Golf 8.5 Yağ Eksiltme

Kalıp şeyler bunlar normal.

Zorunda kalırsanız çok eksiltirse ekleyin anca. Yeni yağ ile eski yağ karıştırmak çok sağlıklı bulmuyorum ben. Minimum seviyeye düşmezse ellemem ben
Min seviyede 1 litre yağ eksiltmiş olur. 500 ml den fazla eksik yağla dolaşmaya içim el vermez.

Min seviyede 1 litre yağ eksiltmiş olur. 500 ml den fazla eksik yağla dolaşmaya içim el vermez.
Kişiye bağlı

Motora zararı yok = Bana zararı yok

Benin için felsefe budur

Ağalar, beyler 🤔
15 bin km de motor yağının %25 eksilmesi normal mi?
4 koy, 3 al ! Teknik bilgim yok ama bu durumu riskli buldum. 3 litre yağ motora ne kadar yeter 🤔

Ağalar, beyler 🤔
4 koy, 3 al ! Teknik bilgim yok ama bu durumu riskli buldum. 3 litre yağ motora ne kadar yeter 🤔
15 bin km den bahseden yok

10 bin km geçirmeyin.

Eksilmesi TSI motorun bı gerçeği

Yüksek basınç da bunu daha da körüklüyor. Yakmıyor eksiltiyor. Daha da artarsa yakıyor deriz ilerleyen zamanlarda. Suan için beni bakımdan bakıma kurtarıyorsa problem yoktur

Ağalar, beyler 🤔
Kiitapçık 2 bin km de 1 litre eksiltmesi normal diyor. 15 bin de 1 litre varsa öpüp başa koyulur.

Bu hale getirdiler kullanıcıları... Şimdi çok kmli 1.5 etsi golf kullanıcısı yok ileride anca anlayabiliriz bu aracın motorunu :)

Ağalar, beyler 🤔
Çok normal. Hatta mükemmel.

2 litre yağ bile çok nazik kullanımda yeterli olabilir bu motora. 3 litre fazla fazla yeter.

Yağ yakması bu kadar erken bir tek bana mı anormal geliyor ?

15.000 km haldır haldır araç kullanıp eksiltmeyen 1 tane araç söyleyecek varmı ?

Arkadaşlar yap eksiltmeyle alakalı sizler için bir test yaptım.

Aracımın 30 bin bakımını serviste değil dışarda yaptırdım bakıma geldiğimde arabanın gösterge seviyesi son 2 dişti.

özellikle arkadaşlardan rica ettim araçtan çıkan yağ miktarını görmek istiyorum diye kendileri sağolsun bidona aktardılar ve 3 litre yağ çıktı araçtan.

ben bu görsele göre arabadan 1 litre yağ çıkacak algısına kapılmıştım evet bir yağ eksiltme söz konusu ancak bunun 1 litre olduğunu gördüm.

çıkan yağın görselinide ekliyorum
Usta tapayı açtığı anda (hızlıca ve aniden) yağ akmaya başlar, usta yağı bidonunun küçücük deliğine denk getirene kadar 100-200 ml. arası dışarıya akar,

Yağ akmaya devam ederken akış hızı sürekli düşer ve sürekli küçücük deliğe denk gelmesi için bidonu sürekli düzeltme yapması gerekir veya bidonu elinde 20-30 dk. boyunca hiiç burakmadsn elinde tutması gerekir ki bunları yapması imkansız,

Usta bunu berteraf etmek için hadi bidonu üsten keserek bidonun ağızını genişletti diyelim,

20-30 dk. sonra yağ damla damla yavaş şekilde damlamaya başlar, bu aşamada fazladan 30-40 dk. daha beklerseniz motordan 200-300 ml. daha yağ çıktığını görürsünüz, fakat ustaların %95 ‘i toplamda 1 saat yağın süzülmesini beklemez,

Sonuç olarak 3,5-3,7 Litre arası yağ boşalmıştır.

Ağalar, beyler 🤔
15.000 km de %25 lik bir azalma çizgi için konuşursak 200-300 ml arasıdır fazlası yok çıkan yağı ölçülmesi daha sağlıklı

Yağ yakması bu kadar erken bir tek bana mı anormal geliyor ?
Yağ yakma değil de eksilme diyelim(şu anlık ama) Bence de anormal tabii ve kimse bunun mantıklı, geçerli 1 tane bile açıklamasını yapamaz.

Aynı durum bir japon gruplarında veya psa grubunda olsa insanlar çarmıha germeye başlamıştı ama konu vw olunca kimse ses çıkarmıyor, kimse vw marka aracına toz kondurmak istemiyor.

5 bindeki araca 1.5 litreye yakın yağ ekliyorum. Neymiş rodajmış, yok su gibi olan 0w20 yağ kullanılmış. Rodaj ne 10 bin hadi bilemedin 15 bin km olsun. Banane abi 0w20 yağ kullanılınca eksiltiyorsa, ben bunu sürekli takip edip stresini mi yaşamalıyım ? 1.2 puretech de 0w20 yağ var, o neden eksiltmiyor, tek sorun yağ mı gerçekten burada ?

Zar zor çalışarak, boğazımdan kısarak aldığım araba mı bana hizmet edecek yoksa ben mi arabaya hizmet edeceğim ????? Bu forumdaki herkesin arabaya az çok ilgisi vardır. Ben, araba hastasıyım evet çocukluğum, gençliğim eniştemin ve dayımın dükkanında sanayide geçti, evet mesleğim araba mekaniği üzerine kurulu... ama herkes bizim gibi mi değil. İnsanların %90 ı arabayı sadece bir yerden bir yere gitmek için ulaşım aracı görüyor.

Yahu yemin ederim serviste çalışan arkadaşlarımdan, sosyal mecralarda karşılaşılan yeni vw araçlarının sorunlarından dolayı elimdeki sağlam aracımı satıp şimdiki aracımdan 2 tane fiyat edecek olan aşık olduğum markayı almaya korkuyorum. Niye ? Aldıktan sonra sürekli yağ takibi yap, yok etsi özelliği devre dışı bırakarak kullan, 1.5-2 senede 1 10 bin TL verip akü masrafı yap, her an 48 v arızası almamak için araca her bindiğinde korkarak bin. Yani gerçekten eskiden olan dertler ne kadar kolaymış. (dizelse dpf tıkanırmış, tıkansın abi açabiliyorsan aç açamıyorsan iptal et, yok mekatronikmiş değiştir abi 40-45 bin lira, min 150 bin km kafan rahat....)

Akrabamın 2025 Cupra Formentorunda şimdi şöför camı açılmıyor istediği zaman açılıyor istediği zaman kapanıyor, otomatik konuma getirdiğinde açılıp gibi yapıp geri kapanmaya başlıyor. Arabayı sene başında aldı. Fren balatası sorunu, yağ eksilme sorunu, şimdi cam mekanizması sorunu.. 6 ayda 3 sorun bakalım daha kaçı sırada bekliyor...

Kalıp şeyler bunlar normal.

Yeni yağ ile eski yağ karıştırmak çok sağlıklı bulmuyorum ben. Minimum seviyeye düşmezse ellemem ben
Tamamen yanlış bir düşümce..!!

Yeni yağ ile eski yağı karıştırmanın (aynı marka - aynı tip) yağ koydultan sonra hiç bir sakıncası yoktur, hatta daha iyidir,

Hatta (aynı marka yağ) bulunamadığı zamanlarda (üretici spesifikasyonları) karşılayan farklı bir yağ koymanın bile bir sakıncası yoktur,

Hatta acil durumlarda (üretici spesifikasyonları karşılamayan) bir yağ koymak bile eksik yağdan iyidir,

Hatta ve hatta aciliyet durumlarında (bırakın yağın markasını veya üretici spesifikasyonlarının uyumlu olmasını) motoru o an kurtarmak için 5-40 / 10W-50 ne bulduysanız koyulur-koyulması gerekir,

Eksik yağ ile gezmektense Petrol Ofisi yağ koymak bile daha iyidir.

Tamamen yanlış bir düşümce..!!

Yeni yağ ile eski yağı karıştırmanın (aynı marka - aynı tip) yağ koydultan sonra hiç bir sakıncası yoktur, hatta daha iyidir,

Hatta (aynı marka yağ) bulunamadığı zamanlarda (üretici spesifikasyonları) karşılayan farklı bir yağ koymanın bile bir sakıncası yoktur,

Hatta acil durumlarda (üretici spesifikasyonları karşılamayan) bir yağ koymak bile eksik yağdan iyidir,

Hatta ve hatta aciliyet durumlarında (bırakın yağın markasını veya üretici spesifikasyonlarının uyumlu olmasını) motoru o an kurtarmak için 5-40 / 10W-50 ne bulduysanız koyulur-koyulması gerekir,

Eksik yağ ile gezmektense Petrol Ofisi yağ koymak bile daha iyidir.

sonuna kadar okudum

Komili yaga kadar gidecek sandim :)

Geri