Bence kötü durmaz, orijinalden ön diskleri delikli çoğu arabada da arkalar deliksiz oluyor zatenYapay zeka destekli bir deneme yaptım. ön kısmın bu şekilde delikli olması arkaların deliksiz kalması kötü durur mu?
arkalara birşey aldınız mı? aldıysanız neler hocamAynı yükseltme için parçaları aldım nasipse bu hafta sonu 312 mm ye geçeceğim TRW deliksiz tercih ettim delikli biraz abartı duruyor kendi fikrim tabiki f/p olarakta üzmedi bütün seti trw aldım disk balata,inşallah ötmez![]()
Arka şuanlık stock diskleri değiştirirken alternatif bulursam büyütmeyi düşünüyorumarkalara birşey aldınız mı? aldıysanız neler hocam
arkalar için hangi parçalar alınması gerek net bir bilgi bulamadımArka şuanlık stock diskleri değiştirirken alternatif bulursam büyütmeyi düşünüyorum
Önler 312mm olacaksa arkanın değişmesine gerek yok, ancak önler 340mm olunca arkaları da büyütmek gerekiyor, onun için de Passat'ın kaliper taşıyıcısı yeterli oluyor diye biliyorum. Sadece bu toz kalkanları küçük geliyor, onun için de ya Passatınki ya da freni büyütülmüş bir R'dan çıkma bulunup takılabilir. Her türlü disk değişimi de beyinden kalibre edilmelidir.arkalar için hangi parçalar alınması gerek net bir bilgi bulamadım
Arka frenleri Yenileme için gereken parçalar:
- 2 gri sol/sağ kaliper braketi (OEM parça numarası: 5G0615425). - Kaliper braketleri için 4 yeni
cıvata (OEM parça numarası: N 91168901), söküldükten sonra değiştirilmesi gerekir. - Seçtiğiniz markadan 300mm x 12mm fren diskleri (PR numarası = 1KV ile uyumlu). - Seçtiğiniz markadan fren balataları (PR numarası = 1KV ile uyumlu). - Söküldükten sonra değiştirilecek 2 yeni tekerlek rulman cıvatası (OEM parça numarası: WHT007150). - 2 yeni tekerlek yatağı toz kapağı (OEM parça numarası: 1J0501249C), söküldükten sonra değiştirilecektir. - Sol ve sağ disk koruma plakaları (OEM parça numaraları: 5Q0 615 611T/5Q0 615 612T).
Göbek ile fren diski arasına sürülecek yüksek sıcaklık gresi (OEM parça numarası: G 000650 veya eşdeğeri).
- Fren balatası kılavuz yüzeylerini kaplamak için lityum gresi (OEM parça numarası: G 052150A2 veya eşdeğeri).
Ön frenleri Yenileme için gerekli parçalar:
M8x22 kendinden kilitli cıvata (OEM parça numarası: WHT 00 3250)
- Sol kaliper braketi (OEM parça numarası: 8V0 615 125A - TRW satış sonrası parça numarası: BDA1180).
- Sağ kaliper braketi (OEM parça numarası: 8V0 615 126A - TRW satış sonrası parça numarası: BDA1181).
- Kaliper braketleri için 4 yeni M14x1,5x35 cıvata (OEM parça numarası: N 90948802), yalnızca hasarlıysa değiştirin. Aksi takdirde, kapsamlı bir temizlik yeterli olacaktır.
- Seçtiğiniz markada 312 mm x 25 mm fren diskleri (PR numaraları = 1ZE/1ZP/1ZA/1ZD/1ZB/1LV/1ZC/1ZG ile uyumlu).
- Seçtiğiniz markada fren balataları (PR numaraları için disklerle aynı). - Fren kaliperini brakete sabitlemek için 4 yeni
VW atölye prosedüründen alınan sıkma torkları:
- Fren kaliperi braket cıvataları M14x1,5x35 - 22 mm altıgen soket (aşağıdaki teknik şemadaki madde #4) → 200 Nm.
Tekrar kullanılabilir, sadece iyice temizleyin!
- Fren kaliperlerini braketlere sabitlemek için kullanılan kendinden kilitli cıvatalar M8x22 - 13 mm altıgen soket (teknik şemadaki madde #8) → 35 Nm.
İdeal olarak söküldükten sonra değiştirilmelidir (genellikle yeni fren balatalarıyla birlikte verilir) veya iyi durumdaysa iyice temizlenip mavi diş kilidi kullanılmalıdır.
- Fren diski cıvataları M6x16 - Torx 30 veya Phillips başlı uç (teknik şemadaki madde #13) → 8 Nm.
ön arka 312'ye çevirmeyi düşünmüştüm ama arkalara b8'in uyacağı hakkında bir bilgi bulamadımÖnler 312mm olacaksa arkanın değişmesine gerek yok, ancak önler 340mm olunca arkaları da büyütmek gerekiyor, onun için de Passat'ın kaliper taşıyıcısı yeterli oluyor diye biliyorum. Sadece bu toz kalkanları küçük geliyor, onun için de ya Passatınki ya da freni büyütülmüş bir R'dan çıkma bulunup takılabilir. Her türlü disk değişimi de beyinden kalibre edilmelidir.