) Yapay zeka ile biraz üstünden geçip İngilizce çevirisini yaptırdım, aşağıya ekliyorum isteyenler için. @Xcorpit39 elinize sağlık orijinal içerik için :)

Inquiry Regarding the Traffic Sign Recognition Systems – Volkswagen Golf 8.5

Dear [AD-SOYAD],

I am writing to you as the owner of a Volkswagen Golf 8.5 to express my concerns regarding the current unavailability of the Traffic Sign Recognition (TSR) system in the Turkish market.

While the vehicle is equipped with the necessary hardware to support Travel Assist and advanced safety suites, the TSR feature remains deactivated or restricted. This omission is particularly notable given that competitors in the same segment—such as the 2023 Opel Astra—offer this functionality as standard in Turkey.

The deactivation of this system impacts both the safety and the overall driving experience. As a user, I believe that the availability of these features is essential for maximizing the vehicle's "Travel Assist" capabilities and ensuring passenger comfort.

I would appreciate a clear, technical explanation regarding the following:

• The specific regulatory or technical reasons why this feature is currently disabled in Turkey.
  • Whether there is a planned software update or service action to activate this system for existing Golf 8.5 owners.

I look forward to your professional guidance on this matter and hope to see Volkswagen maintain its leadership in safety technology within our region.

Sincerely,
[AD-SOYAD]
Alman a İngilizce değil Almanca atılmalı. Beceriksizliğini veya umursamazlığını kendi dilinde görmeleri iyi olur.

Çinliler Uzakdoğulular ortalığı kasıp kavururken hâlâ Alman markası alan müşterileri biraz önemseseler iyi olurdu.

Bizdeki tabelalar tekrar etmediği için bazı noktalarda tabela okuma eksik/hatalı oluyor. Örneğin uzun yolda yerleşim yerine giriyorsun 70 tabelası geliyor. Çok güzel. Sonra yerleşim yeri bitiş tabelası geliyor ama 110 hız tabelası olmadığından araç hala o yolu 70 olarak gösteriyor.
Donanım olarak kullanmayacağım bir özellik ama mail atacağım yarın. Forum dayanışması :cool:

Geri