Golf 8 Alternatör/Akü arızası

sparklez

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Araç
Golf 8 Style 1.0eTSI
Merhabalar, ben bir 2021 Golf 8 1.0eTsi kullanıcısıyım. Birkaç gün önce 12V akü uyarısı almaya başladım arıza açıklamasında sürüş işletiminde şarj edin vb. diyordu belli bir yerden sonra bu 48v akü besleme sorunu gibi bir uyarıya dönüştü ama yaklaşık 10 dakikalık bir sürüşten sonra kayboluyordu. Bir sonraki gün ise alternatör arızası vererek aracı kullanmayınız açıklamalı bir arıza çıktı. Aracımı son bir haftadır her sabah çalıştırdığımda direksiyon ısıtma ve koltuk ısıtma açarak kullandım bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ertesi gün aracımı Ankara Arca'ya götürdüm (ertesi gün uyarı sönmüştü) aküyü 8-12 saat gibi bir süre şarj edip beni ertesi gün bilgilendireceklerini söylediler fakat arabayı bıraktıktan tam 2 saat sonra telefonumdaki volkswagen uygulamasına "Ek Onarım İhtiyacı" adı altında 112bin liralık fatura yansıtıldı akü ve alternatör değişimi için. Ben sorunun bu kadar büyük olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen parçayı değiştir sorun çözülsün gibi bir politikaları var ayrıca parçalar dışarda orjinal bir şekilde 40bin tlye bulunabiliyor 2-3 kat işçilik ücreti alıyorlar sanırım anlamadım. Sorunu daha önce yaşayan veya çözüm önerisi olan bilgilendirirse sevinirim.

Edit: Parça dışarda bulunamıyor ve servis dışında yazılımsal destek verilmesinin mümkün olmadığını öğrendim yani parça değişimi durumunda yetkili servise mahkumsunuz. Ben sorunun aküden kaynaklı olduğunu düşünüp bir oto elektrikçiye gittim, akünün ömrünün bittiğini ve berbat durumda olduğunu söylediler ardından yeni bir 60ah EFB akü taktık ve test yaptık söylediklerine göre alternatör gayet sağlıklı çalışıyormuş akım seviyeleri olması gerektiği gibiymiş. Neredeyse 1 yıldır devamlı kullanıyorum bir arıza yaşamadım o günden beri. Akünün ömrü bitmeye yakın bu tarz besleme arızaları verebiliyor, eğer sorgulamayıp servisi dinleseydim sapasağlam alternatörden ve 112bin tlden olacaktım, çözüm odaklı değil de sömürü odaklı çalıştıklarını bir kez daha anlamış oldum. Arızayı yaşadığımda 37-38bin kmdeydi araç şu an 54bin kmde.

Son düzenleme:

Daha öncede söyledim yine söylüyorum.

Markanın açık hatası var ama kullanıcı, sanki suç kendisinmiş gibi bu sorunu sahiplenmek zorunda kalıyor.
Yetmiyor, bir de markanın yapması gerekeni kullanıcı yapmaya çalışıyor.

Bu tablo üzücü değil, utanç verici.

Upvote 0
Ülkenin prestijine göre değişiyor. USA 10 yıl Türkiye 2 yıl bu tip konularda garanti.

Upvote 0
Yokki şöyle billurlu yetkili merciler, hesap soracak, yaptırım uygulayacak!

Aracı komple yetkili servis bakımlı olup garanti süresi bittikten sonra 48V arızası almış bir araç sahibi, onarımı yetkili serviste yaptırdıktan sonra faturayla tüketici hakem heyetine gidip kazanmıştı tarafına ödeme yapıldı mı ne oldu akıbeti bilmiyorum hem facebook'da denk geldim hemde whatsapp grubundaydı arkadaş. Ama akıbeti ne oldu bilmiyorum

Bir gün başıma gelir mi bu durum bilmiyorum. Aracım yetkili servis bakımlı ama 2021 model, Bu zamana kadar sileceği bile serviste değişmiş acaba bakıma bu ay yetkilide soksam mı diye düşünüyorum da araç satılık zaten.

Ama binecek olsam sanırım serviste yaptırırdım bakımını, Başıma gelirse de verirdim tüketici hakem heyetine emsal'de olduğu için bir ihtimal parayı kurtarırım gözüyle bakardım

Upvote 0
Geçmiş olsun hocam. Peki yakın zamanda iyi niyet garantisinden yararlanarak yetkili servisten değiştiren arkadaş var mı? Rakam aşağı yukarı aynı olacaktır.
2024 Leon 1.0 etsi kullanıcısı bir arkadaş 105 bin TL karşılığında yetkili serviste alternatör arızasını yaptırmış. (Ağustos 2026)
İyi niyet, indirim oranı vs. hakkında bilgi yok.

Upvote 0
Yetkili servis yada doğuş un bu konuda aksiyon almaması çok ilginç. Aklıma gelen tek şey ya araç sayısına göre arıza oranı çok düşük. Yada adamlar bilinçli şekilde para kazanmak için böyle bir sorunu görmezden geliyorlar.

Upvote 0
Aracı komple yetkili servis bakımlı olup garanti süresi bittikten sonra 48V arızası almış bir araç sahibi, onarımı yetkili serviste yaptırdıktan sonra faturayla tüketici hakem heyetine gidip kazanmıştı tarafına ödeme yapıldı mı ne oldu akıbeti bilmiyorum hem facebook'da denk geldim hemde whatsapp grubundaydı arkadaş. Ama akıbeti ne oldu bilmiyorum

Bir gün başıma gelir mi bu durum bilmiyorum. Aracım yetkili servis bakımlı ama 2021 model, Bu zamana kadar sileceği bile serviste değişmiş acaba bakıma bu ay yetkilide soksam mı diye düşünüyorum da araç satılık zaten.

Ama binecek olsam sanırım serviste yaptırırdım bakımını, Başıma gelirse de verirdim tüketici hakem heyetine emsal'de olduğu için bir ihtimal parayı kurtarırım gözüyle bakardım
Hocam peki şöyle düşünsek :

Zaten normalde dışarıda en kaliteli parçalarla yaptıracağınız bakımı 7 bin TL ye yaptırıyorsunuz ancak servise bakım için her gittiğinizde cebinizden minimum 20 bin liraları aşan ücretler çıkıyor. Bu tarz arıza çıkaran parçaların ücretlerini de doğrudan değil de dolaylı olarak sizden tahsil etmiş oluyorlar.

1.2 Puretech Opel Corsam var 2024 model. Bu motora PSA 10 yıl garanti veriyor hatta 100 bin km öncesi triger de sorun olursa trigeri ÜCRETSİZ bir şekilde değiştiriyor. Benim aracım minimum senede 30 bin km yol yapıyor bu da senede 2 bakım demek. Bir şekilde sizi servise bağlıyorlar bu tarz işlerle. Tabii olur da motor yatak sararsa bu motorda, alternatör ücretinin 3 katı kadar ücret çıkıyor. Ben şu ana kadar 2018-2017 model ilk nesil 1.2 puretechler hariç daha hiç kayış parçaları yağ kartel süzgecini tıkadığı için motoru yatak saranı görmedim.

Allahtan aracın bakımı ucuz dışarıda 7-8 bin TL ye yaptıracağın bakımı serviste 11 bin liraya yaptırıyorsun ama Volkswagende özel servis ile yetkili servis arası fiyat farkı çok uçurum.

Bilemiyorum burada karar verici araç sahibi içi nasıl rahat ediyorsa öyle yaptırmalı ancak ben garanti bittikten sonrası alternatörü ücretsiz değiştireceklerini hiç sanmıyorum. Hem iyi niyete kapsamına dahil olmak için fazladan bakım ücretleri öde hem de alternatör arızasını kendi cebinden yaptır.

Bizim Golfteki şanzımanların mekatronikleri, hangi çift kavramalı veya tek kavramalı aracın mekatroniği yanıyor DSG dışında ? Hiçbiri (eğer tabii aracı sürekli aküsü az diye takviye ile çalıştırırsanız her aracın yanar, orası ayrı)

Hala körü körüne Volkswagen almaya devam ediyoruz hayırlısı :)

Upvote 0
Hocam peki şöyle düşünsek :

Zaten normalde dışarıda en kaliteli parçalarla yaptıracağınız bakımı 7 bin TL ye yaptırıyorsunuz ancak servise bakım için her gittiğinizde cebinizden minimum 20 bin liraları aşan ücretler çıkıyor. Bu tarz arıza çıkaran parçaların ücretlerini de doğrudan değil de dolaylı olarak sizden tahsil etmiş oluyorlar.

1.2 Puretech Opel Corsam var 2024 model. Bu motora PSA 10 yıl garanti veriyor hatta 100 bin km öncesi triger de sorun olursa trigeri ÜCRETSİZ bir şekilde değiştiriyor. Benim aracım minimum senede 30 bin km yol yapıyor bu da senede 2 bakım demek. Bir şekilde sizi servise bağlıyorlar bu tarz işlerle. Tabii olur da motor yatak sararsa bu motorda, alternatör ücretinin 3 katı kadar ücret çıkıyor. Ben şu ana kadar 2018-2017 model ilk nesil 1.2 puretechler hariç daha hiç kayış parçaları yağ kartel süzgecini tıkadığı için motoru yatak saranı görmedim.

Allahtan aracın bakımı ucuz dışarıda 7-8 bin TL ye yaptıracağın bakımı serviste 11 bin liraya yaptırıyorsun ama Volkswagende özel servis ile yetkili servis arası fiyat farkı çok uçurum.

Bilemiyorum burada karar verici araç sahibi içi nasıl rahat ediyorsa öyle yaptırmalı ancak ben garanti bittikten sonrası alternatörü ücretsiz değiştireceklerini hiç sanmıyorum. Hem iyi niyete kapsamına dahil olmak için fazladan bakım ücretleri öde hem de alternatör arızasını kendi cebinden yaptır.

Bizim Golfteki şanzımanların mekatronikleri, hangi çift kavramalı veya tek kavramalı aracın mekatroniği yanıyor DSG dışında ? Hiçbiri (eğer tabii aracı sürekli aküsü az diye takviye ile çalıştırırsanız her aracın yanar, orası ayrı)

Hala körü körüne Volkswagen almaya devam ediyoruz hayırlısı :)
Hocam bir de sözde iyi niyet garantisi altında yaptıkları indirim bile zaten dışarıdan pahalı. Hiçbir iyi niyet sezemiyorum burda :D

Ben genelde servis bakımlı almaya özen gösterip hiçbir bakımı serviste yaptırmam hatta çevremden de linç yerim servis bakımı mevzusunu bozduğum için. Benim için servis bakım konusu en azından faturayla belgelebilir olması kendim genelde dışarıda 1/3 ü parasına halledebiliyorken servise gitmem kesinlikle. Bir de yetkili servis benim gözümde hiç masum değil. Çünkü yetkili serviste bizzat çalışan arkadaşlarım olduğu için hasbelkader duyduklarımla bile gitmem :D

İş şu ki, garanti süreci bittikten sonra yatak saran, krank kitleyen 1.0 tsi impression sahipleri ne yapıyor acaba ? Servise gidip sandık motor mu attırıyor yoksa dışarıda alt motor mu yaptırıyor. Zaten kronik problem olan bir konu için müşteri servise bir de sandık motor parası ödüyor. Nerde kaldı iyi niyet ? %20 indirim cart curt iyi niyet değil bence.

Ama tek bir yanı var ki en azından tüketici hakem heyetinde araç servis bakımlıysa, parayı geri alma şansı var . Ben çok bilgili değilim bu konuda ama, Bize belirtilen 2 yıl garanti dışında yasal olarak bir hakkımız varmış garanti süresi 2 yıl değilmiş aslında. Bu yüzden 3.yılda akü değişeni vs de duydum garantiden ücretsiz şekilde . Sadece belirli limitler dahilide yetkili servis mantıklı kalıyor. Alternatör parasını tek basımıza ödeyip hakem heyeti kararıyla almamız için aracın servis bakımlı olması gerek, Ama dediğiniz gibi bir bakıma 3 bakım parası ödeyince bi bakıma bir prestiji kalmıyor sadece böyle önemli durumlarda yarısı da hukukla olacak şekilde bir fayda sağlıyor o kadar.

Benim şu an sahip olduğum aracın servis aksiyonunu inceledim dün, Arkadaş silecekleri bile serviste değiştirmiş. 2 Silindir aktif yazısını arıza sanıp servise falan bırakmış kullanıcı. Zamanı gelmeden düşük kilometrelerde kurum temizliği vs yaptırmış yine yetkili serviste. Audi yetkili servisine angaryadan harcadığı parayla 1 alternatör satın alırdı diye düşünüyorum :D

Upvote 0

Geri