Yazılım güncellemesi gelmiş (Haziran 2025)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cempro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu nasıl çözüm???

Sorunlu Valeo alternatörü çıkar sorunlu valeo alternatör tak

Balata / disk tarzı Sarf malzemesi mi bu ?

Bozuldukça Her 30 binde bir alternatör degistirelim ne güzel??

Böyle çözüm olmaz

Dün 15000 bakımı için servise gittim. Alternatör arızası ile gelen oldu mu diye sordum. Sadece bir tane geldi 2022 model araçtı dediler. Almanyadan yedek parça gelmesi 2 ay sürmüş, araç 2 ay boyunca serviste yatmak zorunda kalmış. 140 bin de fatura çıkarmışlar.

Aracinizin calismamasindan daha kotu ne olabilir :D ilk firsat servise gidip guncelletin bence zaten bu sorunlarin cozumunu kapsayan bir guncelleme olarak gorunuyor. Ben aldigimda yeni yazilim ile geldi 1 tane bile yazilimsal sorun yasamadim sadece bazen ambiyans isigi degistirmiyor fonksiyon kullanilamiyor diyor tablet ekran acma tusuna basili tutup restart atinca hemen duzeliyor. Bu baya major kapsamli bir guncelleme olarak gozukuyor.
Tabiki çalışmamasından kötü birşey olamaz. Ona lafım yok ama servis ellerinde herhangi bir güncellemenin mevcut olmadığını söyleyip getir aracın burda yatsın bakalım sanada bir ikame araç verelim diyorlar. O benim kafamı karıştırıyor çalışmama sorununu gidereyim derken diğer çalışan aksamlarını mahvetmeleri beni düşündürüyor. Çünkü ellerinde yazılım yok adamların.

Tabiki çalışmamasından kötü birşey olamaz. Ona lafım yok ama servis ellerinde herhangi bir güncellemenin mevcut olmadığını söyleyip getir aracın burda yatsın bakalım sanada bir ikame araç verelim diyorlar. O benim kafamı karıştırıyor çalışmama sorununu gidereyim derken diğer çalışan aksamlarını mahvetmeleri beni düşündürüyor. Çünkü ellerinde yazılım yok adamların.
şikayet mevcutsa çeşitli modüllere güncelleme yapılıyor. yani birden fazla modüle yeni versiyon ile güncelleme yapılıyor. bunların neler olduğu da araç serviste odis'e bağlanınca anlaşılıyor. bu yazılım paketleri ağ üzerinden indirilip araca yükleniyor, yükleme test ediliyor vs. yüklerken kamerayı kontrol eden modül brick olabiliyor mesela; bu diğer modüller için de mümkün. fakat günler süren bir uygulama değil. servis araçları sıraya dizip beklettiği için birkaç saatlik işlem günler sürüyor.

Daha önce yazdım ama arkadaşlar tüm konuyu okumamış olabilir diye tekrar yazayım. 2024 model style aracımda çalışmama dahil bir çok sorun vardı. Aracı servise bıraktım , ikame araç aldım. Araçta 4 modül yazılım olduğu söylenip biraz uzun süreceği söylendi. Daha sonra beni servisten arayıp güncellemelerin sürekli koptuğu için uzaktan bağlantı ile doğuşun yapacağını söylediler ,aracı 10 günde alabildim. Aracı güncelleme için servise bırakıp bir hafta on gün kalan başka arkadaşlarda oldu. Güncellemeden sonra 1-2 kez sensör hatası dışında herhangi bir sorun yaşamadım.

Son düzenleme:
Daha önce yazdım ama arkadaşlar tüm konuyu okumamış olabilir diye tekrar yazayım. 2024 model style aracımda çalışmama dahil bir çok sorun vardı. Aracı servise bıraktım , ikame araç aldım. Araçta 4 modül yazılım olduğu söylenip biraz uzun süreceği söylendi. Daha sonra beni servisten arayıp güncellemelerin sürekli koptuğu için uzaktan bağlantı ile doğuşun yapacağını söylediler ,aracı 10 günde alabildim. Aracı güncelleme için servise bırakıp bir hafta on gün kalan başka arkadaşlarda oldu. Güncellemeden sonra 1-2 kez sensör hatası dışında herhangi bir sorun yaşamadım.
Servise bırakmak hemde 10gün 😅 arabanın içinden geçer bu servisteki elemanlar pişmiş tavuğun başına ne geliyorsa hepsi aracın başına gelebilir. Çok duyuyoruz görüyoruz adam aracı servise bırakıyor aracı bir yerlere sürüyorlar sağını solunu boyayıp kuruyunca gel aracı al diyorlar. Sen alıp gidiyorsun hiçbirşeyden haberin yok aracı satarken ekspertiz raporunda çıkıyor. Tarcanlar ekspertizde onlarca örneği var videolarını izledim.

Servise bırakmak hemde 10gün 😅 arabanın içinden geçer bu servisteki elemanlar pişmiş tavuğun başına ne geliyorsa hepsi aracın başına gelebilir. Çok duyuyoruz görüyoruz adam aracı servise bırakıyor aracı bir yerlere sürüyorlar sağını solunu boyayıp kuruyunca gel aracı al diyorlar. Sen alıp gidiyorsun hiçbirşeyden haberin yok aracı satarken ekspertiz raporunda çıkıyor. Tarcanlar ekspertizde onlarca örneği var videolarını izledim.
Teknisyen tanıdıktı, güncelleme bittiği gibi gidip aldım. Üstelik hem çevremde hemde forumda aracı bir haftadan fazla serviste kalanlar oldu.araç km sinde oynama yoktu.

Ne yapacağımı bilemedim araç çalışmada sorun yaşayarak kullanılmaz. Servise gidip bıraksam en az 5 gün yatacak aracın başına ne geleceği belli değil arada kaldım 🤒

Ne yapacağımı bilemedim araç çalışmada sorun yaşayarak kullanılmaz. Servise gidip bıraksam en az 5 gün yatacak aracın başına ne geleceği belli değil arada kaldım 🤒

gerçekten işler çok karışmış nasıl çözülür bu paradoks 😅 zamana bırak bakalım biraz

Balıkesir de Ben yıllık bakıma gittim geçen hafta güncelleme yapıyomudunuz dedim sorun şikayeti olanlara yapıyoruz sadece dedi yap ve yap filteresini değiştirdi 12 bin lirayı aldı gönderdi beni :)

gerçekten işler çok karışmış nasıl çözülür bu paradoks 😅 zamana bırak bakalım biraz
Aynen zamana bırakmak en iyisi 1 yıldır yapmamıştı eylül ekimde 4 kez çalışmadı son 1 aydır yine hiçbir sorun yok mal çalışıyor saat gibi bakalım hayırlısı belki bir sene daha çalışmamazlık yapmaz haylaz çocuk 😆

dün yine çalışmadı maalesef. anladığım kadarıyla döngü 20 gün kadar 20 günde bir çalışmıyor nasıl bir huyu var aracın anlamadım. Bu şekilde bu araç kullanılmaz ama onu anladım servisin yolları taştan:cool:

dün yine çalışmadı maalesef. anladığım kadarıyla döngü 20 gün kadar 20 günde bir çalışmıyor nasıl bir huyu var aracın anlamadım. Bu şekilde bu araç kullanılmaz ama onu anladım servisin yolları taştan:cool:

Hocam servis deneyimini ve yapılacak işlemleri burada paylaşırsanız sevinirim.

Hocam servis deneyimini ve yapılacak işlemleri burada paylaşırsanız sevinirim.
Tabiki paylaşacağım. Adıyaman vimsa Servis zaten benden daha istekli sürekli arayıp hocam aracınızı getirip bırakın sizin için ikame araç yıkattık hazır buyurun diye arıyorlar ben zaman bulamıyorum.😅

Geri