Nedir bu IQ.LIGHT LED Matrix far Çılgınlığı

Ben fabrika çıkışı olmayan hiçbir donanımın aynı kaliteyi verdiğine inanmıyorum. Arabayı boş alıp sonradan dolduracaksam, gider direkt dolusunu alırım. Zaten aynı paraya geliyor, hatta bazen daha bile fazla tutuyor. Bir de bunlara harcayacak zamanım yok, ne kadar güzel olsa da uğraşmam
Sonradan donanım eklemeye bende karşıyım. Yakın bir arkadaşım 200 bin civarı harcadığı araba ile kaza yaptı. Far, tampon, ön cam, sensörler vs. çoğu eklediği donanım hasar gördü. Kasko firması aracın orjinal donanımını karşılayacağını söyledi. Yaptığı masraf boşa gitti maalesef ki.

Sonradan donanım eklemeye bende karşıyım. Yakın bir arkadaşım 200 bin civarı harcadığı araba ile kaza yaptı. Far, tampon, ön cam, sensörler vs. çoğu eklediği donanım hasar gördü. Kasko firması aracın orjinal donanımını karşılayacağını söyledi. Yaptığı masraf boşa gitti maalesef ki.
.

Kasko yaptırırken eklense de karşılamıyor mu?

Kasko yaptırırken eklense de karşılamıyor mu?
Aldığın ürünlerin faturasını istiyor senden. Faturasız ürünleri karşılamıyor. Yurt dışından arkadaşıyla getirdiği farın faturası yoktu mesela. Ön cam serviste değişmişti faturası vardı ama yine de karşılamadılar. Orjinal camı taktılar.

Araca yaptırdığınız her şeyi kaskoya işletebilirsiniz fatura beyanı vsvs…

Bu sayede her şey karşılanır önemli olan kasko belgesini fotokopisini verirken oraya ilave ettiğiz tüm bilgileri o belge içinde yazması…

Kaza yada araç pert vs işlemlerde de kaskodan yazan herşeyi karşılar…

Bunu yaşayan kişilerden biriyim…

Aracı yaptırdığınız şeylerin faturası olması önemli değil önemli olan o faturayla yapılanların kaskoya işletip onun bedelini ödemezseniz yaptırdığınız tabii ki boşa gidecektir…

Son düzenleme:
iyi akşamlar bu farda mavi yazılı matrix far mı bu acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_8193.png
    IMG_8193.png
    376.4 KB · Görüntüleme: 26
çok tşkler üstad🙏 golf r almayı düşünüyordumda tereddütte kaldım matrix mi değil mi diye..şimdi emin oldum sayende
Farin üzerinde IQ yazıyor bak içinde zaten.

Alırsanız şimdiden hayırlı olsun

Farin üzerinde IQ yazıyor bak içinde zaten.

Alırsanız şimdiden hayırlı olsun
tşkler üstad.. ıq light yazısının krom renginde olduğunu biliyordum yazı mavi olunca kafam karıştı.. ıq led ile ıq led matrix olarak iki çeşit far olduğunu zannetmiştim..ama şimdi matrix olduğunu anladım..şimdi içim rahatladı..

Konuda altın değerinde bilgiler var gerçekten, emeği geçen herkese teşekkürler...

1.0 larda ben de gerçekten matrix far göremedim. Orj kayar sinyalli stoplular hep 1.5 lerde mevcut. Stoplar kayar sinyal mi diye bi bakıyorum, sonra stopları. Replika olma ihtimaline karşı fardaki krom IQ yazısına bakıyorum. @forzaGilles üstadın bu bilgisi araçta matrix var mı yok mu keşfetme anlamında süreci hızlandırıyor :D

Matrix olsun olmasın tüm mercek farlı mk8lerde ön kayar sinyal var sanıyordum. Trafikte gördüklerim hep öyleydi, sanırım hepsinde matrix farlıya denk gelmişim :)

Konuda altın değerinde bilgiler var gerçekten, emeği geçen herkese teşekkürler...

1.0 larda ben de gerçekten matrix far göremedim. Orj kayar sinyalli stoplular hep 1.5 lerde mevcut. Stoplar kayar sinyal mi diye bi bakıyorum, sonra stopları. Replika olma ihtimaline karşı fardaki krom IQ yazısına bakıyorum. @forzaGilles üstadın bu bilgisi araçta matrix var mı yok mu keşfetme anlamında süreci hızlandırıyor :D

Matrix olsun olmasın tüm mercek farlı mk8lerde ön kayar sinyal var sanıyordum. Trafikte gördüklerim hep öyleydi, sanırım hepsinde matrix farlıya denk gelmişim :)
Ben daha Kayar sinyalli Golf bir tane gördüm o da Gti Golf idi. Siz nasıl hepsini öyle gördünüz 😅. Bence ilginç geldiği için aklınızda öyle kalmış. Algıda seçicilik diye bir gerçek var

Ben daha Kayar sinyalli Golf bir tane gördüm o da Gti Golf idi. Siz nasıl hepsini öyle gördünüz 😅. Bence ilginç geldiği için aklınızda öyle kalmış. Algıda seçicilik diye bir gerçek var
Algıda seçicilik mi oldu bilmiyorum ki :D ya da aklımda öyle kaldı bu sinyal olayı. Mesajlarda kayar sinyal olmadığını okuyunca yıkıldım :D artık mk8lerin önüne geçip bakıyorum sinyallerine :D

Algıda seçicilik mi oldu bilmiyorum ki :D ya da aklımda öyle kaldı bu sinyal olayı. Mesajlarda kayar sinyal olmadığını okuyunca yıkıldım :D artık mk8lerin önüne geçip bakıyorum sinyallerine :D

:) evet kayar sinyal sadece matrix özelliği olan farlarda ne saçma koy hepsine gitsin:)

Aslında sinyalin bu şekilde yanması farın özelliğimi yoksa yazılım kodlama ile değişir mi mesela yeni nesil led stoplar da iki özellikte var…

Buna sistem üzerinden bir arkadaşımız vakti bol olsa da incelese ne güzel olur…

Son düzenleme:

:) evet kayar sinyal sadece matrix özelliği olan farlarda ne saçma koy hepsine gitsin:)

Aslında sinyalin bu şekilde yanması farın özelliğimi yoksa yazılım kodlama ile değişir mi mesela yeni nesil led stoplar da iki özellikte var…

Buna sistem üzerinden bir arkadaşımız vakti bol olsa da incelese ne güzel olur…
2023 24 tiguanlardaki far sinyalini düz yanıştan kayar sinyale kodlama ile çeviriyorlardı. Eski kasa araçlarda yapılamıyordu ama mk8de belki mümkün olabilir bu durum. Panjur ledinin de devamlı beyaz yanması nedeniyle kayar led de olsa normal de yanıp sönse her durumda iyi durur gibi :D

Geri