Yazılım güncellemesi gelmiş (Haziran 2025)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cempro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CarPlay bağlantısında zaman zaman kopmalar yaşıyorum. Ayrıca araçtan uzaklaştığımda bazen kapıların otomatik olarak kilitlenmediğini fark ettim.

Yazılım güncellemesini yapma nedenim, alternatör problemiyle karşılaşmamak ve “tahrik hatası” uyarısından kurtulmaktı. Şu ana kadar bu iki sorunla karşılaşmadım.

Genel olarak araç performansından memnunum, ancak yazılım stabilitesinin bu tür küçük sorunları da kapsayacak şekilde iyileştirilmesini umuyorum.
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Geçen hafta foruma üye @Kartal1903 aracını ilk 15.000 bakımına arca ya götürdü. İmpression 2024 golf 8.5 (Kendisiyle 20 yıllık bir dostlugumuz var)

Aracın silecegine şu notu bırakıp aracını servise o sekilde teslim etti

A4 kağıda Arabaya hicbir sekilde güncelleme/upgrade yapılmayacak. Yapılacaksa araç sahibi aranacak.

sorunsuz araca yazılım atılmaz / root yapılmaz kuralı.

Geçen hafta foruma üye @Kartal1903 aracını ilk 15.000 bakımına arca ya götürdü. İmpression 2024 golf 8.5 (Kendisiyle 20 yıllık bir dostlugumuz var)

Aracın silecegine şu notu bırakıp aracını servise o sekilde teslim etti

A4 kağıda Arabaya hicbir sekilde güncelleme/upgrade yapılmayacak. Yapılacaksa araç sahibi aranacak.

sorunsuz araca yazılım atılmaz / root yapılmaz kuralı.
Aynı kafadayız. Ben de yaklaşık 2 ay önce servise verdiğimde bu notu iletmiştim. Cam suyu dahil benim bilgim dışında zorunlu olmayan hiçbir işlem yapılmasın diye.

Yağı da tam dolum istemedim. Maksimum çizgisine kadar değilde 200 cc eksik dolum yapılsın dedim.

Aynı kafadayız. Ben de yaklaşık 2 ay önce servise verdiğimde bu notu iletmiştim. Cam suyu dahil benim bilgim dışında zorunlu olmayan hiçbir işlem yapılmasın diye.

Yağı da tam dolum istemedim. Maksimum çizgisine kadar değilde 200 cc eksik dolum yapılsın dedim.
Yağı bende 2 çizgi eksik istedim serviste özellikle 10 dakika sürdü ayarlaması yavaş yavaş yaptı usta sağolsun
Çok doğru seçim 👍👍

Yağı bende 2 çizgi eksik istedim serviste özellikle 10 dakika sürdü ayarlaması yavaş yavaş yaptı usta sağolsun
Çok doğru seçim 👍👍
Ben onu demeyi unuttum full un 1 tık altı koymuşlar ya. Neyse dedim eklemedim valla zarar vermez diye düşünüyorum

200cc eksik olmazsa motora ne olur acaba?

Golf 8,5 dijital yağ göstergesinde şöyle bir durum var

Yağı koydun max ın 2 çizgi altını gösterdi diyelim

Eve döndün tüm gece evin önünde yattı

Ertesi günden sonra yağ seviyesi 1 çizgi yükselme yapıyor . Ve orada sabitleniyor.

Sonuc : digital yağ seviyesi çizgi ayarlaması icin ertesi günü beklemek faydalı olacaktır

Amaç yağın sıcak ve basınç altında hacimsel artışının önüne geçip yağ terlemesi riskini minimize etmek
Maksimum çizgisini de buna göre hesaplamışlardır bence. 90 model araba almıyoruz sonuçta

Ben onu demeyi unuttum full un 1 tık altı koymuşlar ya. Neyse dedim eklemedim valla zarar vermez diye düşünüyorum

Maksimum çizgisini de buna göre hesaplamışlardır bence. 90 model araba almıyoruz sonuçta
Yağ ortada olması lazım nornalde en ful olmaması lazım
Bizim servisler max altına kadar dolduruyor
Yağ terlemesi olmuyor bütün araçlarım bu şekilde dolum yapıldı tecrübeyle sabit

Ben bu durumu servise sordum. Her aracın motor hacmine göre alacağı bir yağ seviyesi var. Teknisyen son çizgiye kadar doldursak bile tamamen dolmuş olmuyor,tıpkı soğutma suyu gib bir miktar pay kalıyor demişti . Ben tam doldurdum ve bakımdan sonra 4 bin km yaptım, halen yağ seviye aynı şekilde duruyor.

Son düzenleme:
2024 life gplfümü yeni yazlım için servise bıraktım,yaklaşık bir hafta oldu.Bugün yazılım esnasında geri görüş kamerasımın arıza yaptığını ve yenisiyle değiştirileceğini belirttiler,Bu hatadan dolayı da yazılım yüklenemiyormuş,yani bir hafta daha bekleyeceğim,çok şaşkınım,keşke hiç yazlım yüklemesine kalkışmasaydım.Yazılım attırmak isteyenler bir kez daha düşünsün derim

2024 life gplfümü yeni yazlım için servise bıraktım,yaklaşık bir hafta oldu.Bugün yazılım esnasında geri görüş kamerasımın arıza yaptığını ve yenisiyle değiştirileceğini belirttiler,Bu hatadan dolayı da yazılım yüklenemiyormuş,yani bir hafta daha bekleyeceğim,çok şaşkınım,keşke hiç yazlım yüklemesine kalkışmasaydım.Yazılım attırmak isteyenler bir kez daha düşünsün derim

Çalışmayan ,,, bir türlü set-up dosyası kurulamayan bir güncelleme dosyasını
Deneme yanılma yöntemleriyle müşterilerin araclarında deniyorlar (en başından beri diyorum aracınızı emanet etmeyin bu adamlara GÖNÜLLÜ olmayın)

Bu güncelleme hikayesine 15 gün araç yetkili servis zindanında yatmış olacak öyle mi ?

Golf 8.5 sahibi olmayıp böyle yorum yapanları takmayın arkadaşlar. Ben ve bir kaç arkadaş var olan sorunlar için yazılım attırdık, ondan sonra hiç sorun yaşamadık. Araçta sorunlar varsa muhakkak yazılımı yaptırın.

Geri