Rejenerasyon Fan Açma

LordSeth

Yeni Üye
İsim
Kadir
Araç
VW GOLF 7 1.6 TDİ 2017
Merhaba arkadaşlar.
2016 Model 1.6 TDI Otomatik Vites Golf Dizel aracım var. Arada rejenerasyon yapıyor. Ancak durunca duyabiliyorum fan sesini.

1- Bu durumun araca bir zararı var mıdır?
2- Araç rejenerasyona başlayınca aracı stop etmeden bir 10 15 dk daha arabayı sürmek gerektiğine dair bir şeyler duymuştum; yüksek devirlere çıkmadan dpf temizliğini bu şekilde de yaptığına dair. Bu doğru mudur? (4. Viteste 2500 - 3000 devirleri arasında 10-15 dk sürerek kendimin yapacağı dpf temizliğinin haricinde)
3- Araç rejenerasyona başladığında tam olarak ne yapmam gerekiyor, sadece rölantide devir hızı 1000'in altına düşene kadar beklemem yeterli mi?

Bu konularda yardımcı olup bilgi verebilecek biri var mı acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim.

rejenarasyona başladığı zaman 1000 devir sabit olur araba durduğu yerde beklesin yol yapmana gerek yok bitince motor sesi değişir fan kapanır 2 saniye boşta gaz verdiğin zaman devir normale dönüyorsa tamamlanmıştır bi 15 saniye bekeyip motoru kapatabilirsiniz.

yolda ise 1900-2700 devir arası rejenarasyon yapar 2700 ü geçtiğiniz an kendini kapatır 3000 devir sabit gitmek vag grubunda geçerli değil.

Upvote 0
rejenarasyona başladığı zaman 1000 devir sabit olur araba durduğu yerde beklesin yol yapmana gerek yok bitince motor sesi değişir fan kapanır 2 saniye boşta gaz verdiğin zaman devir normale dönüyorsa tamamlanmıştır bi 15 saniye bekeyip motoru kapatabilirsiniz.

yolda ise 1900-2700 devir arası rejenarasyon yapar 2700 ü geçtiğiniz an kendini kapatır 3000 devir sabit gitmek vag grubunda geçerli değil.
Merhaba benim aracım 300 binde 2.0 tdi motora sahip dpf egr aktif kullanıyorum jenerasyonda 1000 devir sabit oluyor fakat biraz rolantinde beklesin hemen jenerasyondan düşüyor veya kapı açık iken vites p konumunda bas çek yaparsam 1 defaya mahsus jenerasyonu durduruyor bence bu acil durumlarda stop ettiğimiz zaman yağa mazot karıştırmasını engellemek için yapılmış bir şey diye tahmin ediyorum jenerasyonda durduğu yerde düştü ise 20 kmh ı geçer geçmez tekrar fan devreye giriyor jenerasyonu başlatıyor ayrıca 4.vites 60-62 kmh benim aracım için önerilen jenerasyon devri yaklaşık 2000 devirde oluyor 4 de 60 ile 100 km de jenerasyondan çıkıyor diyelim ben bu işleme katılmıyorum kendimce bulduğum çözüm şu şekilde ilk araç kendini ısıtana kadar önerilen devir ısındıktan sonra yol müsait ise 2500-3300 devir arası gezdiriyorum arada 5000 devire kadar döndürüp sonra tekrardan 2500-3300 civarında sürüyorum ve bu şekilde gerçekten hızlı temizlik yapıyor hemde emme manifoldu vs bu işlemi yaptığımdan beri temiz çıkıyor

Upvote 0
Merhaba benim aracım 300 binde 2.0 tdi motora sahip dpf egr aktif kullanıyorum jenerasyonda 1000 devir sabit oluyor fakat biraz rolantinde beklesin hemen jenerasyondan düşüyor veya kapı açık iken vites p konumunda bas çek yaparsam 1 defaya mahsus jenerasyonu durduruyor bence bu acil durumlarda stop ettiğimiz zaman yağa mazot karıştırmasını engellemek için yapılmış bir şey diye tahmin ediyorum jenerasyonda durduğu yerde düştü ise 20 kmh ı geçer geçmez tekrar fan devreye giriyor jenerasyonu başlatıyor ayrıca 4.vites 60-62 kmh benim aracım için önerilen jenerasyon devri yaklaşık 2000 devirde oluyor 4 de 60 ile 100 km de jenerasyondan çıkıyor diyelim ben bu işleme katılmıyorum kendimce bulduğum çözüm şu şekilde ilk araç kendini ısıtana kadar önerilen devir ısındıktan sonra yol müsait ise 2500-3300 devir arası gezdiriyorum arada 5000 devire kadar döndürüp sonra tekrardan 2500-3300 civarında sürüyorum ve bu şekilde gerçekten hızlı temizlik yapıyor hemde emme manifoldu vs bu işlemi yaptığımdan beri temiz çıkıyor
Bugün cihazla baktığımda 690 km dir jenerasyona girmediği hesaplanan partikül gramı bu şekildeydi cihazı kapatır kapatmaz jenerasyona girdi araç

Ekli dosyalar

• IMG_6230.jpeg
    IMG_6230.jpeg
    453.2 KB · Görüntüleme: 13
Upvote 0
Merhaba arkadaşlar.
2016 Model 1.6 TDI Otomatik Vites Golf Dizel aracım var. Arada rejenerasyon yapıyor. Ancak durunca duyabiliyorum fan sesini.

2- Araç rejenerasyona başlayınca aracı stop etmeden bir 10 15 dk daha arabayı sürmek gerektiğine dair bir şeyler duymuştum; yüksek devirlere çıkmadan dpf temizliğini bu şekilde de yaptığına dair. Bu doğru mudur? (4. Viteste 2500 - 3000 devirleri arasında 10-15 dk sürerek kendimin yapacağı dpf temizliğinin haricinde)
3- Araç rejenerasyona başladığında tam olarak ne yapmam gerekiyor, sadece rölantide devir hızı 1000'in altına düşene kadar beklemem yeterli mi?

Bu konularda yardımcı olup bilgi verebilecek biri var mı acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim.

1. Rejenerasyonu yarıda kesmenin bir zararı pek olası değil. Bir sonraki uygun şartlarda tekrar başlar ve tekrar yapar sonuçta. Özellikle kafa yormanız gereken bir konu değil. Ancak araç sürekli yoğun trafikte ve kısa mesafelerde kullanılıyorsa özellikle tamamlanmasını sağlamanız iyi olur.

2. Fark edebiliyorsanız ve şartlar uygunsa devam etmesini sağlayabilirsiniz. Rejenerasyon gerekliyse eğer aracı 4. viteste 70km hızla sabit sürmeniz gerekecek. (Otomatik ise sadece 70-75km/s devam etmeniz yeterli) Aşırı yüksek devir ve hızlarda rejenerasyon yapılmayacağı gibi egr vs. de devre dışı kalacaktır aracın performansını daha iyi sağlamak için.

3. Sabit haldeyken tek yapmanız gereken beklemek. Seyir halinde iken ise 2. cevapta söylediğim gibi.

Ancak sonuç olarak bu özel olarak üzerine titremeniz gereken bir konu değil. Ayrıca vgate icar pro yada bunun gibi bir obd cihazı alarak rejenerasyon işlemlerini belirli aralıklarla kemdiniz yapabilir ve arscın otomatik olarak yaptığı işlemleri umursamaya bilirsiniz.

Son düzenleme:
Upvote 0
Merhaba arkadaşlar.

Aracınız zaten otomatik olduğundan dolayı vitese müdahale etmeyin, DSG zaten rejenrasyon moduna geçtiğinde bariz erken vites atmaya başlar, sanılanın aksine yüksek değil alt devir gitmek egzoz sıcaklığını arttırır ve verimli temizlik sağlar, aracın temizlik yaptığını yüksek fan sesi, şakırtılı enjektör sesi ve 1000rpm de çalışmasından anlayabilirsiniz, genellikle 10km civarı sürünce temizlik bitiyor, ancak olduğu yerde beklerseniz 5dk sonra durduruyor geçici olarak.

Yapmanız gereken rejenerasyonu fark ettiğinizde yolunuzu uzatın, biraz gezinin, uzun vadede ciddi faydasını görürsünüz.

Upvote 0
Rejenerasyon rolantide bekleyerek yapılmaz, böyle bir durumda araç rejenerastonu durdurur, yani işlem yarıda kalır, Zaten ronlamtide bekleyerek yapılan rejenerasyon çok tehlikeli bir durumdur.

Upvote 0
benim araçta 180 binde partikül egr üstünde oil ash ve soot değerleri oldukça düşük seviyede. 3000. devir 4. vites gibi olayları yapmıyorum ya 90-110 sağ şeritten giderim ya da tapa gaz 180-200 soldan ortası yok bende :D şehir içinde de çok kullanıyorum garip bi şekilde partikül dolmuyor. 400-500 km de bir kendi pasif rejen yapıyor zaten. cihazın bana söylediği 2700 devirden sonra partikül temizliği koruma amaçlı durur. 90-100 sabit gittiğim zaman partikülde birikmişse zaten temizliğini yapıyor yolda

Upvote 0

Geri