DSG Basınç Tüpü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İlker34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hocam merhaba car scannerda bağlantı profilini doğru seçmeniz gerekli sonunda +at/dsg yazan profili seçin. bulamazsanız yazın yardımcı olayım. canlı veride de dq200 pressure supply yi seçiceksiniz
2010 polo 1.6 tdi dsg içinde aynısını yapıyorum ama görünmüyor. Farklı bir yer mi seçmek lazım? Bilginiz var mı?

güçlendirilmiş tüp yerine orjinal yedek parça tüp alınabilir doğuştan..sanırım tamir takımı olarak satıyorlar tüp plate vs diye..

güçlendirilmiş tüp yerine orjinal yedek parça tüp alınabilir doğuştan..sanırım tamir takımı olarak satıyorlar tüp plate vs diye..
Şu anki aklım olsa öyle yapardım hocam. 20 bin km sonra şanzıman bakımım geliyor mekatroniği komple dağıtıp temizletip orijinal tüpe dönücem

Şu anki aklım olsa öyle yapardım hocam. 20 bin km sonra şanzıman bakımım geliyor mekatroniği komple dağıtıp temizletip orijinal tüpe dönücem
bir sürü yerde görüyorum bu güçlendirilmiş tüp olayını..yani almanyada bu işi kimse bilmiyor ama bizim adanalı esnaf mükemmel mühendis olmuş..1 ay önce sanayide meşhur vw mekanikcisine gittim adamın elinde 100 tane güçlendirilmiş tüp var söktüğü..orjinalle değişiyormuş..milletin mekatroniğine bozuyormuş..yazık günah o paralara gidin 3-5 üstüne koyun doğuştan yedek parça alıp orjinalle tüpü değiştirin diyorum ben herkese..

Ben de bu güçlendirilmiş olayını anlamıyorum. Birileri süslü laflarla indra gandi peşindeyi hatırlatıyor. Ya da vag grub sanayiye kıyak geçmiş, kendi açığını kapatma fırsatı verip, onlara destek olmuş.;)

Volkswagen neden inatla şu basınç tüpüne kendi çözüm bulmuyor anlamıyorum!!! bizi güçlendirilmiş tüp saçmalığına mecbur bırakıyorlar...

Ben de bu güçlendirilmiş olayını anlamıyorum. Birileri süslü laflarla indra gandi peşindeyi hatırlatıyor. Ya da vag grub sanayiye kıyak geçmiş, kendi açığını kapatma fırsatı verip, onlara destek olmuş.;)
Aracı satarken, şanzıman mekatronik ünitesinin bakımı yapılacak diye belli bir km koysa bu kadar sorun olmazdı. Ne yapalım her 60-90 bin kmde 1 defa yaptırırız bu bakımı. Yani mekatronik yağı+ gerekirse şanzıman yağı+ oring değişimi+ tüp sıkılaştırma. Bu maddeleri uygularsak ben mekatronik arızası vereceğini hayatta düşünmüyorum. Mekatroniklerinde sorun olup da gelen araçlarda tek 1 ortak noktaya denk geldim= Şanzımanda, mekatronik ünitesinde yağ sızması var hepsinde.
Volkswagen neden inatla şu basınç tüpüne kendi çözüm bulmuyor anlamıyorum!!! bizi güçlendirilmiş tüp saçmalığına mecbur bırakıyorlar...
Çelik tüpe geçip de randıman alan var mı acaba, siz de memnun değildiniz sanırım. Sanayide vaktimiz çok geçtiği için şanzımancılara gittiğimizde çelik tüp mağdurları çok. Hepsi eski konforunun kesinlikle olmadığını söylüyorlar.

Aracı satarken, şanzıman mekatronik ünitesinin bakımı yapılacak diye belli bir km koysa bu kadar sorun olmazdı. Ne yapalım her 60-90 bin kmde 1 defa yaptırırız bu bakımı. Yani mekatronik yağı+ gerekirse şanzıman yağı+ oring değişimi+ tüp sıkılaştırma. Bu maddeleri uygularsak ben mekatronik arızası vereceğini hayatta düşünmüyorum. Mekatroniklerinde sorun olup da gelen araçlarda tek 1 ortak noktaya denk geldim= Şanzımanda, mekatronik ünitesinde yağ sızması var hepsinde.

Çelik tüpe geçip de randıman alan var mı acaba, siz de memnun değildiniz sanırım. Sanayide vaktimiz çok geçtiği için şanzımancılara gittiğimizde çelik tüp mağdurları çok. Hepsi eski konforunun kesinlikle olmadığını söylüyorlar.
Asla orijinal tüp varken ki konforu ve vites geçişlerini tutturamadım şu an performans çok iyi ama eski orijinal tüp olsaydı çıldırırdı araba.

1 tüp ömrü 7 sene gidiyor orijinallerinin.

benim aracımda 148 bine kadar gitmiş mesela fabrikasyon tüp 147 binde mecburi olarak güçlendirilmiş tüpe geçmek zorunda kaldım çünkü basınç kaybediyordu frene basın uyarısı verip bazen kalkmıyordu araba.

Arkadaşımda jetta var 1.4 tsi 2014 dsg güçlendirilmiş tüp vardı geçenlerde mekatronik yedi yolda kaldı serviste komple mekatronik değişti 150 bin tl ödedi
Gerçekten çok fark var sürüşte

tekrardan söylüyorum en kısa zamanda mekatronik bakımlarını yaptırdığım esnada kesinlikle orijinal tüpe döneceğim. güçlendirilmiş tüple şu an sorun yaşamama rağmen orijinal orijinaldir.

Yetkili servis tüp conta vs. değişimi yapıyor mu acaba gitsek değiştirin desek yaparlarmı?

100k'yi yeni yeni geçen, 2011 1.2 TSI DQ200 arabada tüpçüyü çağır diye bir uyarıya denk gelmedim çok şükür.;)

Orjinal tüp zamanla gevşemeye ve conta yırtmaya mahkum...
110 binde orj tüpü ve yağlarını yeniledim. Yaklaşık 160 bin km dolaylarında tüp gevşemiş ve contayı kenardan zedelemişti. Conta değişimi+tüpü sıkarak devam ettim, sorun yok. Bunun periyodu bence 60 bin km ve bu aralıkta yağ eskidiyse yağ değişimi+ conta değişimiyle tüp sıkılması.

Yetkili servis tüp conta vs. değişimi yapıyor mu acaba gitsek değiştirin desek yaparlarmı?
Arıza olmadıkça yapmazlar. Zaten orada yüksek fahiş fiyatlar vermektense çok sağlam şanzıman ustaları var. Yetkili servisteki fiyatın 3 te 1 ine yaptırırsınız. 👍🏻
100k'yi yeni yeni geçen, 2011 1.2 TSI DQ200 arabada tüpçüyü çağır diye bir uyarıya denk gelmedim çok şükür.;)
üstadım yüksek torklu, güçlü araçlarda çok sıkıntı oluyor.

Tüpçüyü Çağıran araçlar genelde 1.4 tsi ve 1.6 tdi oluyor. Ancak 2 ay önce 1.2 tsi Seat leon 2016 110 binde gevşemiş tüp ve gaza basınca tepkisizlik yüzünden tüp değişimi yapıldı.

Geri