Golf 8.5 Yağ Eksiltme

arkadaşlar konudan bağımsız,yağ flan konusurken aklıma takıldı siz keyfi mi yaptırdınız rodaj bakımını ben aracı 2026 ağustos 13 ünde teslim aldım,ilk bakıma 1 yıl sonra geliceksiniz denildi.ben kendimce 1 depo rodaj yapıyorum,rodaj sonrası bakıma gelin diye bir şey söylenmedi.

Biz öylesine yaptık. Forum’da yağan mikroskop altında incelenmiş halini koydum ve filtrenin aynı şekilde. Herhangi bir çapak görülmedi.

Eğer rodaj için yağ değiştirme niyetiniz var ise en az 4000 km kullanın öneririm. Böylece değiştirdikten sonra birinci bakım zamanı gelene kadar yağ eklemek zorunda kalmazsınız

Rodaj amacıyla yağ değişimi gerekli mi? Hayır gerekli değil. Değiştirmenize gerek yok (ben çapak olup olmadığını gözlemlemek için keyfiyetten değiştirdim).

uyarı vermeden mi eklediler

Zaten gittiğimde normal uyarı olunca yapılması gerek dedi danışmanım, ben uzun yola gideceğim gittiğim yerde uğraşmak istemiyorum dedim, benim ısrarım ile eklendi…

Zaten gittiğimde normal uyarı olunca yapılması gerek dedi danışmanım, ben uzun yola gideceğim gittiğim yerde uğraşmak istemiyorum dedim, benim ısrarım ile eklendi…
benim de uyarı yok uğraştırırlar diye hiç gidesim yok

Aracımın ikinci bakımı geliyor, yaklaşık 14.000 kilometre oldu. Sadece 3 basamak eksilme var, tabi buna eksilme denirse. Toplamda 10 basamak var, en üst ve en alt olmak üzere aradaki 8 basamaktan sadece 3 basamak düştü.

İlk ve son hali ektedir.

Ekli dosyalar

• 1000536700.jpg
    1000536700.jpg
    35.1 KB · Görüntüleme: 11
  • 1000321911.jpg
    1000321911.jpg
    35.8 KB · Görüntüleme: 11
2 kez değiştirdim. Serviste 4,3 litre konulduğunda bu seviyeye çıkmadı.

Sizde değişimde biraz daha çok konmuş olabilir.

@calik tam olarak 4.2 litre kondu. Hatta özellikle rica ettim 4.3 litre konmasın diye, 150-200 CC eksik konsun rica ettim. Aşağı yukarı 4.1 litre diyebilirim, hatta çünkü bana kalan yağı, 4.3 litrenin kalan kısmını da bana ek olarak vermişlerdi, öyle söyleyeyim size.

O zaman ölçme şekline göre gösterge değişik gösteriyor. Çünkü 4,3 koyduğumuzda da serviste sizinki kadar yüksek göstermedi benim araçta.

Geri