Golf 8'e Neler Yaptım

Şöyle metin abi genelde lisanslı bir markanın sertifikalı egzozunu alırsan ceza yemezsin diye bir kanı var çevirmelerde evrağını gösterirsin muayenede zaten problem yok diye söylerler ancak o durum da Farklı. Yani çift çıkış için orijinal,lisanslı supersprint gibi bir markanın sona T spor susturucusunu taksan bile yine delmiş gibi olacak ve yersiz yere ceza yenilecek. Aynısı mk8 Style araca mk8 Gti son susturucusu takmak için de geçerli vw ag daması olsa bile yine takıyorlar harici çıkışa.

Çift çıkışı tüvde işletmenin mümkün olmadığını varsayarsak, 2 yöntem var ceza yemeyecek. Ya 2.dirseği montajlarken kazan delinmeyecek diğer taraf aktif olmayacak ya da orijinalinde solda olan çıkıştan hat çekilecek diğer tarafa çıkış verilecek ana çıkıştan ancak zahmetli bir iş. En meşru yöntem bunlar bir de tampon demirine sabitlemek var ama gerek yok…

O senin egzozcuda hazır kazandan yan tarafa vardı aklımda öyle kalmış…

1762644796327.png1762644966205.png

Az önce arkadaşım iletti görüntüyü. Sadece egzoz ucundan yenmiş, hiçbir şekilde teknik değişiklik olmayan araç abarth egzozdan men oldu. 2.egzoz ucu için açılan delik sessiz sedasız olsa da buhar çıkardığı sürece aktif olduğu sürece TÜV KOŞULLARINDA sorun olmasa da trafikte cezaya tabiidir. İkinci kere denk geliyorum bu sene çevremden böyle bir olaya

Bu arada spor susturucu dahi olsa diğer taraf aktif olduğu sürece yine cezaya tabii ses çıkarması veya çıkarmaması çok bir şey değiştirmiyor. Geçen sene aracımı satacakken komple sistemi söküp, sadece sonda aktif kalması adına 4 çıkış egzoz uçlarımla birlikte spor bırakmıştım Geri kalan her şey orj tüm susturucular üstünde olduğu için son spor susturucu olması sese +/- hiçbir şey katmıyor, buna rağmen diğer taraf aktif diye 6439 tl satacağım aracı ilana koymadan ceza ödedim :) . Hiçbir değişiklik yapmadan bir şey sökmeden tespit muayenesinden geçtim muayeneden geçtiği için problem olmadı 2.bir söktak parası ödemedim. Tıpkı Mühürlü QR kodlu App plakanın muayeneden geçip çevirmede ceza yazılması gibi bu uygulamada maalesef yasak.
El insaf... mersinde egzoz ve tüv muayenesinden bıraktılar beni bu şekilde sağdan çıkış var diye. Ankarada geldim tekrar girdim geçtim :) iş bilmeze denk gelmeyegör...
Arabaya bakıyor, hafif asi duruyorsa vardır bunda kesin bişiler diyip işlem yapıyor. Farı stopu olmayan arabalar trafikte geziyor ama tek derdimiz niyeyse egzoz ucumuz oluyor.
Bu ceza yiyen arkadaşa bakanlıktan falan da ceza gelecek mi acaba Umut?

Yani bu bi haktır, vebaldir bence. Devlet sana bu ceza yetkisini veriyor ama doğruyu yanlışı ayırt ederek cezayı yazabil diye cezai ehliyet veriyor. Nasıl ki sürücüler yanlış hareketler sonucu ehliyetten olabiliyorsa bence özellikle trafik şubede de bu denetlenmeli. İtiraz sonucu ilgili memurun yazdığı cezalardan kaçı iptal ediliyor kontrol edilmeli... iptal yoksa zaten çekinecek bir şey de yok sorun da yok :)

El insaf... mersinde egzoz ve tüv muayenesinden bıraktılar beni bu şekilde sağdan çıkış var diye. Ankarada geldim tekrar girdim geçtim :) iş bilmeze denk gelmeyegör...
Arabaya bakıyor, hafif asi duruyorsa vardır bunda kesin bişiler diyip işlem yapıyor. Farı stopu olmayan arabalar trafikte geziyor ama tek derdimiz niyeyse egzoz ucumuz oluyor.
Bu ceza yiyen arkadaşa bakanlıktan falan da ceza gelecek mi acaba Umut?

Yani bu bi haktır, vebaldir bence. Devlet sana bu ceza yetkisini veriyor ama doğruyu yanlışı ayırt ederek cezayı yazabil diye cezai ehliyet veriyor. Nasıl ki sürücüler yanlış hareketler sonucu ehliyetten olabiliyorsa bence özellikle trafik şubede de bu denetlenmeli. İtiraz sonucu ilgili memurun yazdığı cezalardan kaçı iptal ediliyor kontrol edilmeli... iptal yoksa zaten çekinecek bir şey de yok sorun da yok :)
Abi İstanbul'un belirli semtlerinde, Ankara'nın bir çok ilçesinde 32/3 'den ceza yazıldığında peşinden çevre ve şehircilik bakanlığından ceza geliyor.2023 yılında 8.000 küsür bir cezası vardı şu an çevre ve şehircilik bakanlığın cezası ne kadar bilmiyorum inşallah birde oradan darbe yemez.

Eskiden sadece katalizörü üstünde olmayan araçlar diye ayrılıyordu( hard dizeller :) ) o ceza ancak şimdi belirli ilçelere bölmüşler.

Bu zamana kadar trafik denetimlerinde tecrübe ettiğim, Eğer araçta bir şey bulamıyorlarsa daha fazla hırs yapıyorlar özellikle yapılı araçlarda. Araba şık bir araçsa birazda genç bir kitleye hitap ediyorsa mutlaka bir bahane bulup makbuzu tutuşturuyorlar. Koz vermemek lazım çünkü bahsettiğin gibi memurları denetleyen bir mecra yok ceza itirazları aylar yıllar sürebiliyor.

Kimseyi yaşı ve pozisyonuyla eleştirmek haddim değil tabi ki ama, özellikle genç trafikçilerden bunu görüyorum bu ota gübreye ceza yazma olayını veya sırf yazmak için kusur bulma olayını. Belirli bir olgunluğa erişmiş yaşı büyük memurların tatlı diline hiçbir lafım yok neyi görmezden gelip neye işlem yapacağını çok iyi biliyorlar ama allah genç kitlenin eline düşürmesin...

Keşke deldirmeseydim

Hocam 15 dakikalık bir işi var ücret alacaklarını da sanmıyorum deliği kapattırabilirsiniz. Sesten problem olmasa da aktiflikten dolayı belki baş ağrıtabilir ankara, en az istanbul kadar trafik denetimleri sık bir şehir ben yerinizde olsam kapattırırdım.

Görüntü çok güzel olmuş bu arada kocaman bir 🧿 hocam. Son mk8'de aynı modelin içi dolu versiyonunu 3 hafta aradım da bulamadım.

Dün temizlendik, sabaha kadar toz olduk🧿

Ekli dosyalar

• IMG_6140.jpeg
    IMG_6140.jpeg
    760.5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_6148.jpeg
    IMG_6148.jpeg
    678.1 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_6146.jpeg
    IMG_6146.jpeg
    397.7 KB · Görüntüleme: 21

Geri