Golf 1.5 TSI DSG 150 HP Hızlanma Sorunu (DPCA Motor)

İsim
Erdem
Araç
Golf 7,5 1.5 150 Hp tsi
Öncelikle herkese merhaba grubun da yeni üyesiyim daha önce de gruba bazen girip sorun ve çözümleri okuyarak zaman geçiriyordum ve bana da konu açmak nasipte bu güneymiş 🙂 1 hafta önce golf 7,5 2019 model 101.xxx km’de 1.5 tsi araç satın aldım ve memleketime geriye dönerken sakin kullandığım için birşey farketmedim. Sonrasında aracı biraz sıkıştırarak kullandığım zaman hissettim ki 3,500 4,000 devir den sonra ara ara tekleme ve hızlanmada sorun yaşıyor ve herhangi bir arıza uyarısı vermiyor araçta 150 HP güç hissiyati yok. Normal kullanımda herhangi bir problem yok dediğim gibi sadece sert kullanımda bahsettiğim devirlerden sonra güçlük yaşıyor. Servis geçmişine baktığımız zaman şimdiye kadar sürekli yetkilisi serviste bakım yapılmış bujileri falanda 60 bin km de değiştirilmiş. Sadece mekanik olarak 05E198701A parça kodlu turbo temir kiti değişimi yapılmış aldığım araç sahibi de araç sabahları sesli çalışıyor sorunu ile bayiye başvurmuş. Bu konuda daha önce sorun yaşayan oldu mu? Konu açmamdaki sebep de malum arıza zor bulunuyor Belki basit birşeydir veya grupta işinde profesyonel kişiler var ise yol yordam gösterir niyetindeyim. Konumu güncel olarak takip etmekte ve sorun çözümünde gerekli yaptığım herşeyi tekrar bildireceğim…

valla ben satın alırken galeriden erkekten aldım.

aracın sahibi bayan galericinin ablası.

şu an en ufak civatasına kadar erkek arabası 😎 aracı nerdeyse komple söküp eski sahibinden kalma her izi sildim. artık benim arabam
Galericiden olması iyi mi kötü mü bilemedim ama erkekten olması iyi en azından güzel pazarlık yaparsınız👍 hocam en ufak civatasına kadar söktüm sözünüze gerçekten inanıyorum Bu arabaya en az bir araba parası harcadığınızada sonuna kadar inanıyorum 😀, helal olsun gerçekten çok büyük sabır istiyor benim şu anki arabam bana 30 bin lira masraf çıkarsa hemen satarım ama siz satmadınız sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum👏🏻.

Upvote 0

Katılıyorum, yakın zamanda kuzenim (kadın) sınava girdi aks başı ne diye sorulduğunda yanlış cevap verdiği için ilk sınavdan kaldı 2.sınavda hazırlanıp girip zar zor kazandı, doğrudur kadınlar zor durumda kalmadıkça araştırmıyor araştırmaya da yanaşmıyor, sürücü kurslarının hiçbiri hak ettiği parayı kazanmıyor kimseye de aldıkları para kadar öğretmiyorlar mesela geçen ona sürücü kursunda frene basarken (80-90 hızla) debriyaja basıp frene bas demişler ya ne gerek var 15-20 ile giderken ben debriyaj fren yapıyorum adamlar demiş ki ne yaparsan debriyajla yap yani bilmiyorum bir doğruluk payı var mı acaba geçen gün aile ile yola çıktık benden arabayı kullanmayı rica etti arabayı verdim neredeyse kaza yapacaktı bu sürücü kursları ne işe yarıyor kadın düz yolda trafikte gitmeyi bilmiyor ehliyet sınavından ehliyet almış, ben size söyleyeyim Bu komisyonlarda ve öğreticilerde torpil geçiyor kendi adamını geçirtiyor istemediğini de zaten normal kurallara uyarak bırakıyor, kendisi sınava girdiğinde ben gözetmendim gerçekten kalacağını sandım ama bırakmadılar nedense birkaç kere sinyal vermeyi unuttuğunu ama öğreticinin ona hareket yaptığını söyledi onun ona hatırlattığını söyledi uğraşsam bana bela gerçekten adam akıllı sürücü kursu neredeyse kalmamış en azından Diyarbakır'da kalmadı:D
Hanımla yaşadık daha geçen. Evimin yakınındaki bı kasis çok küçük, biraz hızlı geçebilirsin diye konuştum. Ertesi gün geçerken hızlı geçti bı baktım 2. Vitese atmış araba bı anda 3 bin devire hopladı. Neden yaptım dediğinde kasiste ikiye atılır ya dedi. Ezber işte ezber sorun ezberrrr!!!! Arada sırada 2. Viteste kasise girerken de vites atmamasına rağmen debriyaja basıyor. O da ezber.

Ya da ışıklarda beklerken ışık yeni kırmızı yansa bile 1. vitese atıp debriyajdan hafif ayağını çekip kavrama noktasında bekliyor. Bunu da şöyle farkettim, benim araba ilk kalkışta ayağını debriyajdan çekerken 1100-1200 devire kendi gaz veriyor sen gaz vermesen de. Bı baktım araba devri arttı debriyajı neden bırakıyorsun dedim kalkışa hazırladım dedi :) Kavramaya zarar verdiğinden bir haber. Her durduğunda bunu yaptığını düşünsenize... Ben de ışıkta boşta bekle, geç kalk ama boşta bekle dedim artık boşta bekliyor.

Kadınlar böyle maalesef

Upvote 0
Hanımla yaşadık daha geçen. Evimin yakınındaki bı kasis çok küçük, biraz hızlı geçebilirsin diye konuştum. Ertesi gün geçerken hızlı geçti bı baktım 2. Vitese atmış araba bı anda 3 bin devire hopladı. Neden yaptım dediğinde kasiste ikiye atılır ya dedi. Ezber işte ezber sorun ezberrrr!!!! Arada sırada 2. Viteste kasise girerken de vites atmamasına rağmen debriyaja basıyor. O da ezber.

Ya da ışıklarda beklerken ışık yeni kırmızı yansa bile 1. vitese atıp debriyajdan hafif ayağını çekip kavrama noktasında bekliyor. Bunu da şöyle farkettim, benim araba ilk kalkışta ayağını debriyajdan çekerken 1100-1200 devire kendi gaz veriyor sen gaz vermesen de. Bı baktım araba devri arttı debriyajı neden bırakıyorsun dedim kalkışa hazırladım dedi :) Kavramaya zarar verdiğinden bir haber. Her durduğunda bunu yaptığını düşünsenize... Ben de ışıkta boşta bekle, geç kalk ama boşta bekle dedim artık boşta bekliyor.

Kadınlar böyle maalesef
Hocam dediğim gibi araba erkekten alınır kesinlikle kadından araba alınmaz benim gözümde benim aldığım çoğu araba sadece erkeğin binebileceği bir kondisyonda ve halde olan arabalar mesela 2005 model taklalı komple boyalı ön 3 parça değişen Clio 2 85 beygirlik bir araba 1.5 dizel motor, bu arabaya hiçbir kadın binmeye ikna edilemez ne yaparsan yap o kadın bu arabaya binmez lakin ben bu arabayı 100.000 kilometre kullandım ardından sattım yine bir erkeğe sattım yani bu tür arabalara kadınlar binmediği için benim kafam rahat çünkü alan adam bakıyor zaten ben çok baktım o arabaya gözüm gibi baktım hatta hatchback olmasından dolayı benim gözümde genç arabasıydı çok sevdim o arabayı inanmazsanız orijinal BBS jant bile takmıştım maalesef satmak zorunda kaldım sonra biliyorsunuz zaten 2019 yılında, ondan sonra geçen ocakta kendime bir symbol aldım yine bir erkekten aldım arabayı kullanıyorum 40 bin kilometredir beni sanayiye sokmadı yani benim alacağım arabalar genelde hep erkek elinden geçmiş bakılan arabalar kaza geçmişi fazla kabarık olsa da 😀 genel olarak motor yürüyen olarak güzel araçlar, bakalım artık bir gün paramız olursa lüks bir araba almaya gidersek yine bir erkekten alırım ama bekar bir erkekten 😀.

Son düzenleme:
Upvote 0
Galericiden olması iyi mi kötü mü bilemedim ama erkekten olması iyi en azından güzel pazarlık yaparsınız👍 hocam en ufak civatasına kadar söktüm sözünüze gerçekten inanıyorum Bu arabaya en az bir araba parası harcadığınızada sonuna kadar inanıyorum 😀, helal olsun gerçekten çok büyük sabır istiyor benim şu anki arabam bana 30 bin lira masraf çıkarsa hemen satarım ama siz satmadınız sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum👏🏻.
30 çıkarsa iyi ben diyim 100 siz diyin 120. ha şu anda ki değeri masrafını karşılıyor orası ayrı. 1 milyon daha olacak ki bunu satıp güzel bir passat alayım. önümüzdeki 10 sene binmeye devam edicem gibi duruyor. Tdi motor olması büyük avantaj 300-400 bine kadar rahatlıkla gider

Upvote 0
30 çıkarsa iyi ben diyim 100 siz diyin 120. ha şu anda ki değeri masrafını karşılıyor orası ayrı. 1 milyon daha olacak ki bunu satıp güzel bir passat alayım. önümüzdeki 10 sene binmeye devam edicem gibi duruyor. Tdi motor olması büyük avantaj 300-400 bine kadar rahatlıkla gider
Hocam o kadar yaptınız bari satmayın siz kullanın umarım dediğiniz gibi 300-400 bine rahatlıkla gider bence çünkü motor kısmına çok harcama yaptınız enjektör gibi, hocam 2-0 TDi bluemotion Business Passat yakışır 😀 ama 1 milyon az para değil kim ne derse desin müteahhit için bile büyük para.

Upvote 0
Hocam dediğim gibi araba erkekten alınır kesinlikle kadından araba alınmaz benim gözümde benim aldığım çoğu araba sadece erkeğin binebileceği bir kondisyonda ve halde olan arabalar mesela 2005 model taklalı komple boyalı ön 3 parça değişen Clio 2 85 beygirlik bir araba 1.5 dizel motor, bu arabaya hiçbir kadın binmeye ikna edilemez ne yaparsan yap o kadın bu arabaya binmez lakin ben bu arabayı 100.000 kilometre kullandım ardından sattım yine bir erkeğe sattım yani bu tür arabalara kadınlar binmediği için benim kafam rahat çünkü alan adam bakıyor zaten ben çok baktım o arabaya gözüm gibi baktım hatta hatchback olmasından dolayı benim gözümde genç arabasıydı çok sevdim o arabayı maalesef satmak zorunda kaldım sonra biliyorsunuz zaten 2019 yılında, ondan sonra geçen ocakta kendime bir symbol aldım yine bir erkekten aldım arabayı kullanıyorum 40 bin kilometredir beni sanayiye sokmadı yani benim alacağım arabalar genelde hep erkek elinden geçmiş bakılan arabalar kaza geçmişi fazla kabarık olsa da 😀 genel olarak motor yürüyen olarak güzel araçlar, bakalım artık bir gün paramız olursa lüks bir araba almaya gidersek yine bir erkekten alırım ama bekar bir erkekten 😀.
Kendi arabamı acil elimden çıkarmam gerekiyordu biraz ucuza verdim. Verdiğim adam ekspere soktu. Arabada hiçbir sorun çıkmadı. Tek çıkan sorun soğutma suyunda çok çok ufak bı kaçak. Adam vazgeçti almaktan 600 km uzaktan gelmişti. Lan 2005 model araba 180 binde daha ucuza da verdim ne alacan daha. Böyle erkekler de var. Sızıntıyı ben farketmemiştim bile o kadar küçüktü. Arabanın ağır bakımları yeni yapmıştım hiçbir masrafı da yoktu. Erkeklerde de böyle var.

Eski arabalar kullanması daha zor evet. Ama bazen de daha rahat. Eski arabam vites geçişi her şeyi gayet iyiydi sürerken zorluk yaşamıyordum. Ama eşim yeni arabanın daha kolay kullandığını iddia ediyor :D Eski araba kalkışı daha rahatti, boyutu daha küçüktü. Şuanki araba turbolu olduğu için gaz tepkimesi gecikiyor. Kaldırması daha zor daha ağır ama o tersine inanıyor :) Psikoloji böyle bir şey.

Bı de eski arabada çok kalmıyordum bir yere sürterse diye, zaten temizlik boyası vardı komple boyalı idi. Şuan sırf bu yüzden eski arabalara yakın koymuyorum :)

Upvote 0
Hocam o kadar yaptınız bari satmayın siz kullanın umarım dediğiniz gibi 300-400 bine rahatlıkla gider bence çünkü motor kısmına çok harcama yaptınız enjektör gibi, hocam 2-0 TDi bluemotion Business Passat yakışır 😀 ama 1 milyon az para değil kim ne derse desin müteahhit için bile büyük para.
Kısmet hocam bundan 6-7 yıl önce minibüs bekliyordum her halimize şükür olsun bazen kızıyorum masraf çıkartıyor diye ama olmayınca değerini anlıyorsunuz araba günümüzde evden sonra 2. en önemli ihtiyaç elimiz kolumuz oluyor. şükür sağını solunu topladım mekanik olarakta belli bi seviyeye getirdim. halen ufak tefek eksikleri var zamanla onlarıda yavaş yavaş hallederim

Upvote 0
Kendi arabamı acil elimden çıkarmam gerekiyordu biraz ucuza verdim. Verdiğim adam ekspere soktu. Arabada hiçbir sorun çıkmadı. Tek çıkan sorun soğutma suyunda çok çok ufak bı kaçak. Adam vazgeçti almaktan 600 km uzaktan gelmişti. Lan 2005 model araba 180 binde daha ucuza da verdim ne alacan daha. Böyle erkekler de var. Sızıntıyı ben farketmemiştim bile o kadar küçüktü. Arabanın ağır bakımları yeni yapmıştım hiçbir masrafı da yoktu. Erkeklerde de böyle var.

Eski arabalar kullanması daha zor evet. Ama bazen de daha rahat. Eski arabam vites geçişi her şeyi gayet iyiydi sürerken zorluk yaşamıyordum. Ama eşim yeni arabanın daha kolay kullandığını iddia ediyor :D Eski araba kalkışı daha rahatti, boyutu daha küçüktü. Şuanki araba turbolu olduğu için gaz tepkimesi gecikiyor. Kaldırması daha zor daha ağır ama o tersine inanıyor :) Psikoloji böyle bir şey.

Bı de eski arabada çok kalmıyordum bir yere sürterse diye, zaten temizlik boyası vardı komple boyalı idi. Şuan sırf bu yüzden eski arabalara yakın koymuyorum :)
Benim aracım kaporta olarak leş lakin yürüyen olarak on numaraydı bir keresinde 200 görmüştüm tam bir uçan tabuttu 300 binde almıştım 400 binde sattım ama çok çok seviyordum ilk arabamdı bir parçamdı ben almadan önce bu arabayı hiç satmayacağım hep bende kalacak diye plan yaptım kaderde kendi planını yapmış:).

Upvote 0
Kısmet hocam bundan 6-7 yıl önce minibüs bekliyordum her halimize şükür olsun bazen kızıyorum masraf çıkartıyor diye ama olmayınca değerini anlıyorsunuz araba günümüzde evden sonra 2. en önemli ihtiyaç elimiz kolumuz oluyor. şükür sağını solunu topladım mekanik olarakta belli bi seviyeye getirdim. halen ufak tefek eksikleri var zamanla onlarıda yavaş yavaş hallederim
Ben 4 yıl arabasız kaldım şu symbolüme şükrediyorum sorun çıkarmıyor en azından beni a dan b ye götürüyor.

Upvote 0

Kadınlar böyle maalesef
Haklısınız hocam. Araç sağlığını düşünerek süren kadın sayısı çok çok azdır.

Upvote 0

Geri