Golf 8.5 R-Line mı yoksa Passat B9 R-Line mı?

2.4 milyona 1.5 eTSI alınmaz. Aynı paraya GTI var zaten. Hem 2.0 motor, hem 245 beygir, hem ıslak kavrama hem de düz TSI motor var (bana göre düz TSI olması avantaj, e-TSI motorlarda alternatör sorunu var diyorlar)

2.4 milyona 1.5 eTSI alınmaz. Aynı paraya GTI var zaten. Hem 2.0 motor, hem 245 beygir, hem ıslak kavrama hem de düz TSI motor var (bana göre düz TSI olması avantaj, e-TSI motorlarda alternatör sorunu var diyorlar)
R İle aynı motor yüklersin de

R İle aynı motor yüklersin de
Bir de söylemeyi unuttum, discovery pro (kadrandan navigasyon) ve dcc var mis gibi. Tekrar söylüyorum 2.4 milyona GTI varken normal golf alınmaz. 1.5 eTSI R-Line Golf’ler parasının arabası değil bana göre artık. 2.5 milyona sıfır gibi GTI da var, temiz 7.5 R bile bulursun belki. 1.5 eTSI’a o para verilmez.

Bir de söylemeyi unuttum, discovery pro (kadrandan navigasyon) ve dcc var mis gibi. Tekrar söylüyorum 2.4 milyona GTI varken normal golf alınmaz. 1.5 eTSI R-Line Golf’ler parasının arabası değil bana göre artık. 2.5 milyona sıfır gibi GTI da var, temiz 7.5 R bile bulursun belki. 1.5 eTSI’a o para verilmez.
Eski nesil r yerine yeni nesil GTI tercih ederdim

Benimde aklıma Passat daha çok yattı. D segment olması, 1.98 boyumdan dolayı anca sığmam ve station sevgimden dolayı daha mantıklı geldi. Black Style önerir misiniz yoksa Passat'ta o kadar sportiflik sırıtıyor mu? Ayrıca 2024 kasadaki 12,9 inç ekranla 2025'deki 15 inç ekranla bir farkı var mı?

Almayı düşündüğüm araç da bu.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...oyasiz-tramersiz-vebasto-ppf-1240167235/detay

Benimde aklıma Passat daha çok yattı. D segment olması, 1.98 boyumdan dolayı anca sığmam ve station sevgimden dolayı daha mantıklı geldi. Black Style önerir misiniz yoksa Passat'ta o kadar sportiflik sırıtıyor mu? Ayrıca 2024 kasadaki 12,9 inç ekranla 2025'deki 15 inç ekranla bir farkı var mı?
Dahili navigasyon var diye biliyorum.

Dahili navigasyon var diye biliyorum.
2024'te bütün paketlerde bulunan 12,9 inç olan ekran Discovery Pro, 2025'te ise Impression ve Business'ta olan 12,9 inç ekranın ismi Composition Media Pro.

Discovery Pro ve Composition Media Pro'nun farkı nedir?

Uzun süre binecekseniz Passat B9 tercih edebilirsiniz.

2024'te bütün paketlerde bulunan 12,9 inç olan ekran Discovery Pro, 2025'te ise Impression ve Business'ta olan 12,9 inç ekranın ismi Composition Media Pro.

Discovery Pro ve Composition Media Pro'nun farkı nedir?
Hiçbir fikrim yok yapay zekaya sordum şöyle bir şey tablo çizdi. Bana pek mantıklı gelmedi ama bilmiyorum. İçindeki işlemci falan değişiyordur muhtemelenfile_000000008b606246bf0a1b032c6ce6e3.png

Merhaba,
Halihazırda Golf 8.5 R-Line kullanıyorum. Passat B9 Elegance kullanan tanıdığım da var. O yüzden Passat konusunda da az çok bilgim var.

Golf ile Passatı karşılaştırmak, Polo ile Golfü karşılaştırmak gibi biraz. İki araç arasında sınıf farkı bulunmakta çünkü.

Passatı Golf ile kıyaslamak gerekirse,
Passatın Artıları:
  • D sınıfı.
  • Passatın iç malzeme kalitesi Golften biraz daha iyi.
  • Ekranı daha geniş, bundan dolayı daha kullanışlı.
  • Golfte olmayan elektrikli koltuk ve navigasyon mevcut.
  • Konfor daha iyi.
  • Bagaj hacmi daha geniş.
  • Yaşam alanı daha geniş.
  • Arka koltuklarda da ısıtma var.
  • Cam tavanı Golfteki sunroof kıvamında değil, gerçek cam tavan gibi.
  • Yol sesini de daha az alıyor.
  • Ses sistemi biraz daha iyi.
  • Daha ağır daha oturaklı.

Passatın Eksileri:
  • Travel assist ek pakete dahil, R-Line larda getiriyorlar fakat kullanacaksanız aldığınız araçta var mı dikkat edin. Area View (360 kamera) de bu paket ile beraber geliyor.
  • Daha uzun araç. Polodan geçiyorum deseydiniz alışma süreciniz daha uzun olurdu. Ama zaten Tiguan kullanıyorsunuz. Alışmanız çok sürmez. Alıştıktan sonra da park problemi yaşamazsınız. Tiguandan farklı olmaz yani.
  • Passat Variant ın piyasası Golfe göre daha yavaş. Hele de R-Line olunca o fiyata alınabilecek alternatifler fazlaca olduğu için daha da yavaşlıyor piyasası.
  • Aynı motorda Passatın ağırlığından dolayı Golf daha atik gelecektir.

Süspansiyon ve lastik ebatlarından dolayı R-Line paketler diğer paketlere göre (Golf Style, Passat Elegance) biraz daha daha sert olurlar bu da konforu etkiler.

Genel olarak araçlarda yazılımsal problemler mevcut. Bir de alternatör ve akü problemleri yaşayanlar var (eTSI kullanan araçların tümü için geçerli). Onun dışında kronik bir problem yok.

DCC ise iki araçta da opsiyonel. Para ile alınıyor. Passat R-Line da pakete dahil olarak gelebiliyor. (Tabii sizden parasını alarak). Bu araçlar günlük kullanım araçlar olduğu için bence DCC nin olup olmaması çok farketmeyecektir. Bana göre sürekli kullanacağınız bir özellik olmayacak. DCC aracı her kapatıp açtığınızda sıfırlanıyor. Her seferinde mod seçimi yapmanız gerekiyor. (Cupra Formentor)

Sonuç olarak her ikisinin de artıları ve eksileri var. Hangisi kullanımınıza uygunsa onu tercih edebilirsiniz. İki araç da biniciyseniz sizi üzmez.

Son düzenleme:
Volkswagen bu tür bilgileri müşterilere açıkca bildirmedi için açık bir kaynak yok ancak forumlarda sağda solda bilinen.

ChatGPT asistan, dijital radyo, hud,daha hızlı işlemci vs., dynaudio, harman gibi ek sislemler için optik çıkış vs.

Passat Variant ın piyasası Golfe göre daha yavaş. Hele de R-Line olunca o fiyata alınabilecek alternatifler fazlaca olduğu için daha da yavaşlıyor piyasası.
Yazdıklarınıza şu kısım hariç katılıyorum. Piyasalarını kıyaslayacak olursak aynı fiyata satılan ikisi de r line olan passat variant ve golf arasından passatın çok daha hızlı satılacağı kanaatindeyim. Aylardır ilanlara bakıyorum genelde r line golflerde hele premium led paketi olanlar hep aynı ilanlar.

Alıntı yaptığınız yoruma katılıyorsanız aynen yazmak yerine beğen butonunu kullanabilirsiniz.
Bu kadar kasmayın

Normalde öyle yapıyorum bu sefer çok haklı olduğunu düşündüm o yüzden yazmak istedim bu beni bağlar sizi değil. Hür iradem var çok şükür.

İlla bu kadar rahatsız olduysanız moderatörlere bildirin kaldırsın.

Bu kadar kasmayın

Normalde öyle yapıyorum bu sefer çok haklı olduğunu düşündüm o yüzden yazmak istedim bu beni bağlar sizi değil. Hür iradem var çok şükür.

İlla bu kadar rahatsız olduysanız moderatörlere bildirin kaldırsın.
Siz yaptığınız her saygısızlıkta usul bilmezlikte konunun dışına yöneltecek şekilde , "kasmayın" gibi kelimeler kullanarak durumu yuvarlamaya çalışırsanız olmaz.

Anlamadığınız yerleri anlayacağınız şekilde anlattım ama yine anlamamışsınız. Biraz daha saygılı olmanız gerekir.

Geri