Golf 1.5 tsi DSG 150 HP Hızlanma Sorunu (DPCA Motor)

Erdem3344

Yeni Üye
İsim
Erdem
Araç
Golf 7,5 1.5 150 Hp tsi
Öncelikle herkese merhaba grubun da yeni üyesiyim daha önce de gruba bazen girip sorun ve çözümleri okuyarak zaman geçiriyordum ve bana da konu açmak nasipte bu güneymiş 🙂 1 hafta önce golf 7,5 2019 model 101.xxx km’de 1.5 tsi araç satın aldım ve memleketime geriye dönerken sakin kullandığım için birşey farketmedim. Sonrasında aracı biraz sıkıştırarak kullandığım zaman hissettim ki 3,500 4,000 devir den sonra ara ara tekleme ve hızlanmada sorun yaşıyor ve herhangi bir arıza uyarısı vermiyor araçta 150 HP güç hissiyati yok. Normal kullanımda herhangi bir problem yok dediğim gibi sadece sert kullanımda bahsettiğim devirlerden sonra güçlük yaşıyor. Servis geçmişine baktığımız zaman şimdiye kadar sürekli yetkilisi serviste bakım yapılmış bujileri falanda 60 bin km de değiştirilmiş. Sadece mekanik olarak 05E198701A parça kodlu turbo temir kiti değişimi yapılmış aldığım araç sahibi de araç sabahları sesli çalışıyor sorunu ile bayiye başvurmuş. Bu konuda daha önce sorun yaşayan oldu mu? Konu açmamdaki sebep de malum arıza zor bulunuyor Belki basit birşeydir veya grupta işinde profesyonel kişiler var ise yol yordam gösterir niyetindeyim. Konumu güncel olarak takip etmekte ve sorun çözümünde gerekli yaptığım herşeyi tekrar bildireceğim…

Bayandan araba alınmaz bence.

Motorların ara sıra devir çevirmesi gerekiyor. Bir hanımda 2 bin devir asla geçmez araba. Erkekler gibi detaylı temizlik, yağ su vb. şeylerden de anlamadıklari için Allah'a emanet gidiyor gibi bir şey araba.
Aynen motor sağır kalıyor.

Upvote 0

Bence cinsiyet olarak yaklaşmak doğru değil. Bahsettiğiniz profilde olan onlarca erkek sürücü var. Eşim bir bayan olarak yeri gelince gayet hızlı kullanıyor. DSG prensiplerine çok fazla hakim. Araç arıza yaparsa ne yapacağını biliyor. Yağ ve suyu da kontrol etmeye çok gerek yok zira araçlarımızda sensör var. Bakım zamanı kaçak kontrolü yapılması yeterli. Detay temizlik konusunda nispeten haklısınız camlar hariç benim kadar detay temizleyemiyor ama araç temizliğini de genellikle ben üstleniyorum.
Genelleme diyelim hocam. Şu şarkı benden size gelsin 😁😁

Upvote 0
Hocam aracınızda yazılım olabilir mi ? Düzgün map yoksa kesmesi normal. İsterseniz orjinal dosyaya dönün. Benim stage 2 golfümde aynı problem vardı. Tekrar yazdırdık düzeldi.
Hocam aracı az önce yine test ettim sorun aynı devam ediyor hafta içerisinde yazılımcıya gidip kontrol ettirecem yazılım yok ise de araç testine çıkarız dedi yazılımcı ile görüştüm durum baya can sıkıcı hale gelmeye başladı İnşallah basit birşeydir. Kendimde obd cihazı var daha önce 1.2 tsi Polo stage 1 yazılımlı aracım vardı cihaz ile bakarız yolda gazladığım zaman 9 avansa kadar açıyordu araç kendini internet araştırmalarıma göre 1.5 tsi 22 avansa kadar açıyor. Aracımda kendi bildiğim doğrular neticesinde teste çıktığım zaman sakin kullanımda avans 15 falan iken gazladığımda 22 ye gelmesi gerekir iken 1-2 avans açıyor sadece kısıyor sanki araç kendini bu konuda umarım grupta anlayan birisi vardır ve yol gösterir

Upvote 0
Aynen motor sağır kalıyor.
Hocam motor sağır kalır performans düşük olur anlarım ama araçta hızlanırken 3.500 4.000 devirlerden sonra bariz hafif hafif tekleme tarzı hareket başlıyor ve Buda aracın geç hızlanmasına sebep oluyor performans düşüyor ama normal kullanımda hiçbir problem yok sorun aracı sert kullanınca ortaya çıkıyor. Umarım çözeceğiz 😀

Upvote 0
Kendim kontrol ettiğim kadarı ile iat sıcaklığı yani emme manifoldundan geçen sıcaklık 40 ın üzerine çıkmıyor 3-5 sefer zorlasam 41 falan oluyor

Upvote 0
Hocam motor sağır kalır performans düşük olur anlarım ama araçta hızlanırken 3.500 4.000 devirlerden sonra bariz hafif hafif tekleme tarzı hareket başlıyor ve Buda aracın geç hızlanmasına sebep oluyor performans düşüyor ama normal kullanımda hiçbir problem yok sorun aracı sert kullanınca ortaya çıkıyor. Umarım çözeceğiz 😀
Sizin araçda tam neyden kaynaklı bir sorun var bilemiyorum hocam. Tespit edilemeyen sorunlar aşırı sinir ediyor.

Upvote 0
Sizin araçda tam neyden kaynaklı bir sorun var bilemiyorum hocam. Tespit edilemeyen sorunlar aşırı sinir ediyor.
Valla hocam bende aynı şekilde oluyorum normalde basit birşeydir diye takmıyordum ama bulunmayınca insanın ister istemez morali bozuluyor

Upvote 0

Geri