Bir lastik tamir faciası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Savatage
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savatage

Uzman Üye

İsim
savatage
Bugün öglen arabaya bindim.
5 dakika sonra Araç lastik basınç uyarı sistemi hata verdi.

" Sağ arka lastik basınç düsük"

Sonra bir benzinliğe girdim. Verdim havayı
Oooo 17 psi a kadar düsmüş.

Dedim bu normal hava azalması degil ! Kesin çivi girmiş. Lastiğe bir göz gezdirdim ...saplanan vida net gözüme ilisti.

Neyse 37 psi hava basıp dogru benim 15 yıldır gittigim lastikciye cektim aracı

Basit bir lastik yama operasyonu olacak !!!

Çırak geldi bijonları söktü,,, aldı lastigi janttan ayırmak icin düzeneğe oturttu.

Lastigi janttan kanırtırken olan oldu

Lastiği pert etti. Resimler aşağıda.

Yakın çekim oldugu için son resimde lastigin hangi lokal bölgesinde oldugunu sematik olarak işaretliyorum.

Eeee ne olcak şimdi ?

Gittigim lastikci tanıdık ? (Tanıdık olmasa ne farkeder ki ? )

Aracta 2023 martta taktığım falkenler var

Eee biri pert oldu ?

Gittigim lastikci

Hankook ana bayisi

Falken yok dükkanda

Patron !
Abicim sana ya sıfır Laufenn (hankook alt markası) lastik takıcaz

Ya da sanayi icinde çıkma falken arayıp bulucaz onu takıcaz

Sıfır falken parasını ödeyelim / yada sıfır falken alıp gelelim onu takalım demiyorlar

Sonuç: çıkma falken bulamadılar (2023-2024 üretim bulamadılar yani, yoksa bi yerde 2019 varmış ? Kabul etmedim tabi)

Sıfır Laufenn i kabul etmek zorunda kaldım.

3 falken 1 laufenn ortaya karışık saçma sapan
bir durumla yola devam edicem.

Kuralları biliyorum

Lastik desenlerinin aynı olması lazım. Bu sekilde binilmez falan . Hepsinin farkındayım

Ver kardesim bana sıfır tek falken parasını diyemedim.???

Olacağı varmış!!!IMG_20250519_155958.jpgIMG_20250519_155937.jpgIMG_20250519_155941.jpgIMG_20250519_155955.jpg
IMG_20250519_171442.jpg

Dedim bu normal hava azalması degil ! Kesin çivi girmiş. Lastiğe bir göz gezdirdim ...saplanan vida net gözüme ilisti.

Çırak geldi bijonları söktü,,, aldı lastigi janttan ayırmak icin düzeneğe oturttu.

Yakın çekim oldugu için son resimde lastigin hangi lokal bölgesinde oldugunu sematik olarak işaretliyorum.

Eeee ne olcak şimdi ?

Eee biri pert oldu ?

Gittigim lastikci

Hankook ana bayisi

Falken yok dükkanda

Patron !

Sıfır falken parasını ödeyelim / yada sıfır falken alıp gelelim onu takalım demiyorlar

Sonuç: çıkma falken bulamadılar (2023-2024 üretim bulamadılar yani, yoksa bi yerde 2019 varmış ? Kabul etmedim tabi)

Kuralları biliyorum

Lastik desenlerinin aynı olması lazım. Bu sekilde binilmez falan . Hepsinin farkındayım

Olacağı varmış!!!Ekli dosyayı görüntüle 84176Ekli dosyayı görüntüle 84179Ekli dosyayı görüntüle 84178Ekli dosyayı görüntüle 84177
Ekli dosyayı görüntüle 84182
Ver deseniz de vermeyeceklerini hepimiz biliyoruz. Aslında kendince haklı. Ama günün sonunda hep müşteri mağdur.

Lastiğin eski zaten değiştircektin ben sıfır lastik ödemem dese haklı.

Benim 1 lastiğim diğerlerinden farklı mi olacak olmaz öyle iş deseniz siz haklısınız.

Bilemedim çok arada derede bı iş

Bunada geçmiş olsun diyelim. Sanayide yapılacak en ufak iş için strese giriyorum. Eski yeni farketmez kimseye güvenemiyorum. Sanayiler çocuk işçi dolu(çırak).
Şuan o çıraklar olmazsa gelecekte de usta olmaz hocam. Maalesef katlanmak gerek. Ben de hoşnut değilim ama mecburuz

Eeee ne olcak şimdi ?

Eee biri pert oldu ?

Gittigim lastikci

Hankook ana bayisi

Falken yok dükkanda

Patron !

Kuralları biliyorum

Olacağı varmış!!!Ekli dosyayı görüntüle 84176Ekli dosyayı görüntüle 84179Ekli dosyayı görüntüle 84178Ekli dosyayı görüntüle 84177
Ekli dosyayı görüntüle 84182
Geçmiş olsun..
Yakın zamanda benim de lastiğe cıvata girmişti. https://www.golftutkusu.com/topic/15377-bugun-gunlerden-lastik-basinci/page/3#post-434495

sizin durumda acaba lastik kusuru nedeniyle mi hasar aldı yoksa tamir hatası mı vardı?

gelelim çözümlere..
madem aranıp da bulunmuyor bu falken, lastikçi sağlam olan diğer tarafı alıp yenisini taksın farkı da ayıplı iş kısmından halletsin.. nasıl olsa bu çırakla birine daha falken lazım olabilir..

diğer seçenek stepne..
bir lastik daha alınır. Sağlam falken stepneye geçer. 2017 üretim stepne de emekliye ayrılır..
tabii ki tam boy stepneyse..

Bir arkadasta wattsap tan yazıyor??? Konuyla ilgili!??

Bir daha falken alma basit bir lastik kanırttırmada bile demekki yırtılıyor bu falkenler diye yazmış

Kendisi conti/michelin fanı sanırım.

Ne alakası varrrr ???? demek lazım

Zaten moral bozulmuş.

Geçmiş olsun..
Yakın zamanda benim de lastiğe cıvata girmişti. https://www.golftutkusu.com/topic/15377-bugun-gunlerden-lastik-basinci/page/3#post-434495

sizin durumda acaba lastik kusuru nedeniyle mi hasar aldı yoksa tamir hatası mı vardı?

gelelim çözümlere..
madem aranıp da bulunmuyor bu falken, lastikçi sağlam olan diğer tarafı alıp yenisini taksın farkı da ayıplı iş kısmından halletsin.. nasıl olsa bu çırakla birine daha falken lazım olabilir..

diğer seçenek stepne..
bir lastik daha alınır. Sağlam falken stepneye geçer. 2017 üretim stepne de emekliye ayrılır..
tabii ki tam boy stepneyse..
Stepnem normal stepne olsaydı hiç dert etmezdim. stepnedeki falkeni alıp pert olanın yerine takardım. laufennde stepne olurdu.

Maalesef ince stepne...

Falkenlerin Ayıplı mal olayına katılmıyorum.

Öyle bi durum olsa sanayi esnafı lastikci böyle bir durumu bilir. Olayı direk benim üzerime atardı. Niye sıfır laufenni telafi icin bedavaya taksın

Gecmis olsun ustad

Keske laufen parasını alip farki cepten odeyip Falken alsaydiniz

Cebinizden para cikardi unuturdunuz ama surekli kullandiginiz aracta gordukce icinize sinmeyen lastigi takmazdiniz

Stepnem normal stepne olsaydı hiç dert etmezdim. stepnedeki falkeni alıp pert olanın yerine takardım. laufennde stepne olurdu.

Maalesef ince stepne...

Falkenlerin Ayıplı mal olayına katılmıyorum.

Öyle bi durum olsa sanayi esnafı lastikci böyle bir durumu bilir. Olayı direk benim üzerime atardı. Niye sıfır laufenni telafi icin bedavaya taksın
Öyle bir kopma daha önce rastlamadım. O sebeple hatalı olabilir mi diye ihtimali değerlendirdim. O zaman sanat ile lastik arasına sürülen yapıştırıcıdan kaynaklı böyle bir durum olmuş..

Stepnenin ince olması iyi elbet. Böyle durumlarda tam boy stepne (değiş tokuş durumunda) gerçekten kurtarıcı olabiliyor.. bir defa yapmıştım fabrikadan gelen hankook lastikte..

Disk balata değişimi ardından ilk sürüş kullanımda mi uyarı geldi?

Gecmis olsun ustad

Keske laufen parasını alip farki cepten odeyip Falken alsaydiniz

Cebinizden para cikardi unuturdunuz ama surekli kullandiginiz aracta gordukce icinize sinmeyen lastigi takmazdiniz
Sanayi esnafı bu tip bir teklifi kesinlikle kabul etmezdi. yani takacağı Laufenin parasını vermezdi sanki

@ogzogz

Benim arkadaşta watts dan yazmaya devam ediyor.

Senin falkenlerin defolu. Diger 3 lastiğindede aynı bölgede yırtıklar olabilir. Canını seviyosan git söktür baktır diyor. Yangına saf oksijen basıyor .

Kafam karıştı???

Benim arkadaşta watts dan yazmaya devam ediyor.

Senin falkenlerin defolu. Diger 3 lastiğindede aynı bölgede yırtıklar olabilir. Canını seviyosan git söktür baktır diyor. Yangına saf oksijen basıyor .

Kafam karıştı???
Aslında kafa karıştırmak için değil de güvenlik nedeniyle oluşan sorular ve yorumlar. Yoksa hiçbir lastik gözümüzün önünde üretilmiyor. Ekstra bir durum yaşandığı için böyle yorumlamak da olağan.

Sorularınızın cevabı bu dokümanda. continental sorumluluk muafiyeti için bu bülteni yayınlayıp topu lastikçiye atmış.

Ekli dosyalar

• IMG_0917.jpeg
    IMG_0917.jpeg
    286.7 KB · Görüntüleme: 112
Sorularınızın cevabı bu dokümanda. continental sorumluluk muafiyeti için bu bülteni yayınlayıp topu lastikçiye atmış.
img_0917-jpeg.84186

Olasılıklar gayet mantıklı..

conti / 2.resimdeki hasar, konum koordinat olarak tam bendeki hasarla örtüsüyor

Conti bu belgeyi , dokümanı hangi başlıkta paylaşmış?

"Montaj / sökme / takma" hasarları !!!

Fabrikasyon bir defo durumu yok yani

Yani bendeki bu hasar bugün işcilik hatasıyla oldu diyebiliriz.

Ufak bir ihtimal daha varki

Lastikleri 2 yıl önce falken bayisinden sıfır taktırırken bu montaj hatası olsa ?

Bu tip bi hasarla bu lastik ne balans tutardı ne hava tutardı (havayı o bölgeden kaçırır) 2 yıl yollarda gezemezdim

IMG_20250519_200457.jpg

Geri