Bir lastik tamir faciası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Savatage
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bir alman markası ve alman kafası…..
Kendi internet sayfasına bunu koyarak ( lastiğe odb portundan arıza tespiti yada update yapamayacağından) arıza kodunun açıklamasını servise bildirmiş “code topuk hatası”

Geçmiş olsun. Benzer şekilde topuk denen yeri hasarlı lastiği aracı aldığımda bir süre ben de kullanmak zorunda kalmıştım. Continental sportcontact 5 idi lastikler. Herhangi bir hava kaçırması vs yaşamamıştım. Ama insan tedirgin oluyordu. Levye ile oraları kastırırken yırtıp attıklarını düşünüyordum.

Yaptıkları tek iş bu olan, işin erbabı olanların sadece jantı lastikten ayırmayı bile usulünce yapamaması çok can sıkıcı. Ustayım diyip ustalık gösteremeyen tüccarlar...

Hocam farkını odeyip aynısını taktırsaydınız keski hiç degilse kafaniz rahat olurdu diye dusunuyorum

Geçmiş olsun hocam.
Şöyle olsaydı böyle olsaydı diyemiyorum.

Çırak çoluk çocuk yerine izin verseler de kendimiz yapsak daha iyi olur sanki.
Benim de gittiğim lastikçi kış lastiği takma dönemi yoğun olduğu için yanına birini alıyor geçici süreyle.
Eleman sürekli darlamamdan bıkıp, ustayı çağırıyor "sen söker misin usta, bijon şifreliymiş, şifre kaymasın diyor araç sahibi" diye.

Yaz kış ayrı jant set yapıp kendi sök tak yapanlara hep imreniyorum.

Geçmiş olsun hocam.

Benim de gittiğim lastikçi kış lastiği takma dönemi yoğun olduğu için yanına birini alıyor geçici süreyle.
Eleman sürekli darlamamdan bıkıp, ustayı çağırıyor "sen söker misin usta, bijon şifreliymiş, şifre kaymasın diyor araç sahibi" diye.

En mantıklısı da o hocam kışlıkların ayrı bir jantta olmasi
Sahsen ben kendim
Degistiriyorum kisliklari lastikcinin tekeri degistirirken jant a hasar verecek korkusunu hissedtmeden

Geçmiş olsun hocam.

Yazlık lastigi kendi jantıyla
Kışlık lastiği kendi jantıyla kullanmak bu sekilde pratik sök tak yapmak genel kural olmalı

Aksi durumda hem jantlar hem lastikler hep tehlike ile karşı karşıya

Hocam farkını odeyip aynısını taktırsaydınız keski hiç degilse kafaniz rahat olurdu diye dusunuyorum
O anda sinirler full attığı icin mantıklı düsünemedim.

Falkenler ile 2 yıl/18-19 bin km yapmıstım

25 bin yapınca önleri arkaya , arkaları önlere lastik rotasyonu da yapamıycam

Çünkü yeni laufenn sağ arkaya takıldı. Hadi arka da bi sekilde farklı lastik kabul edilebilir

Ama önlere sağ sol farklı desen /marka lastik hicbir sekilde takılmamalı

Ön/arka rotasyon yapamıycam bu durumda

Geçmiş olsun. Benzer şekilde topuk denen yeri hasarlı lastiği aracı aldığımda bir süre ben de kullanmak zorunda kalmıştım. Continental sportcontact 5 idi lastikler. Herhangi bir hava kaçırması vs yaşamamıştım. Ama insan tedirgin oluyordu. Levye ile oraları kastırırken yırtıp attıklarını düşünüyordum.

Yaptıkları tek iş bu olan, işin erbabı olanların sadece jantı lastikten ayırmayı bile usulünce yapamaması çok can sıkıcı. Ustayım diyip ustalık gösteremeyen tüccarlar...

Benim lastige çırak el attı. 2 ay önce işe başlamış (Şanssızlık oldu)

Geçmiş olsun @Savatage hocam

Çok can sıkıcı bir durum ama beterin beteri var, hiçbir şekilde sıfır lastik vermeyecek bir esnafta da böyle bir olayı yaşayabilirdiniz. Aynı tarihlerde bulabildiği herhangi bir lastiği de takmak isteyebilirdi. Kabul etmezdiniz, o ayrı ama sıfır almam da diyebilirdi yani.

Mevcut lastiğinizin sıfırını da taksanız, diş derinliği aynı olmayacağı için yine ideal bir değişim olmayacaktı.

Esnafın takmayı teklif ettiği x lastiğin parasını isteyip, üstünü tamamlayarak istediğim lastikten 2 tane sıfır veya 2 tane sorunsuz yeni tarihli çıkma çift lastik /diş derinlikleri de aynı) almayı düşünürdüm ben.

Çırakların iş yaptığı bir yere iş yaptırırken nasıl geriliyorum anlatamam, iş bitene kadar içim içimi yiyor. Genelde çok paldır küldür iş yapıyorlar, aksi bir şey olmayınca kendimizi şanslı hissediyoruz.

O anda sinirler full attığı icin mantıklı düsünemedim.

Falkenler ile 2 yıl/18-19 bin km yapmıstım

25 bin yapınca önleri arkaya , arkaları önlere lastik rotasyonu da yapamıycam

Çünkü yeni laufenn sağ arkaya takıldı. Hadi arka da bi sekilde farklı lastik kabul edilebilir

Ama önlere sağ sol farklı desen /marka lastik hicbir sekilde takılmamalı

Ön/arka rotasyon yapamıycam bu durumda
Bunla geçmiş olsun

geçmiş olsun olan olmuş üzmeyin kendinizi. bir tane daha laufen alıp önü veya arkayı ikileyin.

ya da çok takılacaksanız internettede takip edin düşer muhakkak benzer kondüsyonda.

yaşadıklarınızı bizde yaşadık sinir harpleri oldu biraz fazla para verip kendim gibi takıntılı bir tüccarın dükkanına gidiyorum.

Çok geçmiş olsun. Eski aracımda aynı bu durum başıma geldi. Ancak ben kışlık-yazlık değişiminde yazlıkları taktırırken oldu. Taktırdıktan sonraki sabah iki lastik tamamen janta inmişti. Kaçak var gözüyle gittik ancak lastikçi söktü ki aynı bu şekilde kauçuk parçalar kopmuş. Ben o zaman lastiğin ömrünü tamamladığına yormuştum bu olayı ancak başka lastikçiye gidince anladım ki o iş bilmez lastikçinin marifetiymiş. Üstelik bu şekilde 2 adet lastiğim çöp oldu ve eskidi gözüyle baktığım için bir takımı heba ettim. Artık sokağından bile geçmiyorum o iş bilmezin.

Yıllardır sırf bu sebepten yaz kış takımları ayrı jant takımları.
Aracımın yaz lastikleri 18 jant kış lastikleri 17 jant
(Eski araçlarımda da yaz 17 iken kış 16 idi)

Bir arkadasta wattsap tan yazıyor??? Konuyla ilgili!??

Bir daha falken alma basit bir lastik kanırttırmada bile demekki yırtılıyor bu falkenler diye yazmış

Kendisi conti/michelin fanı sanırım.

Ne alakası varrrr ???? demek lazım

Zaten moral bozulmuş.
İlk öncelikle çok geçmiş olsun hocam. Bu arada arkadaşınız bence haklı. Polo aracımızda başımıza geldi 4 lastik aynı anda yırtıldı. Fabrikaya gönderdik ama nafile.

Öncelikle yaşadıklarınız için geçmiş olsun.Bir dönem arkadaşın Lastikçi dükkanında takılmıştım ordan biliyorum Laufen kötü bir lastik değil aklınızda soru işareti kalmasın.Sizin yerinizde olsam 1 tane daha Laufen alıp yeni lastikleri öne geçirip devam ederdim.Çıkan 1 adet lastiği de site üzerinden satışa koyar yeni alacağım lastiğin bir miktarını karşılardım.

Geri