Golf 8.5 Yağ Eksiltme

bugün bende de yağ eksiltme uyarısı verdi araç nasıl yol izlenmeli?
Benim de değişim süresi geldiğinden çubuğun en alt kısmına kadar eksiken yağ dolaysıyla yap ikaz ışığı yandı. Birkaç güne değişim yapacağım.

Servisten yağ çubuğu aldım. Sadece ölçüm yapıp çıkarmalımıyım. Sürekli araç üzerinde kalsa bir sorun olur mu? @forzaGilles
Yağ çubuğunun bir anlamı kalmıyor ki o şekilde,

Seviyeyi ölçtük tamam şimdi çıkartıp bagaja koyayım veya eve götüreyim, o zaman ne anlamı kaldı,

O yağ çubuğu (koyduğunuz/sakladığınız yerde) bir şekilde tozlanacak-kirlenecek, bir süre sonra tekrar yağı ölçüceksiniz yağ çubuğunu temizlemek tekrar takıp ölçeyim falan bunlar anlamsız şeyler bana göre,

Yağ çubuğunun tozunu - kirini temizlemeyi unuttunuz anda motorun içine (yağın içine) bunları taşıyacaksınız,

Nasıl isterseniz o şekilde yapınız tercih elbette sizin, Fakat yağ çubuğunu yağı ölçmek için deliğe takmadan önce mutlaka (tozdan - kirden) temizleyiniz.
Bir sorun olmaz. Bende de yağ çubuğu var servisten almıştım. Ama ben yine tapayı taktım geriye.neticeede 1.5 tsi eski araçlarda yağ çubuğu var .
MK8 1.5 eTSI 150ps Evo 1 motor
Mk8,5 1.5 eTSI 116 ps Evo2 motor

Bu motorların motor bloğu zaten aynı. Adamlar Evo 2 motorun (yağ çubuğu deliğinde) revizyona gitmeye bile tenezzül etmenişler, koymuşlar bir plastik tapa oldu bitti.

Ben de aynı şekilde ilk bakımı 12 bin. 2. bakımı 23 bin kmde yaptırdım. Bundan sonra durum el verdikçe bakım aralığını kısaltmayı düşünüyorum. Tek can sıkıcı konu servisin fıçıdan shell marka yağ kullanması. Bu konuda bilginiz var mıdır acaba ? @forzaGilles
İsterseniz 1 Lt. ‘lik kapalı kutu satılıyor, ondan koymalarını talep edebilirsiniz, fiyat 1-1.200 faek eder,

Her servis stoğunda 1 Lt. bulundurmuyor bazılarında var, bazılarında yok.

Kesinlikle doğru hareket ben acil bir durum olmadığı sürece aracıma bineceğim ne kadar bakarsam aracım o kadar iyi olur…
Satacağım zamanda alan kişi sağlıklı bir araç alır…
Ben Avek tekstilkente götürüyorum mesela orada castrol geçen Uzay Kasımpaşa ile görüştüm Shell kullanıyor…
Benim kafamda şu var 20b km bakımı dışarıda yağ ve yağ fitresi yapsam 30b km için servise gitsem ne olur anlaşılır mı 😅☺️
Yağ filtresini, karter tapasını ve tapa pulunu servisten aldıktan sonra kralı gelse anlayamaz.

Geri